8 modemisstag att undvika när du väljer kläder

Även om du gillar att vara moderiktig och hålla jämna steg med de senaste trenderna ska du vara medveten om vilka stilar som ser bäst ut på dig för att undvika vanliga misstag när det blir dags att klä på sig.
8 modemisstag att undvika när du väljer kläder

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vi kvinnor har kläder för varje tillfälle, och utöver att hitta den perfekta utstyrseln är vi även intresserade av att uttrycka vår egen stil. Problemet är att vi inte alltid väljer de bästa kläderna för våra kroppar, varpå vi märker att vi ser större ut än vi egentligen är.

Du må vara fri att klä dig som du vill, men ibland är det bra att ha några tips i åtanke så att du kan se så bra ut som du är värd. Vi ska avslöja de åtta misstag du borde undvika när du väljer dina kläder.

Kan du gissa vilka de är?

1. Genomskinliga eller överdrivet tajta leggings

Under de senaste åren har “leggings” blivit en allt vanligare del i kvinnomodet. De är bekväma, fungerar med alla skor och kan bäras med många olika stilar för ett ledigt utseende. Men vissa görs med genomskinligt tyg som kan visa dina underkläder när du kliver ut i ljuset, och det kan se ganska vulgärt ut.

Många leggings är även för tajta, vilket kan leda till att du ser större ut än du är. Se till att bara köpa leggings av hög kvalitet och i rätt storlek.

2. Korta kjolar, öppna ryggar och djupa urringningar

För att få en imponerande, vacker, elegant look ska du alltid välja mellan att antingen visa upp dina ben och ha en blygsam urringning eller ha en djup urringning med byxor eller en längre kjol.  Att bära blottande kläder över hela kroppen skadar bara och är oattraktivt.

Kom ihåg att det alltid är bra att lämna något åt fantasin.

3. Överdrivna djurmönster

Leopardmönstrad dräkt

Djurmönster är fortfarande i mode och ett bra alternativ för ett unikt, vågat utseende. En antydan av leopard, zebra eller ormskinn kan betona din form och göra dig förförande på samma gång.

Saken är dock att du inte borde täcka dig helt och hållet i djurmönster, för det förstör den generella bilden du försöker reflektera, och det kan se billigt ut. Välj mellan en handväska, blus eller jacka, men inte alla tre på samma gång.

4. Blanka eller glittrande tajts

Var försiktig med trenderna! Blanka, glittrande tajts har blivit mode, men de är inte särskilt snygga. Ett av problemen är att de har en tendens att betona alla eventuella problem med dina ben, inklusive åderbråck och celluliter.

5. För många mönster på dina kläder

Kvinna i ful utstyrsel

För mycket drapering och veck gör att du ser minst två storlekar större ut än du är. När det kommer till överdrivna mönster, tryck och blomstermönster tillför dessa volym till din siluett och är inte behagliga för ögat.

Ett bra alternativ är att kombinera en mönstrad topp med en enfärgad underdel.

6. Jeans utan fickor

Jeans utan fickor kan vara vågade. De betonar din bakdel och är ibland mycket sexiga. Det är dock ett klädesplagg som inte ser bra ut på alla, och det är något som stylister säger inte ser lika bra ut som traditionella jeans med fickor.

Även om de flesta är designade med pushup-tyg ser mindre kurviga kvinnor bättre ut i jeans med fickor.

7. Tajta jeans med låg midja

Tajta jeans

Att bära extremt tajta, låga jeans är inte bara obekvämt, utan också mindre snyggt. De må ha varit i mode en längre tid, men de är inte särskilt chic och berövar faktiskt din rumpa på volym.

Vidare leder designen till uppkomsten av de fasade “bilringarna” runt magen.

8. Genomskinliga tyger under dagtid

Många skönhets- och modeexperter anser att genomskinliga kläder är onödiga och olämpliga att bära under dagen. De visar upp dina underkläder och är snarare än attraktiva och stiliga, billiga och lite vulgära.

Men så länge de inte visar dina underkläder på ett uppenbart sätt kan de vara bra när man går ut på kvällen.

Om du precis insett att du har begått några av misstagen ovan ska du gå igenom din garderob och hitta ett sätt att fixa dem. Med det sagt är det viktigaste ändå att du känner dig bekväm och självsäker.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.