Bra och naturliga laxermedel

Om du lider av förstoppning eller vill gå ner i vikt så ska du inte missa dessa naturliga laxermedel. De är absolut nödvändigt att du har doseringen i åtanke och undviker att äta mer än rekommenderat eftersom du då kan drabbas av problem med matsmältningssystemet. Med det i åtanke så kan du fortsätta att läsa denna artikel om de bästa laxermedel som naturen tillhandahåller.

Livsmedel som agerar som laxermedel

Om du periodvis konsumerar dessa livsmedel och lägger till dem i din diet så kommer du förmodligen känna dig ”uppsvullen” eller ”tung”, vilket orsakas av att du inte går på toaletten varje dag. Fortsätt att äta dem närhelst du kan:

Bananer

De har massor av fibrer vilket gör dem till ett utmärkt naturligt laxermedel som även hjälper din matsmältning. De innehåller också ett fantastiskt näringsämne: kalium. Om du äter en banan om dagen så kommer den återställa nödvändiga elektrolyter till din tarmkanal. Den innehåller även fruktooligosackarider, som är en förening som bildar bakterier (av det goda slaget) i din tarm.

Äpplen

På grund av deras höga nivåer av pektin så stimulerar äpplen tarmarna. De tillhandahåller även fibrer. Ät två eller tre råa äpplen om dagen för att förebygga förstoppning.

Laxermedel

Cantaloupe

Att äta cantaloupe på morgonen till frukost är ett utmärkt sätt att starta dagen på eftersom den är enkel att smälta (den tar sig praktiskt taget direkt till tarmarna och ”stannar” inte i magen).

Bär

De är fulla av antioxidanter och kommer i många olika varianter – vissa godare än andra. Glöm inte att lägga till jordgubbar, blåbär, körsbär eller björnbär för att nämna ett fåtal.

Plommon

Detta är ”laxermedlet nummer ett” och är rikt i kalium, vitamin A, fibrer och järn. De erbjuder dessutom bakterier som är fördelaktiga för tarmarna och bra på att rensa grovtarmen.

Ej processad äppelcidervinäger

Hjälper till att förbättra regelbundheten i tarmarna och avlägsnar gifter från kroppen. Innehåller pektin, kalium, äppelsyra, ättiksyra, kalcium och andra komponenter. Organisk äppelcidervinäger rekommenderas eftersom den har levande näringsämnen och inte är ytterligare processad.

Aloe vera

Laxermedel3

Vitlök

En liten portion av detta livsmedel tillhandahåller dig med selen och allicin, som hjälper till att rena levern och avlägsna gifter. Lägg till rå vitlök till dina måltider för att även förebygga magsäckscancer.

Broccoli och blomkål

Båda dessa grönsaker ökar mängden glukosinolat i kroppen, vilket gör att kroppen producerar fler enzymer. Dessa avlägsnar sedan gifter. De gör det enklare och mer naturligt att gå på toaletten. Kål kan klassificeras i samma grupp och mjukar upp avföringen under tarmrörelser.

Tomat

Dessa fantastiska laxermedel tillhandahåller dig med mycket vitamin A, C och K. De ger dig 10% av de dagliga fibrer som kroppen behöver. De innehåller även lipozene, som är en antioxidant som skyddar mot tjocktarmscancer.

Laxermedel 5

Foton från Sean MacEntee, Studio Tdes, Olga Berrios, Daniel R. Blume, Jinax och Larry Jacobsen.