Få silkesglänsande hår med denna hårmask med banan och avokado

Tack vare näringsämnena i bananer och avokado kan du ge ditt hår näring på djupet om vid regelbunden applicering av denna hårmask. På så sätt drar du nya av alla dessa goda egenskaper.
Få silkesglänsande hår med denna hårmask med banan och avokado
Mariel Mendoza

Granskad och godkänd av läkare Mariel Mendoza.

Senaste uppdateringen: 11 oktober, 2023

De flesta är noga med att hålla håret starkt, glänsande och fritt från alla typer av problem. Tyvärr kan miljögifter och dåliga matvanor numera skapa olika typer av hårproblem. Därför ska vi idag prata om en fantastisk hårmask med banan och avokado.

Även om det finns många effektiva alternativ på marknaden för att återställa hårets glans, finns det också naturliga alternativ som till exempel denna hårmask med banan och avokado som ger underbara resultat utan att håret behöver bli utsatt för kemikalier.

Vill du lära dig hur man förbereder denna naturliga hårmask?

Hårmask med banan och avokado

Denna hårmask med banan och avokado är en alternativ produkt för att vitalisera och regenerera skadat hår. Den innehåller essentiella fettsyror och kraftfulla aminosyror som förbättrar hårbottens hälsa för att främja tillväxt.

Både bananer och avokado har ett högt näringsvärde. Men den här gången ska vi använda dem i deras naturliga tillstånd för att skapa en effektiv och samtidigt billig mask som passar alla hårtyper.

Fördelar med banan för ditt hår

Banan innehåller stora mängder vitamin A, B, C och E som verkar mot fria radikaler i miljön vilket förhindrar att de skadar håret.

De är en bra källa till mineraler som kalcium, magnesium och järn som hjälper till att förhindra överdrivet håravfall och torrhet, eftersom många hårproblem kommer från en brist på dessa mineraler i vår kost.

Appliceringen i håret hjälper dig att behålla de naturliga oljorna i hårbotten och har en återställande effekt som gör håret mjukt och hanterbart.

Det finns forskning som visar att bananextrakt kan ha vissa effekter på ökad hårväxt, och även egenskaper som förhindrar generell oxidativ stress. Bland annat så kan denna process ha åldersmotverkande effekter på hårsäckarna i hårbotten.

Fördelar med avokado för ditt hår

Banan och avokado hårmask.

Avokado är en av de mest uppskattade frukterna i den kosmetiska industrin tack vare dess egenskaper som kan gynna alla typer av hår. Det är en fantastisk källa till viktiga omega-3-fettsyror och vitaminer som E, A, C, D, K och B-komplex, som återställer skadade hårfibrer och torr hårbotten.

Det ger hälsosamma vegetabiliska fetter som håller kvar fukt och främjar tillväxt. Dessutom ger dess rikedom på antioxidanter en skyddande barriär mot miljöpåverkan och gifter.

Notera särskilt att det är en värdefull källa till vitamin E, ett näringsämne som stärker håret och gör att det växter snabbare och bättre, och hjälper till att göra det mer fylligt.

Så gör du en hårmask med banan och avokado

För att göra denna hemlagade mask kan du använda bananer och avokado som är för mogna och inte längre är alltför lämpliga för konsumtion. Dessutom kan du tillsätta honung, kokosmjölk, eller lite olivolja, om du har torrt hår.

Ingredienser

Förberedelse

 • Skär itu den mogna avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet med en sked.
 • Skala bananen, skär den i bitar och mosa den med en gaffel för att få en tjock puré.
 • Blanda det med avokadomassan och tillsätt honungen eller den extra ingrediensen du väljer.
 • Efter att ha fått en tjock pasta, börja applicera den.

Så applicerar du din hårmask med banan och avokado

 • Blöt håret, dela upp det i sex delar och applicera behandlingen med mild massage.
 • Se till att du täcker hela håret och hårbotten.
 • Täck med en duschmössa och vänta 40-45 minuter.
 • Skölj som vanligt och låt det lufttorka.
 • Upprepa två till tre gånger i veckan för snabb förändring.

Förbered masken enligt instruktionerna och använd den kontinuerligt i din skönhetsrutin för att få silkeslent och starkt hår.

Kom dock ihåg att bäst resultat beror på de andra behandlingarna du applicerar på ditt hår, såväl som din kost och ditt vattenintag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Flores M, Saravia C, Vergara CE, Avila F, Valdés H, Ortiz-Viedma J. Avocado Oil: Characteristics, Properties, and Applications. Molecules. 2019 Jun 10;24(11):2172.
 • Gavazzoni Dias MF. Hair cosmetics: an overview. Int J Trichology. 2015 Jan-Mar;7(1):2-15.
 • Savali, A., Bhinge, S., & Chitapurkar, H. Evaluation of hair growth promoting activity of Musa paradisiaca unripe fruit extract. Journal of Natural Pharmaceuticals. 2011; 2(3): 120-120.
 • Singh B, Singh JP, Kaur A, Singh N. Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chem. 2016 Sep 1;206:1-11.
 • Trüeb RM. Oxidative stress in ageing of hair. Int J Trichology. 2009 Jan;1(1):6-14.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.