Fyra tips för att göra bebisen lycklig under graviditeten
Om du är gravid, eller om din partner väntar på en bebis, kanske du tror att du måste vänta med att göra bebisen lycklig tills han eller hon är född. Vi har dock en överraskning för dig. Du behöver inte vänta i 9 månader! Fortsätt läsa den här artikeln för att få reda på hur du kan göra bebisen lycklig under graviditeten.
Hur man kan göra bebisen lycklig under graviditeten
Visst är du nyfiken och ivrig att ha din lilla i dina armar och äntligen träffa honom eller henne. Du kan dock njuta av tiden med din bebis innan han eller hon är född.
I själva verket är det viktigt att du spenderar tid på din lilla, även när han eller hon är i livmodern, för utveckling och välbefinnande. Eftersom det är viktigt att verkligen dra nytta av denna process delar vi fyra tips för att göra bebisen lycklig under graviditeten.
1. Prata med din bebis
Vid den fjärde månaden av graviditeten kan ditt barn redan höra ljud. Faktum är att från och med den tiden kommer ditt barn att lyssna på dig hela tiden: ditt hjärtslag, dina andetag och till och med vibrationerna i dina organ.
Det är ganska otroligt, tycker du inte?
Det är viktigt att notera att det första förhållandet som barnet upplever är det han eller hon etablerar med sin mamma. Trots allt, förutom att lära känna dig, lär din bebis också av dig. Detta förhållande skapar mycket starka band genom ljud, särskilt genom föräldrarnas röster.
När en mamma och pappa pratar med sina ofödda barn delar de sitt talade språk. Som ett resultat utvecklar deras bebis språklig kapacitet och blir också friskare, mer tillgiven och känsligare.
Detsamma gäller för sång.
I artikeln “Logrando una maternidad feliz” (uppnå en lycklig graviditet) påpekar författaren att sång är en av de “bästa sakerna som mammor kan ge till sina barn”, eftersom det ökar barnets hjärnutveckling.
Så, om du vill göra bebisen lycklig under graviditeten är att prata eller sjunga för den bra närhelst du kan. Kanske din lilla kommer att svara lugnt eller bra, vilket kan ge dig en överraskning med några sparkar.
Visste du? Ska man väcka sin bebis för att ge den mat?
2. Lyssna på musik
Att lyssna på musik tillsammans kan vara mycket speciellt för dig och din lilla. Musik är ett sätt att uttrycka sig genom vilket vi kan kommunicera, även utan ord. Av denna anledning är det inte ovanligt att musikterapi används som ett terapeutiskt verktyg för att erbjuda emotionellt stöd och avkoppling.
Tack vare musik är det möjligt att reflektera kring sina sanna känslor. Detta är mycket positivt. Så dela det med din bebis eftersom du då ger honom eller henne en hälsosam exponering för uttryck av känslor.
Enligt författaren till boken “El embarazo musical”: Estimulación, comunicaciónón vínculo prenatal en través de la música (Den musikaliska graviditeten: Stimulering, kommunikation och prenatal bindning genom musik), vissa ljud som finns i musik har vissa frekvenser som reser genom livmoderns atmosfär.
Som ett resultat kan din bebis uppfatta de ljud du delar. Faktum är att barnet, tack vare musik, kommer att känna en rad positiva känslor som skydd, säkerhet, förtroende och kärlek … men det är inte allt.
Musik fungerar också som en interaktiv neurotransmittor. Det innebär att det möjliggör överföring av information mellan neuroner, körtlar, celler eller muskelfibrer. Dessutom lämnar dessa neurotransmittorer en typ av gehör som finns kvar hos den lilla.
På så sätt finns alla njutbara upplevelser som barnet upplevde under tiden i livmodern i hans eller hennes celler och hypofyssystem kvar. Som ett resultat kommer din lilla att kunna hänvisa till dessa trevliga känslor när han eller hon lyssnar på musik, och det kommer att få honom eller henne att känna en varm känsla som liknar sin mammas närvaro.
3. Lek – ja faktiskt möjligt för att göra bebisen lycklig under graviditeten
Är det möjligt att leka med din lilla medan han eller hon fortfarande är i livmodern? Det kan tyckas lite konstigt för dig, men det är möjligt att interagera med ditt ofödda barn genom olika tekniker för fosterstimulering.
En av dessa metoder är att använda en ficklampa på magen för att stimulera barnets visuella sinnen. Inuti stänger bebisen sina ögon när de uppfattar ljusets stimuli och reagerar genom att göra någon rörelse eller förändring i sitt beteende. Även om barnet inte behöver ljus för visuell utveckling, är denna dynamik viktig för att skapa rytmer.
Så när du tillämpar den här tekniken kan man säga att du leker med din lilla medan du hjälper honom eller henne att utvecklas.
Varför inte försöka detta?
4. Ät hälsosam, söt mat
Efter den fjärde månaden kan din bebis uppleva sura, söta, bittra och salta smaker.
Men hur gör han eller hon det här?
Svaret är att det som hans eller hennes mamma konsumerar passerar genom fostervätskan, och i sin tur förbrukar barnet denna vätska.
Det är faktiskt intressant att notera att barnet intar stora mängder av denna vätska (mellan 201 och 760 kubikcentimeter per dag). Av den anledningen kan din lilla uppfatta de ovan nämnda smakerna.
Hur kan du göra bebisen lycklig under graviditeten genom dessa smaker?
En specialiserad artikel om ett barns beteende säger att ofödda barn fascineras av den söta smaker. Senare i samma artikel förklaras att om en söt substans läggs till fostervätskan, tar den lilla en större andel än vad han brukar göra. Om å andra sidan en bitter substans läggs till, intar barnet mindre fostervätska.
Så, om du vill göra ditt barn lyckligt under graviditeten, konsumera måttligt med söta, hälsosamma livsmedel med naturligt socker (fruktos) som det som finns i frukt och grönsaker.
Men kom ihåg att konsumtionen av artificiellt socker under graviditeten kan vara skadligt för din hälsa och för din lilla.
Upptäck detta kön avslöja hemlighet: Trick för att upptäcka din bebis kön hemma
Vad tycker du om dessa tips för att göra din bebis lycklig under graviditeten? Som du kan se är de inte aktiviteter som tar mycket tid eller ansträngning. Faktum är att du kanske redan gör dem utan att förstå det. Och, om inte, uppmanar vi dig att prova dem.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Partanen, E., Kujala, T., Tervaniemi, M., & Huotilainen, M. (2013). Prenatal music exposure induces long-term neural effects. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0078946
- Field, T., Hernandez-Reif, M., Feijo, L., & Freedman, J. (2006). Prenatal, perinatal and neonatal stimulation: A survey of neonatal nurseries. Infant Behavior and Development. https://doi.org/10.1016/j.infbeh.2005.07.006