En kraftfull dryck för att stimulera hjärnan

Tack vare kombinationen av näringsämnen i denna dryck förbättras hjärnfunktionen och ger dig näringsämnena du behöver för att fungera optimalt.
En kraftfull dryck för att stimulera hjärnan

Senaste uppdateringen: 24 januari, 2019

Den främsta nyckeln till att stimulera hjärnan och förbättra hjärnfunktionen ligger i att ha en varierad, komplett kost fylld med näringsämnen. Livsmedel som är rika på omega 3-fettsyror är till exempel väldigt nödvändiga för att få en frisk och spänstig hjärna.

Andra viktiga komponenter är antioxidanter och vissa ämnen som finns i kryddor såsom kanel och gurkmeja. I dagens samhälle är vi inte alltid uppmärksamma på hjärnans behov, som kräver mer energi än något annat organ. Vidare kan du kombinera kryddorna med andra livsmedel som är onyttiga eller till och med skadliga för din hjärnfunktion.

Kanel används till exempel i många olika bakverk och desserter. När du blandar kanel med massor av socker och vitt mjöl slutar det med att du hindrar många av fördelarna, som annars skulle kunna förbättra blodflödet till hjärnan.

I dagens artikel vill vi att du upptäcker en spektakulär dryck. Du kan göra den på bara tio minuter, den är billig och den kan hjälpa till att stimulera hjärnan. Kom dock ihåg att behandlingen för sig själv inte kommer lösa alla dina problem.

Framförallt behöver en frisk hjärna daglig stimulans, låg stress, regelbunden fysisk aktivitet och en varierad och balanserad kost. Drycken är ett utmärkt komplement till en hälsosam kost och är dessutom bra för din generella hälsa.

Stimulera hjärnan med tre fantastiska ingredienser

Det är möjligt att du redan lagar mat med kanel, gurkmeja och honung individuellt. Men om du aldrig kombinerat dem i ett te så är det dags att prova!

Härnäst ska vi förklara alla fördelar.

Det är en antiinflammatorisk dryck

Honung och gurkmeja

Vi vet att kronisk och mild inflammation är relaterat till flera olika degenerativa sjukdomar. Hjärnan och dess funktion är inte immun mot dessa processer.

 • Sjukdomar såsom Alzheimers och demens är relaterade till inflammation, och de drabbar en stor del av befolkningen.
 • Inflammation kan även leda till vaskulära problem, vilket stör ordentlig cirkulation samt blockerar syre och näringsämnen från att nå hjärnan.
 • Den här drycken med kanel, honung och gurkmeja har antiinflammatoriska, antiseptiska och antioxidativa egenskaper. Den är helt enkelt fantastisk för din hjärna.

En behandling för neurodegenerativa processer

Aktivitet i hjärnan

Forskning har redan bevisat att kanel är en utmärkt, naturlig stimulant för hjärnan.

 • Vi vet till exempel att när kanel ämnesomsätts av kroppen kan kryddan förgöra natriumbensoat – en typ av syra som stör och hindrar kommunikationen mellan celler i hjärnan.
 • Kanel kombinerat med gurkmeja verkar även som en kraftfull antioxidant kapabel att skydda dig från de skadliga effekterna från fria radikaler.

Det hjälper dig att tackla tidens tand på ett hälsosammare sätt, vilket håller dina kognitiva processer vid god hälsa längre.

Stimulerar produktionen av dopamin och serotonin

Kanel kan tillsammans med gurkmeja förbättra hjärnfunktionen genom att stimulera receptorerna hos två väldigt kraftfulla neurotransmittorer: serotonin och dopamin.

 • Dessa substanser utlöser känslor som gör att du känner dig mer positiv, aktiv, nyfiken och energisk.
 • De är naturliga motivatörer, en cerebral “drog” utan negativa effekter som ger dig önskan att göra saker, relatera med andra och anta nya mål.

Ekologisk vitlök är utmärkt för hjärnan

En matsked – bara en – honung om dagen hjälper till att bevara hjärnfunktionen under årens lopp.

 • När den är ekologisk kan ren honung hjälpa till att rensa blodomloppet, återvitalisera hjärnan och verka som en “supertonic”.
 • Den förbättrar din blodtillförsel och ger utöver det hjärnan en typ av hälsosam energi från naturliga källor, vilket din kropp kommer att tacka dig för.

Hur gör man denna dryck för att stimulera hjärnan?

Ingredienser för te

Ingredienser

 • 2 1/2 dl vatten
 • 1 tesked malen kanel
 • 1/2 tesked gurkmeja
 • 1 tesked ekologisk honung

Beredning

 • Börja som vanligt med att värma upp vattnet. När det kokar tillsätter du kanel och gurkmeja.
 • Låt sjuda i 15 minuter, varpå du låter det dra i ytterligare 10 minuter.
 • Sila vätskan.
 • Häll i din favoritmugg och rör ned teskeden med honung.

Smaken är jättegod. Det är en god idé att ta kuren regelbundet. Du kan njuta av den till frukost eller strax efter din huvudsakliga måltid.

Du kommer se hur du dag för dag börjar må bättre och blir mer “vaken” och “mottaglig” i hjärnan.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.