Aloe vera & papaya mot inflammation och gaser

De laxerande egenskaperna hos aloe vera kombinerat med papaya utgör en kur som är perfekt för att få ett slut på gaser och andra matsmältningsproblem.
Aloe vera & papaya mot inflammation och gaser

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att äta för tunga måltider kan resultera i matsmältningsproblem. Generellt leder det till symptom såsom smärta, inflammation och gaser, som alla kan störa din vardag. Även om de inte är allvarliga brukar de ge upphov till ännu fler problem när de inte behandlas.

Bland annat indikerar deras uppkomst att dina tarmbakterier är utom kontroll. Vidare finns det en trolig obalans i matsmältningssystemets pH.

De goda nyheterna är att du kan kontrollera inflammation och gaser naturligt. Alternativa kurer finns som hjälper matsmältningsprocessen och reglerar tarmfloran. Idag vill vi ta tillfället i akt att dela med oss av en behandling med aloe vera och papaya.

Aloe vera- och papayakur mot inflammation och gaser

Både aloe vera och papaya innehåller flera egenskaper som hjälper till att förbättra funktionen i magen. Huskuren är rik på matsmältningsenzymer och naturliga fibrer, vilket gör den till ett perfekt komplement för att bekämpa inflammation och gaser.

Fördelar med aloe vera

Aloe vera

Gelen i aloe vera-bladen har använts i hundratals år som ett sätt att lindra och förbättra den gastrointestinala hälsan. Den innehåller stora mängder B-vitamin – ett näringsämne som stimulerar absorptionen av andra näringsämnen såväl som matsmältningen.

Vidare innehåller gelen vitamin A, essentiella aminosyror och enzymer som främjar matsmältningen. Den innehåller även substanser som kan läka vävnader i fall av gastrit, magsår och för mycket syra.

Gelen har även laxerande effekter som är bra för att förbättra tarmtömningarna i fall av förstoppningoch har dessutom antivirala och antibakteriella egenskaper som hjälper till att minska risken för tarminfektioner.

De antiinflammatoriska effekterna bekämpar dålig matsmältning och känslor av tyngd. Avslutningsvis hjälper gelen dessutom den mikrobiella floran i tarmarna. Med tiden minskar produktionen av gaser.

Fördelar med papaya

Papaya med kärnor

Papaya är en tropisk frukt med mjuk konsistens som tack vare sin goda smak är en del av miljontals människors dieter.

 • Den är känd för sina stora mängder essentiella näringsämnen, inklusive vitamin A, B och C, kalium samt kostfibrer.
 • Den innehåller ett enzym vid namn papain som agerar naturligt antiinflammatoriskt, antioxidativt och avgiftande. Denna substans hjälper till att lindra matsmältningsproblem eftersom den snabbar upp matsmältningen och assimileringen av proteiner.
 • Papaya är en effektiv kur för att kontrollera känslan av tyngd i tarmarna eftersom den hindrar ansamlingen av avfall i dem.
 • Beståndsdelarna förbättrar läkeprocessen i magvävnaderna, speciellt i fall av magsår och gastrit.
 • Den förebygger och också bekämpar sura uppstötningar.
 • Den minskar också svullnad i buken.
 • Avslutningsvis bekämpar den infektioner som orsakas av tarmparasiter och hjälper till att stärka immunförsvaret.

Hur gör man denna kur mot inflammation och gaser med aloe vera och papaya?

Juice som motverkar inflammation och gaser

Denna hemgjorda kur med aloe vera och papaya är en mycket nyttig dryck som utöver att hjälpa din matsmältning även förbättrar hud- och hårhälsan. Näringsämnena absorberas lätt, och genom att reglera blodets pH hjälper kuren därför till att eliminera gifter.

Ingredienser

 • 5 matskedar färsk aloe vera
 • 3 skivor papaya
 • 2 matskedar honung
 • 2 ½ dl vatten

Beredning

 • Skär upp aloe vera-bladet och extrahera därefter fem matskedar gel.
 • Skär papayaskivorna i tärningar och lägg dem i mixern tillsammans med aloe vera-gel, honung och vatten.
 • Bearbeta alla ingredienserna i några minuter eller tills du fått en jämn vätska.
 • Servera slutligen utan att sila och drick direkt.

Konsumtion

 • För att avgifta kroppen ska du dricka drycken på tom mage i 7-10 dagar.
 • Om du lider av inflammation och gaser ska du dricka den upp till två gånger om dagen.
 • Drick på tom mage minst tre gånger per vecka om du har magsår eller gastrit.

Är du redo att göra drycken hemma? Om du har långsam ämnesomsättning eller känner dig tung för att du ätit för mycket kan du kombinera papaya och aloe för att dra nytta av deras egenskaper.

Inkludera drycken i din regelbundna kost om du brukar få återkommande tarmproblem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Parle, Milind & , Gurditta. (2011). Basketful benefits of papaya. International Research Journal of Pharmacy. 2. 6-12.
 • Sharma, Priyanka & Kharkwal, Amit & Kharkwal, Harsha & Abdin, M & Varma, Ajit. (2014). A Review on Pharmacological Properties of Aloe vera. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research. 29. 31-37.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.