6 sätt att dekorera ingången till ditt hem

Det finns många sätt att göra hela grannskapet avundsjukt på ingången till ditt hem. Idag ska vi dela med oss av några av dem så att personer kan stanna upp och beundra ditt hus varje gång de kommer på besök.
6 sätt att dekorera ingången till ditt hem

Senaste uppdateringen: 18 maj, 2019

Det är viktigt att ha ett hem vari du känner dig bekväm. Detta är ditt utrymme i världen, så allt bör vara exakt som du vill. Försumma dock inte det yttre. Detta är ditt hems ansikte utåt. Idag ska vi dela med oss av några tips för att dekorera ingången till ditt hem.

De säger att det första intrycket betyder allt. Och visst är det så, för man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Detta gäller även för ditt hem. Precis som du vill se bra ut när du går ut bland folk, bör ditt hem också se presentabelt ut.

Det handlar inte om fåfänga eller att tro att man är bättre än andra. Det är helt enkelt ett sätt att förbättra ens självkänsla och kärleken för hemmet man skapat.

Om du letar efter idéer för att dekorera ingången till ditt hem, kommer de vi ska dela med oss av idag säkerligen vara behjälpliga. Läs vidare nedan!

Tips för att dekorera ingången till ditt hem

1. Färggranna blommor

Färggranna blommor

Om du gillar naturen och blommor så kan du placera dekorativa växter eller krukor fyllda med färggranna blommor vid ingången till ditt hem.

Detta är framförallt effektivt längsmed vägen som leder till dörren, längsmed ytterväggar och till och med under fönster.

2. Din gräsmatta och andra växter

Underskatta aldrig kraften hos en välskött, bördig gräsmatta. Så många personer blir besatta av gräsmattan och kan bli irriterade när andra trampar på den – den är bara för vacker.

Placeringen av dekorativa träd, buskar och andra växter kan bidra mycket till att skapa ett naturligt landskap. Om du har en mur längsmed en gångväg kan du placera klätterväxter och krukor med växter och blommor på den.

Vacker trädgård

3. En fontän

Detta kanske låter lite väl flådigt eller överdrivet om du föreställer dig gigantiska fontäner som ofta finns i parker eller vid museum. Men fontäner kommer även i små storlekar som passar utmärkt för att dekorera ingången till ditt hem.

Du kan hitta minimalistiska fontändesigner för trädgårdar. Tillsammans med lite stenar och växter kommer du få en fantastisk entré.

4. Kaklad veranda eller förstukvist

Om du har ett stort hem med stor trädgård och massor av vegetation kan du dekorera din ingång med klassiskt kakel. En förstukvist med matchande kakel och lyktor på väggen skapar en fantastisk effekt.

5. Stenar

Stenar i olika färger kan användas för många dekorativa syften. Du kan kombinera dem med den gröna färgen hos gränsmattan, trappsteg i trä eller stenväggar.

Stenar kan även användas för att skapa gångvägar eller för att omge kakelplattor i hemmet. Det bästa med dem är att de tillhandahåller en visuell viloplats om du redan lagt till andra dekorativa inslag.

Trädgårdsväg med sten

6. Belysning

Belysning är något som aldrig får ignoreras. Ljuset kring ditt hem har kraften att förhöja alla dina dekorativa inslag – eller förstöra dem.

Det finns många alternativ för att belysa utsidan av ditt hem. Här kommer några av de bästa:

  • LED-lampor i murar eller på verandor.
  • Lyktor på sidorna av dörrar, verandor eller väggar.
  • Klassiska hängande lampor.
  • Små lampor för stigar: dessa kan stå för sig själv eller byggas in i marken. De fungerar väl med element såsom buskar och stenar.
  • Färgade lampor: var inte rädd för att använda gult, grönt, blått eller rött ljus – det finns innovativa designer som kan tillhandahålla en snygg överraskning för dina gäster.

7. Trä

Trä har en fantastisk effekt när det kommer till dekoration utomhus, men den måste behandlas för att klara av väder och vind.

Du kan lägga till inslag av trä på golv, trappsteg, dörröppningar, krukor och till och med väggar. Glöm inte det klassiska trästaketet, som aldrig förlorar sin charm om det kombineras med en vacker trädgård eller veranda.

Som du kan se kan du dekorera ingången till ditt hem med små detaljer som helt kan förändra utseendet. Observera andra hem, be om råd från ett proffs och utvärdera vad som finns tillgängligt för din budget.

Var sedan kreativ och njut av resultaten – för att inte tala om komplimangerna från grannarna.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.