Efter det här kommer du aldrig kasta gamla jeans igen

Fickor från gamla jeans kan återanvändas för att göra praktiska plånböcker eller fodral som kan innehålla olika saker, beroende på storlek.
Efter det här kommer du aldrig kasta gamla jeans igen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Oavsett märket är jeans generellt sett ett av de mest användbara klädesplaggen som finns. Ibland går de ur mode trots att de fortfarande är i gott skick. Det finns många tillfällen att skänka bort dem när du inte längre gillar dem eller när du inte längre har användning för dem. Det finns dock andra idéer där ute som gör att du kan fortsätta använda tyget hos gamla jeans.

Det sätter inte bara din kreativitet på prov, utan hjälper dig även att återanvända saker och vara mer miljömedveten. Även om du kanske inte tror det kan gamla jeans återanvändas på intressanta sätt och fortsätta tjäna ett syfte i huset.

Nedan ska vi dela med oss av tio intressanta idéer för att hjälpa dig återuppliva dina gamla jeans.

1. Väska eller plånbok av gamla jeans

jeansväska

Det finns många roliga idéer där ute för att göra en ny väska eller plånbok av ett par jeans. Klipp dem i den storlek och form du vill ha och använd andra bitar av tyg, knappar och andra saker för att ge det ett personligt utseende. Om du har mer tid kan du klippa ut flera bitar av tyg och sy ihop dem för att skapa en modigare eller ledigare design.

2. Laddningspåse för mobiler

mobilhållare av jeans

Ett av problemen med att ladda mobilen är att det inte alltid finns tillräckligt med utrymme för att låta den sitta i så länge som behövs. Ett praktiskt och roligt sätt att lösa det är att använda bakfickan från ett par jeans för att göra en liten påse som håller din telefon. Se till att göra ett band som du kan hänga på väggen.

3. Väggorganisatör

väggorganisatör med fickor

Om du har flera par byxor att återanvända kan du klippa ut bakfickorna och sy ihop dem till en stor bit tyg. Du kan lägga till extrasaker som du gillar, såsom en rem att hänga det i. Häng sedan upp det i sy- eller hantverksrummet. Det är snyggt såväl som dekorativt och fungerar bra för att förvara olika små objekt.

4. Flaskomslag

flaskfodral av jeans

Vill du ha ett annorlunda sätt att dekorera dina vinflaskor? Med denna idé och ett par gamla jeans kan du ge vinflaskan en modern och annorlunda look. Du kan även använda omslaget för att förvara korkskruvar och liknande hemma.

5. Förkläde

förkläde av gamla jeans

Det är lätt att göra ett förkläde när du har jeans som är tillräckligt gamla och stora. Klipp upp jeansen och skär förklädet i den design du önskar. Tänk på hur stort du vill ha det och sy sedan ihop det. Om du inte har en tillräckligt stor tygbit kan du sy ihop flera bitar tills du får en storlek som passar din kropp.

Efter att du har fått rätt form kan du lägga till remmar med knappar, en fåll, tygrester eller ytterligare dekorationer om du vill.

6. Skräddarsytt anteckningsblock

anteckningsblock

Eftersom de är moderna och eleganta är jeans ett av de bästa sätten att täcka och skräddarsy anteckningsböcker. Skär dina gamla jeans i rätt storlek och använt ett kvalitetslim för att fästa dem på båda sidorna av omslaget.

7. Organisatör med flera användningar

organisatör för småprylar

Ett annat sätt att göra en hemorganisatör är att sy ihop flera stora bitar av tyg för att skapa en typ av väska. Du kan använda den för att förvara större föremål eller till och med andra klädesplagg.

8. Liten väska

liten väska

Genom att klippa av ett av benen på dina gamla jeans, till och med den övre delen, kan du skapa en liten väska för att förvara föremål som lätt försvinner. Skär ut en så stor bit som du vill ha, sy ihop de två delarna och lämna ett litet hål för remmen.

9. Portmonnä

portmonnä av jeans

Denna kan göras av en gammal jeansficka eller större bitar, och syftet är att skapa en vacker portmonnä att ha med dig överallt. Använd din kreativitet för att lägga till dekorativa accessoarer, såsom knappar eller färgglada dragkedjor.

10. Kläder till ditt husdjur

jeans till hund

Vad sägs om att använda dina gamla jeans för att skapa kläder åt ditt husdjur? Även om det kräver lite tid kan du designa kläder som är unika för din hund eller katt.

11. Kuddar

jeanskudde

Förnya dina gamla soffkuddar genom att klippa sönder flera jeans och göra nya fodral. Sy ihop flera av dem i enlighet med kuddens storlek och lek med olika färger, accessoarer och dekorationer.

Är du redo att sätta din kreativitet på prov med ett nytt hantverk? Välj det du gillar bäst och ge dina gamla jeans nytt liv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Muñoz, G. (2017). 3 manualidades fáciles para Halloween.
  • [email protected], C. © 2016 cositasconmesh. (2015). Manualidades ingeniosas con tapas de botellas.
  • Bermudez, S. (1994). Tijeras, aguja y dedal: elementos indispensables en la vida del bello sexo en el hogar. Historia Crítica.
  • García, M. A., & Hombrados, M. I. (2002). Intervención psicosocial con personas mayores: los talleres de ocio como recurso para incrementar su apoyo social y control percibidos. Intervención Psicosocial.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.