Få smala armar med enkla livsstilsförändringar

För att få smala armar måste du träna hela kroppen. Du kommer definitivt känna dig i mycket bättre form!
Få smala armar med enkla livsstilsförändringar

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Att oroa sig över armar som är för grova eller slappa är inte något nytt. För att få smala armar en gång för alla ska vi därför dela med oss av några övningar du kan använda för att få dem i form. Kroppsfett bränns generellt på det stora hela, och inte på ett specifikt område. Det betyder att du kan få smala armar genom att minska kroppsfettet i hela kroppen.

Extremt viktigt: toning

Att tona kroppen betyder inte att du får ny muskelmassa. Det är när redan vilande muskler får ett utseende som skiljer sig från tidigare. När kroppen är tonad håller den sig fast. Musklerna kan hålla sig passivt och kontinuerligt delvis spända. Om musklerna är tonade kan det minska kroppsfettet och till och med minska deras volym.

Minska fett: sakta men säkert

Sakta men säkert

Vi vill långsamt bränna kroppsfettet. När kroppen bränner det för snabbt har armarna en tendens att förbli slappa eftersom en stor del av vikten kommer från vatten och muskelmassa. Att minska eller bränna fett antyder att man är konsekvent. För att få smala armar måste du ha disciplin att hålla kroppen i balans på ett lämpligt sätt.

Rätt kost

Att följa en bra kost är en mycket stor faktor för att bränna kroppsfett. Denna kost bör kombineras med en träningsrutin som tonar kroppen. Utöver att inte gå hungrig tvingar en bra kost inte dig att tänka på viktnedgång konstant.

Träna på sätt som sätter hela kroppen i rörelse, utöver specifika övningar just för armarna. Att tona hela kroppen ökar muskelmassan något, vilket leder till snabbare ämnesomsättning.

Till skillnad från fett kräver muskler energi. Fett förvaras faktiskt som energireserver. Övningar som riktar in sig på armarna bör kombineras med kardiovaskulära övningar. Tillsammans blir de mer effektiva för att bränna kalorier och tillhandahåller även andra hälsofördelar.

Hur länge borde man träna?

Träna varsomhelst

För att träna på det mest effektiva sättet och bränna kalorier effektivt bör övningarna inte vara i mindre än 20 minuter. Efter 20 minuter bränner kroppen fett, och det har en direkt påverkan om du vill få smala armar. Övningarna behöver inte vara högintensiva.

Övningar för att få smala armar

För biceps

Med lätta vikter är det möjligt att träna varsomhelst. Viktövningar är bra för hemmet eller jobbet. Om du inte har hantlar till hands behöver du inte oroa dig: ett par 500 ml-flaskor med vatten i är allt du behöver för att få smala armar.

Sätt ihop armbågarna och lyft vikterna upp till axelhöjd. Upprepa 15 gånger och vila i ett par sekunder innan du upprepar setet tio gånger.

För axlar och hela armen

Sträck ut armarna så att de är parallella med marken. Sträck ut dem helt och hållet och rör dem i cirklar. Håll buken spänd under rörelsen. Rör dem i en riktning i en minut och byt efter det. Det är viktigt att ta korta pauser. Målet med övningen är att vänja kroppen vid en ny rutin, inte att trötta ut den.

För triceps

För att få lättutvecklade triceps ska du prova den här lätta övningen: lyft på armarna. Dina armbågar ska vara i höjd med huvudet. Håll upp en 1,5-litersflaska med båda händerna och böj armarna bakåt. Upprepa rörelsen 15 gånger och vila kort.

Alla övningarna måste utövas konsekvent. Ihärdighet är väldigt viktigt för att se resultat. Att få smalare armar är bra eftersom hela kroppen sätts i rörelse. Det kommer inte bara leda till smalare armar, utan en friskare kropp i allmänhet.

Att äta mindre portioner, sallader, ta promenader och utföra lätt träning är fundamentalt. Alla dessa aktiviteter bör ackompanjeras av övningar som håller armarna lätt spända. Att banta eller träna för mycket är inte rekommenderad. Att tvinga kroppen kan leda till skador, och en kost som är för strikt är för lätt att bryta. Det bäste sättet är att sikta på rätt mängd av båda.

Huvudbild från © wikiHow.com


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.