Återanvänd dina burkar för att organisera badrummet

Vissa du att man kan återanvända sina burkar istället för att kasta dem? Du kan till och med använda dem för att organisera badrummet. Ta en titt på våra idéer!
Återanvänd dina burkar för att organisera badrummet

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Är ditt badrum stökigt? Ligger det saker överallt eftersom du inte har någon specifik plats för dem? Återanvänd dina burkar så att du kan organisera dina saker på ett snyggt sätt!

Återanvänd dina burkar i badrummet

Här kommer några idéer för att organisera ditt badrum så att det blir den avslappnande plats du förtjänar. Ta dig lite tid att dekorera dem för att spegla din smak; du kan t.ex. måla eller använda band.

Du kan givetvis även använda dem på andra platser än i badrummet.

1. Återanvänd dina burkar och sätt upp dem på väggen

Burkar kan sättas upp på väggen

Placera en bräda på väggen och säkra burkar du gillar på den. De kan vara identiska eller av olika former och storlekar. Håll dem på plats med ståltråd, spik eller klamrar.

Du kan till exempel spika fast locken på brädan och sedan skruva dit burkar innehållande tvål, tops eller andra saker.

2. Återanvänd dina burkar och placera dem på en bricka

Om du har en plan yta över kan du placera en äldre träbräda eller bricka på den och ställa dit flaskor och burkar av olika storlekar. Du kan använda dem till att förvara bomullsbollar, tops eller annat.

Om du behöver mer förvaringsutrymme kan du välja en bricka med flera lager. Då kan du arrangera flaskorna på det övre lagret och kanske hoprullade handdukar på det undre.

3. Placera burkar i skåpen

Återanvänd dina burkar i skåp

Använd burkar av olika storlekar för att organisera badrummet.

Skåp har en tendens att bli väldigt stökiga i badrummet. Du kan dock lösa problemet genom att ställa burkar inuti. Är du riktigt organiserad kan du skriva ut etiketter åt dem.

4. Organisera badrummet med burkar i lådorna

Istället för att köpa delare till lådor kan du återanvända mindre burkar som du kan ställa i lådorna. Det kommer underlätta att hålla reda på allt och det kommer ge dig en perfekt översikt.

5. Gör ett gulligt bad-set

Ett set med burkar

Dekorera dina burkar för att ge badrummet originalitet och stil.

Tvätta alla burkar du vill återanvända och skaffa pumpar som passar öppningarna. Du kan sedan fylla dem med tvål, lotion eller andra saker du använder regelbundet.

6. Gör en stor burk full av handtvål

Du kan även göra en stor, fin förvaringsburk för handtvål. Fyll den med färgade tvålar och dekorera locket om du vill. Effekten kommer vara riktigt stilig och slående.

7. Använd dem som behållare för allt möjligt

Har du några möbler i badrummet? Placera burkar och flaskor av olika storlekar och färger ovanpå dem och fyll med olika saker.

Du kan använda dem till dekorativa tvålar, bomull, tops, hårspännen, gummisnoddar, sminkborstar, etc. Måla locken med metallic-färg för att göra dem lite mer intressanta.

Du kan till och med använda flaskor som vaser till blommor.

8. Gör ett roterande podium för ditt smink

För att göra detta kan du knyta silver- eller guldband runt burkarna du vill återanvända och säkra dem på en roterande skiva. Det är ett snyggt och behändigt sätt att förvara ditt smink.

Låt fantasin flöda och organisera ditt hem med alla typer av burkar och arrangemang. Kom ihåg att allt är okej – experimentera!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Femenino, P. (2016). El reciclaje. Revista Cientifica De La Universidad De Cienfuegos.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.