Bli av med åderbråck naturligt med dessa huskurer

Bli av med åderbråck och främja en bra blodcirkulation genom att kombinera utvärtes behandlingar med vissa livsmedel som har anti-inflammatoriska och antikoagulerande effekter.
Bli av med åderbråck naturligt med dessa huskurer
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Åderbråk är ett problem som inte bara ser illa ut. Det kan även vara ett tecken på att du har ett problem med lymfsystemet. Du bör därför lära dig att bli av med åderbråck naturligt.Åderbråck uppstår när valven i cirkulationssystemet – för det mesta benen – slutar fungera ordentligt. Detta gör att blodet inte lyckas återvända till hjärtat på rätt sätt, varpå kapillärkärlen kommer vidgas. Venerna under ytan på skinnet blir sedan missformade, vilket ger dig ett rött eller blått märke.

Åderbråck orsakar för det mesta inte någon fysisk smärta. De kan dock ge upphov till en kittlande känsla och det kan kännas tungt vid det drabbade området.

Det finns som tur är ett antal naturliga lösningar som kan ge dig en snabb lindring. Vi kommer här att ta upp sex fantastiska huskurer som kommer hjälpa dig att säga adjö till åderbråck. De är även vänliga mot plånboken.

Prova dessa huskurer för att bli av med åderbråck naturligt!

Aloe vera

Aloe vera i skål

Aloe vera innehåller kristaller som är rika på essentiella näringsämnen. Dessa näringsämnen har stora fördelar för hudens hälsa och cirkulationssystemet.

Det har därför sedan länge använts som en naturlig lösning för att behandla inflammerade och smärtsamma vener. Det är även en bra lösning för att bli av med åderbråck. Aloe har dessutom sammandragande och återfuktande egenskaper. Då den har absorberats hjälper den till att kontrollera uppkomsten av nya åderbråck i dina ben.

Hur man använder den

 • Ta först den mängd aloe vera som du behöver och gnugga den på de drabbade områdena. Använd nätta, cirkulära rörelser.
 • Låt vätskan absorberas i huden och skölj av direkt följande dag.
 • Upprepa denna process varje kväll tills du får de önskade resultaten.

Vitlök

Vitlök är ett superlivsmedel som har rekommenderats sedan länge som en holistisk behandling för att motverka åderbråck. Det är en ingrediens som är rik på svavelföreningar. Dessa har kraftiga antiinflammatoriska och antikoagulerande effekter efter att de har absorberats av huden.

Hur man använder den

 • Ät en rå vitlöksklyfta tillsammans med lite citronjuice eller varmt vatten.
 • Du kan även tillreda en vitlöksmassa och lägga till lite olivolja. Använd sedan blandningen som en lotion och massera in på de områden där du har åderbråck.
 • Upprepa behandlingen dagligen.

Hästkastanj

Kastanjer i korg

Hästkastanj är en naturlig huskur som har blivit berömd i hela världen p.g.a. att den är bra för att motverka åderbråck och även hjälper mot svullnader i benen.

Många använder den även som en alternativ behandling för inflammerade vener eftersom den har en positiv påverkan på kroppens cirkulationssystem. Hos vissa patienter återställer den funktionen hos venernas valv, vilket underlättar transport av blod tillbaka till den övre delen av kroppen.

Användning

 • Ta en hästkastanj i tablettform dagligen.
 • Införskaffa ett naturligt extrakt gjort på hästkastanj och använd detta utvärtes.

Grön lera

Du kan även tillreda en massa gjord på grön lera för att kontrollera inflammation och den tunga känslan som kommer när man drabbas av åderbråck på benenDenna kraftiga ingrediens har antiinflammatoriska, sammandragande och lindrande egenskaper och kan reducera inflammation i venerna i den lägre delen av kroppen.

Användning

 • Blöta först lite grön lera med varmt vatten tills du får en jämn massa. Gnugga sedan detta på de drabbade delarna.
 • Låt det torka under 30 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.
 • Upprepa behandlingen minst tre gånger per vecka för att bli av med åderbråck naturligt.

Avkok på persilja

Persilja på bord

De vätskedrivande och antiinflammatoriska egenskaperna i persiljeavkok gör dem till ett fantastiskt redskap för att behandla cirkulationsproblem.  Att regelbundet konsumera persilja hjälper till att ta bort vätskor som byggs upp i benens vävnad. Det stimulerar även cirkulationen i kroppen och hjälper dig att bli av med åderbråck naturligt.

Användning

 • Tillred en liter avkok på persilja och drick detta under dagen.
 • Ifall du vill ta denna behandling ett steg längre kan du applicera vätskan direkt på dina ben och massera tills det har absorberats ordentligt.

Kaffesump för att bli av med åderbråck naturligt

Folk kastar ofta kaffesumpen då de har tillrett sin favoritdryck, men kaffesump har faktiskt bra egenskaper som gör den användbar inom olika huskurer. Den antiinflammatoriska och stimulerande effekten främjar god blodcirkulation och minskar venernas storlek.

Genom att regelbundet applicera kaffesump kommer du att kunna ta bort döda hudceller, förbättra venernas elasticitet och motverka tidigt åldrande.

Hur man använder det

 • Ta lite kaffesump och blöta med varmt vatten eller olivolja. Gnugga det sedan på det drabbade området med nätta, cirkulära rörelser.
 • Låt det verka på huden under 15 minuter och skölj sedan av.
 • Använd denna kur två till tre gånger per vecka för bästa resultat.

Är du redo att prova dessa huskurer? Som du kan se behöver man inte gå ut och löpa dyra kommersiella behandlingar för att behandla åderbråck naturligt.

Välj ett av alternativen ovan för att upptäcka hur enkelt det är att behandla dem utan att utsätta dig för skadliga produkter.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.