Bekämpa en bihåleinflammation på 5 dagar

Bihåleinflammation är en inflammation i bihålorna och resultatet av en infektion orsakad av ett virus, bakterier eller svamp. Bihålorna är hålrum genom vilka luften passerar och är belägna bakom näsbenet, kinderna, pannan och ögonen.

Bihåleinflammation förekommer sällan hos friska bihålor. När passagen blockeras av ansamlingar av för mycket slem och när bakterier och andra typer av mikroorganismer hittar de rätta förutsättningarna för att föröka sig resulterar det i smärta och inflammation.

Vad orsakar bihåleinflammation?

Som vi nämnde tidigare orsakas bihåleinflammation av en blockering av bihålorna där bakterier och virus frodas.

Det kan också uppkomma när de små håren i bihålorna inte förmår att ta bort slem, vilket resulterar i ett antal symptom.
Bihålor
Bihålorna kan bli blockerade av överflödig slemproduktion på liknande sätt som när en person lider av en förkylning eller allergi.

En avvikande nässkiljevägg, nasala bensporrar eller polyper kan också orsaka bihåleblockering.

Faktorer som ökar risken för att utveckla bihåleinflammation:

 • Allergier eller hösnuva
 • Sjukdomar som hindrar väl fungerande cilier
 • Plötsliga förändringar i höjd eller djup, så som när du flyger eller dyker, till exempel
 • Cystisk fibros
 • Försvagat immunförsvar som ett resultat av HIV-komplikationer eller kemoterapi
 • Abnormaliteter på ansiktets skelett
 • Diabetes

Vilka är symptomen på bihåleinflammation?

När bihåleinflammation är akut kan symptomen pågå i 4 veckor eller mindre och först visar det sig som en förkylning som inte blir bättre eller som förvärras efter 5 till 7 dagar. Det är viktigt att träffa en läkare eftersom fall av kronisk bihåleinflammation kan pågå i upp till tre månader. Några av symptomen är:

 • Dålig andedräkt och förlust av luktsinnet
 • Allmän sjukdomskänsla och trötthet
 • Hosta som förvärras på natten
 • Feber
 • Huvudvärk
 • Halsont och postnasalt dropp
 • Trängd och rinnande näsa
 • Ansiktskänslighet

Naturliga behandlingar för att bekämpa en bihåleinflammation på fem dagar

Vinäger

Ett av de vanligaste och återkommande symptomen på bihåleinflammation är svår huvudvärk och spänningar ovanför näsan och ögonbrynen. Det finns många smärtstillande läkemedel för att lindra obehag, men de är inte alltid effektiva. Så vi skulle vilja dela en helt naturlig behandling med dig som använder en ingrediens med egenskaper för att lindra symptomen vid bihåleinflammation, särskilt huvudvärk.

Hur bereder jag denna helt naturliga kur?

För att bereda denna helt naturliga behandling kommer du att behöva pepparrot och en stor mängd äppelcidervinäger. Placera pepparroten i en burk och häll vinägern över den. Låt den ligga i blöt i 10 dagar vid rumstemperatur. Skaka om då och då.

När den rekommenderade tiden har passerat öppnar du burken och andas in pepparrotslukten djupt i 5 minuter. På natten blöter du en trasa i lösningen och placerar den på din panna för att lindra smärtsam huvudvärk. Denna behandling skall utföras i 5 dagar och kommer att märkbart minska symptomen för bihåleinflammation.

Ett annat snabbt och enkelt sätt är att koka riven pepparrot med vatten. När den är helt kokande täcker du huvudet med en handduk och andas in ångorna i några minuter. Denna metod kommer att ge omedelbar lindring.

Vad ska jag undvika om jag lider av bihåleinflammation?

Om du lider av bihåleinflammation bör du undvika att resa med flyg och vistas i extrema temperaturer. Undvik plötsliga förändringar i temperatur och sluta upp med dåliga vanor så som tobak. Dessutom bör du vara vaccinerad mot influensa varje år, tvätta händerna ofta och undvika antibiotikapreparat som inte har ordinerats för dig av en läkare.

Vi hoppas att du har haft nytta av den här artikeln om hur man kan bekämpa en bihåleinflammation på bara fem dagar!

MER FÖR DIG