Bekämpa bihåleinflammation på 5 dagar med denna kur

Bihåleinflammation är en inflammation i bihålorna och resultatet av en infektion orsakad av ett virus, bakterier eller svamp. Bihålorna är hålrum genom vilka luften passerar och är belägna bakom näsbenet, kinderna, pannan och ögonen.
Bekämpa bihåleinflammation på 5 dagar med denna kur

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Bihåleinflammation förekommer sällan hos friska bihålor. När passagen blockeras av ansamlingar av för mycket slem och när bakterier och andra typer av mikroorganismer hittar de rätta förutsättningarna för att föröka sig, resulterar det i smärta och inflammation. Idag vill vi berätta hur du kan bekämpa bihåleinflammation på bara fem dagar.

Vad orsakar bihåleinflammation?

Som vi nämnde tidigare orsakas bihåleinflammation av en blockering av bihålorna där bakterier och virus frodas. Den kan också uppkomma när de små håren i bihålorna inte förmår att ta bort slem, vilket resulterar i ett antal symptom.

Bihålor och äppelcidervinäger

Bihålorna kan bli blockerade av överflödig slemproduktion, på samma sätt som när en person lider av en förkylning eller allergi. En avvikande nässkiljevägg, nasala bensporrar eller polyper kan också orsaka bihåleblockering.

Faktorer som ökar risken för att utveckla bihåleinflammation:

 • Allergier eller hösnuva
 • Sjukdomar som hindrar väl fungerande cilier
 • Plötsliga förändringar i höjd eller djup, så som när du flyger
 • Cystisk fibros
 • Försvagat immunförsvar som ett resultat av HIV-komplikationer eller kemoterapi
 • Abnormiteter i ansiktsskelettet
 • Diabetes

Vilka är symptomen på bihåleinflammation?

När bihåleinflammation är akut kan symptomen pågå i 4 veckor eller mindre, och först visar den sig som en förkylning som inte blir bättre eller som förvärras efter 5 till 7 dagar. Det är viktigt att träffa en läkare eftersom fall av kronisk bihåleinflammation kan pågå i upp till tre månader. Några av symptomen är:

 • Dålig andedräkt och förlust av luktsinnet
 • Allmän sjukdomskänsla och trötthet
 • Hosta som förvärras på natten
 • Feber
 • Huvudvärk
 • Halsont och postnasalt dropp
 • Trängd och rinnande näsa
 • Ansiktskänslighet

Trots jobbiga symptom är dock bihåleinflammation inte alltid lätt att diagnostisera. Forskning vid Lunds universitet har dock gett upphov till en ny metod för diagnostisering som man hoppas ska underlätta upptäckten och minska onödigt bruk av antibiotika.

Naturliga behandlingar för att bekämpa bihåleinflammation på fem dagar

Vinäger för att bekämpa bihåleinflammation

Ett av de vanligaste och återkommande symptomen på bihåleinflammation är svår huvudvärk och spänningar ovanför näsan och ögonbrynen. Det finns många smärtstillande läkemedel för att lindra obehaget, men de är inte alltid effektiva.

Därför skulle vi vilja dela en helt naturlig behandling för att bekämpa bihåleinflammation med dig, som använder en ingrediens med egenskaper för att lindra symptomen vid detta tillstånd, särskilt huvudvärk.

Hur bereder jag denna helt naturliga kur?

För att bereda denna helt naturliga behandling kommer du att behöva pepparrot och en stor mängd äppelcidervinäger. Placera pepparroten i en burk och häll vinägern över den. Låt den ligga i blöt i tio dagar vid rumstemperatur. Skaka om då och då.

När den rekommenderade tiden har passerat öppnar du burken och andas in pepparrotslukten djupt i 5 minuter. På natten blöter du en trasa i lösningen och placerar den på din panna för att lindra huvudvärk. Denna behandling skall utföras i 5 dagar och kommer att märkbart minska symptomen för bihåleinflammation.

Ett annat snabbt och enkelt sätt är att koka riven pepparrot med vatten. När den är helt kokande täcker du huvudet med en handduk och andas in ångorna i några minuter. Denna metod kommer att ge omedelbar lindring.

Vad ska jag undvika om jag lider av bihåleinflammation?

Om du lider av bihåleinflammation bör du undvika att resa med flyg och vistas i extrema temperaturer. Undvik plötsliga förändringar i temperatur och sluta upp med dåliga vanor så som tobak. Dessutom bör du vara vaccinerad mot influensa varje år, tvätta händerna ofta och undvika antibiotikapreparat som inte har ordinerats för dig av en läkare.

Vi hoppas att du har haft nytta av den här artikeln om hur man kan bekämpa bihåleinflammation på bara fem dagar!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Rosenfeld, RM; Piccirillo, JF; Chandrasekhar, SS; Brook, I; Ashok Kumar, K; Kramper, M; Orlandi, RR; Palmer, JN; Patel, ZM; Peters, A; Walsh, SA; Corrigan, MD (April 2015). “Clinical practice guideline (update): adult sinusitis executive summary”. Otolaryngology–Head and Neck Surgery152 (4): 598–609
 • Leung RS, Katial R (March 2008). “The diagnosis and management of acute and chronic sinusitis”. Primary Care35 (1): 11–24, v–vi
 • Anon JB (April 2010). “Upper respiratory infections”. Am. J. Med123 (4 Suppl): S16–25
 • Goos KH, et al. (2006). Efficacy and safety profile of a herbal drug containing nasturtium herb and horseradish root in acute sinusitis, acute bronchitis and acute urinary tract infection in comparison with other treatments in the daily practice/results of a prospective cohort study.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.