Fyra hus till djur du kan bygga av återvunna material

Vad kan vara en bättre present för ditt husdjur än ett nytt hus där det kan sova eller leka? Med återvunna material kan du skapa ett riktigt palats för ditt husdjur.
Fyra hus till djur du kan bygga av återvunna material

Senaste uppdateringen: 17 maj, 2019

Återvinning har kommit att erbjuda fler och bättre möjligheter för olika delar av hemmet. Även katter och hundar är mottagare av dessa innovativa idéer. I den här artikeln tar vi en titt på några praktiska sätt att göra hus till djur med återvunna material.

Särskilt i tider då det är väldigt kallt eller väldigt varmt är det bra att husdjur kan räkna med sitt eget utrymme för att tillbringa natten eller bara ta en tupplur under dagen i.

Förutom att ha mycket vackra eller roliga mönster, älskar husdjur att ha sina egna små utrymmen. Det finns också olika alternativ för hundar och katter. Du kan till och med dra nytta av olika återvunna material som inte är kostsamma.

Fyra sätt att göra hus till djur med återvunna material

Hus till djur

Nedan beskriver vi några sätt att konstruera vackra hem för dina husdjur.

1. Djurhus gjorda av gamla skärmar

Tack vare dagens teknik är de stora tjocka datorskärmarna passé.

Släng dem emellertid inte! Du kan konvertera dem till utmärkta värdshus för små husdjur. Katter kommer särskilt att älska dem.

Du måste bara ta bort alla komponenter från insidan och lägga till en kudde för dess invånare att sova på. Naturligtvis kan du lägga till en filt och måla utsidan.

2. Väskor och gamla koffertar, idealiska husdjurssängar

Denna idé är mer för djur som bor inomhus och fungerar mycket bra. Det går ut på att återvinna en gammal resväska och lägga saker i den för att bilda en säng.

Du kan lägga till ben och se till att locket alltid är öppet. Du kan också limma på dekorationer med ditt husdjurs namn och fotografier.

3. Gamla kistor kan bli utmärkta hus till djur

Ett annat alternativ är att använda gamla kistor. Dessa kan vara användbara för hundar och katter som sover utomhus.

Det enda som du behöver göra, förutom att rengöra den invändigt, är att såga upp en öppning på en av sidorna. På så sätt får du ett hem för ditt husdjur med en vintagetouch och mycket elegans.

Gillar du dessa idéer för husdjur?: Ta reda på vilket husdjur som passar dig bäst

4. Pallar, oumbärliga när man talar om återvinning

Hund och katt sover

Bland de miljontals användningsområden vi hittar för pallar, är ett att göra hus till djur.

För att vara tydlig tenderar denna typ av återvinning dock att vara lite svårare än de andra sätten. Du behöver några verktyg och även hjälp av en stark person för att slutföra projektet.

Det sägs att det fortfarande är ett av de vackraste alternativen.

  1. Pallen kommer att bilda sidoväggarna till huset. Först måste du demontera dess brädor för att dela den på mitten. Var försiktig: ta bara av de brädor som du inte ska använda till väggarna.
  2. Med brädorna sätter du ihop de två väggarna för att slutföra fyrkanten.
  3. Nästa steg är att skära sidoväggarna diagonalt för att senare använda dem för taket. Naturligtvis kommer grundens vägg att vara lägre än framväggen. I den senare ska du såga ut dörren.
  4. Använd en bit trä bakom som stöd så att huset inte faller över.

Med dessa fyra tips kommer dina husdjur att bli mer än nöjda!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Gómez G., L. F., Atehortua H., C. G., & Orozco Padilla, S. C. (2007). La influencia de las mascotas en la vida humana. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias, ISSN-e 0120-0690, Vol. 20, No. 3, 2007, Págs. 377-386.
  • Botero, T. (2013). Tenencia responsable de mascotas. Foro de Discucion “Tenencia Responsable de Mascotas.”
  • Díaz Videla, M. (2017). ¿Qué es una mascota? Objetos y miembros de la familia. Revista Ajayu de Psicología.
  • Orrego. (2015). Manual de tenencia responsable de mascotas – Cuidado con el perro. Programa Regional Integral de Control y Prevención de La Población Caninca de La Region Metropolitana de Santiago de Chile.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.