9 tips för att få naturligt unga, rosiga kinder

Om du vill ha ungdomlig hy bör du återfukta på utsidan och bibehålla vätskebalansen på insidan, undvika stress och göra ansiktsövningar för att bibehålla din huds elasticitet.
9 tips för att få naturligt unga, rosiga kinder

Senaste uppdateringen: 09 februari, 2019

Det finns mycket som kan skada ditt ansikte: åren som går, föroreningar i luften, dålig kost, dåliga vanor, stress, negativa känslor, etc. Men det finns även naturliga tips du kan följa för att få unga, rosiga kinder igen.

Här ska vi ge dig de bästa tipsen för att hålla ansiktet ungdomligt och lysande med hemgjorda, naturliga och väldigt originella trick. 

Ung hy kommer inte från botox

Leende kvinna

Kirurgi, botox, starka skönhetsbehandlingar och kosmetiska produkter gjorda på ingredienser med tvivelaktiga “dygder” för din hälsa… dessa är inte lösningen för att få unga, rosiga kinder igen. De kommer med bieffekter, både för din hud och din allmänna hälsa, och leder ofta till ett påtvingat, fejkat utseende.

Du får ung hy genom att äta bra, använda naturliga trick som dina far- och morföräldrar använde, leva en hälsosam livsstil och vara lycklig.

1. Få strålande hy med vegetabiliska enzymer

Vissa frukter och grönsaker innehåller väldigt kraftfulla enzymer och antioxidanter som hjälper dig att rensa bort föroreningar från huden och ge dig en ungdomlig lyster.

Allt du behöver göra är att mosa en bit frukt eller grönsak över huden. Låt sitta några minuter och skölj sedan av. Du kommer se omedelbara resultat.

2. Perfekt hud med salicylsyra

Salicylsyra är ett ämne som är känt för sina smärtlindrande egenskaper, bland annat. Men det är även en utmärkt skönhetsbehandling för att rensa huden på orenheter och förebygga prickar. Använd det som en exfoliant var 10:e till 15:e dag.

3. Gör ansiktsövningar

Övningar för ansiktet

Att träna ansiktsmusklerna är verkligen i mode för att få rosiga kinder. Om du tränar musklerna i kroppen, varför skulle du glömma bort de i ansiktet? Stress, trötthet, besvikelse och spänningar ansamlas i ansiktet i precis samma utsträckning som i resten av kroppen.

Om du ägnar några minuter om dagen till självmassage och ansiktsrörelser kommer du vrida tillbaka klockan och få ett ungdomligt, avslappnat och fridfullt ansikte.

4. Säg farväl till stress!

Stress är ytterligare en fiende för det ungdomliga ansiktet, eftersom det ger dig ett hårt, stelt och kallt utseende. Ansträng dig för att vara medveten om vad du gör med ansiktet, samt de olika ansiktsuttrycken du använder när du är orolig, så att du kan slappna av i musklerna och få tillbaka ditt vanliga ansikte.

Varje natt innan läggdags kan du ta några minuter för att koncentrera dig på att slappna av och andas med varje del av ansiktet.

5. 10 minuter i solen om dagen

10 minuters sol

För mycket exponering för solen må vara en av de främsta orsakerna till att huden åldras, men solen kan vara väldigt bra för din hud om du använder sunt förnuft. Bara tio minuter om dagen, precis vid soluppgången eller strax innan solnedgången, räcker för att få alla fördelar från solen och hålla din hud vacker och frisk.

6. Perfekt återfuktning

Det finns olika hudtyper: torr, fet, kombination, mogen, känslig, akne… att hitta rätt fuktighetskräm för dig är viktigt.

Några av de mest rekommenderade är:

  • Oljor (mandel, kokos, nypon)
  • Aloe vera-gel
  • Sheasmör
  • Jojobaolja

7. Använd bara naturliga produkter

Naturliga produkter

Vi rekommenderar att du struntar i kosmetiska produkter som inte är naturliga. De innehåller ofta ingredienser som är skadliga för din hud och din hälsa, såsom parabener, paraffin och andra petroleumderivat, alkohol, kisel, konserveringsmedel, etc.

Produkter som görs med vegetabiliska och eteriska oljor är å andra sidan väldigt bra för dig.

8. Ge huden näring inifrån och ut

Du får inte glömma hur oersättlig en balanserad kost är. Få i dig:

  • Högkvalitativa protein
  • Hälsosamma fetter
  • Fullkorn
  • Råa frukter och grönsaker
  • Nötter och frön
  • Superlivsmedel

9. Drick vatten för att få rosiga kinder

Drick vatten

Sist men inte minst får du inte glömma att upprätthålla vätskebalansen genom att dricka vatten om du vill få tillbaka dina ungdomliga, rosiga kinder. Drick under hela dagen och alltid på tom mage för att märka av den rensade effekten på huden.

Drick minst 1,4 liter om dagen, och börja med två glas på morgonen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.