Bota nagelsvamp med bara två ingredienser
Gulnande naglar, sprickor och kliande mellan tårna… de är alla tecken som påvisar en svampinfektion. Detta tillstånd, som i genomsnitt drabbar 1 av 5 människor, är känt som nagelsvamp. Det drabbar oftare män än kvinnor, även om det uppstår i en betydande del av den kvinnliga befolkningen. Lyckligtvis går det utmärkt att bota nagelsvamp med naturliga ingredienser.
Dess uppkomst är kopplad till ett sänkt immunförsvar, överdriven svettning, fel skor och andra faktorer som främjar tillväxten av dessa mikroorganismer.
Det finns bokstavligen dussintals botemedel ute på marknaden idag för att behandla infektionen och bota nagelsvampen. Många av dessa är dock inte bara dyra, utan kanske inte ens ger bra resultat, även om de används regelbundet.
Lyckligtvis finns det som sagt naturliga lösningar för effektiva resultat utan att lägga ut en massa pengar. Idag ska vi att visa dig hur du kombinerar två ingredienser för att döda nagelsvamp.
Bota nagelsvamp med bara två ingredienser
Svamp försvinner inte bara över en natt genom att tillämpa fler produkter. Total eliminering kommer som ett resultat av bättre hygien och kontinuerlig användning av produkter med egenskaper som bekämpar svamp.
Bikarbonat och äppelcidervinäger är två produkter som du vanligtvis kan hitta i de flesta kök. Vi kommer att använda dessa två i vårt botemedel för att sätta stopp för detta vanprydande problem. Båda är kända inom alternativ medicin för sina aktiva sammansättningar och de fördelar de erbjuder kroppen.
Egenskaper hos bikarbonat
Bikarbonat är ett vitt pulver som används i matlagning och för miljövänlig rengöring. Dess alkaliska, antiseptiska och antioxidativa egenskaper gör bikarbonat användbart för behandling av olika krämpor. Det kan appliceras lokalt för att exfoliera och rensa huden såväl som för att bekämpa infektioner. Dess aktiva sammansättningar minskar förekomsten av svamp och förhindrar skador på nagelytan.
Vi vill också påpeka att det är en kraftfull, naturlig deodorant som fungerar perfekt för att neutralisera dålig lukt som orsakas av bakterier.
Egenskaper hos äppelcidervinäger
Äppelcidervinäger används till salladsdressing och i andra recept. Den framställs genom jäsning av näringsrika äpplen. Processen tar vara på nyttiga bakterier och jästsvampar för att producera vinägern.
Äppelcidervinäger innehåller syror, såsom äppelsyra, som är effektiva för att bekämpa många typer av infektioner. Det förändrar de miljöförhållanden som svampen behöver för att växa. Regelbunden tillämpning är ett effektivt sätt att se till att svampen inte sprids.
Vinägern tillför också betydande mängder bioflavanoider, vitaminer, mineraler och pektin.
Hur förbereder jag detta botemedel för att bota nagelsvamp?
För att bota nagelsvamp använder du först vinägern, som kan appliceras antingen direkt eller som ett fotbad. Sedan tillämpar du bikarbonat för att förhöja effekterna av vinägern.
Ingredienser
- 100 ml äppelcidervinäger
- 1400 ml varmt vatten
- 3 msk bikarbonat
Anvisningar
- Kombinera vinägern med 700 ml hett vatten i ett fotbad.
- Doppa fötterna i lösningen och låt dem ligga i blöt i 20 minuter.
- Torka dina fötter väl.
- Förbered nu ett bad med 700 ml varmt vatten och bikarbonat och låt dina fötter ligga i ytterligare 15 minuter innan du noggrant torkar dem.
- Massera varsamt med en exfolierande produkt.
- För att helt få bort svampinfektionen, upprepa den här proceduren varje kväll tills du märker av förbättring.
- Du kan även förbereda en smet med bikarbonat och vinäger för direkt applicering på den drabbade nageln. Täck sedan helt enkelt med ett plåster och låt verka över natten.
Om du använder behandlingen skapar du en sur miljö som svampen inte kommer kunna tolerera. Inom bara några dagar kommer du märka av en förbättring.
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Ballesté, R., Mousqués, N., & Gezuele, E. (2003). Onicomicosis: revisión del tema. Rev. Méd. Urug, 93–106.
- López-Jodra, O., & Torres-Rodríguez, J. (1999). Especies fúngicas poco comunes responsables de onicomicosis. Rev Iberoam Micol.
- Arrese, J. E., Valverde, J. C., & Pierard, G. E. (2005). Un nuevo enfoque sobre la epidemiología de las onicomicosis. Rev Iberoam Micol.