8 naturliga kurer för bakteriell vaginos

Dessa kurer kan vara väldigt effektiva för att lindra klådan och svedan från bakteriell vaginos. Om den inte avtar bör du dock träffa en läkare.
8 naturliga kurer för bakteriell vaginos

Senaste uppdateringen: 27 februari, 2019

Vaginos, eller vaginosos bacteriana, är en inflammation i de kvinnliga genitalierna som karaktäriseras av illaluktande vita flytningar. Inflammationen brukar bero på tillväxten av en grupp bakterier som orsakar obalanser i pH-värdet i området. Det är mycket vanligare än folk tror. Det är faktiskt mycket troligt att varje kvinna i världen drabbats åtminstone en gång i livet. Därför vill vi dela med oss av naturliga kurer för bakteriell vaginos.

De mest karaktäristiska symptomen på bakteriell vaginos är följande:

 • Rodnad
 • Svullnad
 • Smärta
 • Sveda

För vissa kvinnor kan symptomen vara knappa eller icke-existerande. De kan lätt botas med följande naturliga kurer för bakteriell vaginos, även om du alltid också bör utöva god hygien i området.

1. Spiskummin

Den här kryddan är en potent svampdödare som kan användas för att minimera och till och med eliminera symptomen på bakteriell vaginos.

 • Allt du behöver göra är att ta en liten mängd spiskummin och späda ut den i ett glas varm mjölk.
 • Drick blandningen en gång om dagen tills du får önskade resultat.

2. Kallt vatten

duschhuvud

Även om det kan vara lite obehagligt ska du blöta en tvättlapp med kallt vatten och applicera på det drabbade området. Det minimerar rodnaden och svullnaden. Detta på grund av de låga temperaturerna, som gör att blodkärlen sakta drar ihop sig.

Det är en av de enklare kurerna för att lindra obehaget, men borde dock gå hand i hand med andra kurer mot bakteriell vaginos.

3. Neem

Den här växten har utmärkta antibakteriella egenskaper. Dess pulverform rekommenderas när du lider av hudproblem. I fallet med bakteriell vaginos kan du applicera neem på det drabbade området lite i taget för att bli av med bakterierna som orsakar problemet.

4. Vitlök

vitlök

Skalade vitlöksklyftor och kapslar kan hjälpa till att minska symptomen och läka bakteriell vaginos. Det kan tas en eller två gånger dagligen, eller appliceras varsamt på det drabbade området.

5. Kamomillte

Kamomillte kan vara till stor hjälp för att minimera klåda.

 • Allt du behöver göra är att bereda kamomillte med en tepåse och sedan lägga tepåsen i kylskåpet.
 • Senare applicerar du tepåsen direkt över det irriterande området.

Det är viktigt att förvara den i kylen och undvika kontakt med kontaminerade ytor. Ett bra alternativ är att lägga tepåsen i en plastpåse eller steril behållare.

6. Naturell yoghurt

skål med yoghurt

En annan metod för att lindra vaginos är att blöta en bomullstuss i naturell yoghurt och applicera direkt på det drabbade området. Om irritationen är intensiv kan du blöta en tampong i yoghurten och föra in i vaginan.

Det kan vara till stor hjälp eftersom bakterierna i yoghurt hjälper till att hålla de skadliga bakterierna under kontroll. Vidare ska du komma ihåg att äta en portion yoghurt varje dag för att undvika närvaron av dessa och andra bakterier.

7. Grönsaksjuice

En smoothie med persilja, ingefära, vitlök och gröna grönsaker kan också ha fantastiska effekter för att minska symptom såsom smärta och sveda. Det är rekommenderat att du dricker smoothien för att motverka effekterna av bakteriell vaginos två gånger dagligen.

8. Cederolja

cederolja

Tappa bara upp ett varmt bad med en matsked salt och flera droppar cederoljaEterisk cederolja har antiseptiska, lugnande och svampmotverkande egenskaper.

Det betyder att den hjälper dig att hålla symptomen under kontroll samtidigt som den gör sig av med bakterierna.

Besök denna artikel: 5 anledningar till vaginal klåda

Några grundläggande rekommendationer för att bekämpa bakteriell vaginos

Kom ihåg att skydda dig mot de möjliga orsakerna till vaginos genom att göra följande:

 • Bibehålla god hygien
 • Bära rena underkläder
 • Duscha med varmt vatten
 • Regelbundet tvätta handdukar, lakan, örngott och andra saker du använder dagligen

Även om du är försiktig och noggrann är dock risken stor att du kommer drabbas av det någon gång i livet. Ta då till dessa kurer för bakteriell vaginos, givetvis i samverkan med din läkare.

Detta kanske intresserar dig
De vanligaste orsakerna till vaginala infektioner
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
De vanligaste orsakerna till vaginala infektioner

Det är inte alltid särskilt uppenbart vilka som är orsakerna till vaginala infektioner, så vi ska gå igenom dem i dagens artikel.