7 effektiva kurer för urinvägsinfektioner

En urinvägsinfektion är ett hälsoproblem som vanligtvis orsakas av gastrointestinala bakterier, främst E. Coli. Dessa fäster sig vid urinröret och börjar multiplicera sig. Trots att både män och kvinnor kan drabbas av detta är det kvinnor som drabbas mest. Dessvärre ökar risken för att drabbas efter den första urinvägsinfektionen.
7 effektiva kurer för urinvägsinfektioner

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Det är väldigt viktigt att agera vid det första tecknet på urinvägsinfektion, för att förhindra allvarligare skada på njurarna. Förutom att det kan vara bra att få råd från sjukvården, kan man också bli hjälpt av några hemgjorda behandlingar som fungerar som utmärkta kurer för urinvägsinfektioner. De kan på ett naturligt sätt hjälpa dig bekämpa detta problem.

En urinvägsinfektion kan inträffa som ett resultat av bakterier, att vänta för länge innan man tömmer blåsan, sexuellt umgänge, graviditet eller klimakteriet, eller av andra anledningar. De vanligaste symtomen är ett frekvent behov att urinera, mindre mängder urin, en brinnande känsla när man urinerar, förändring av färgen på urinen, buksmärtor, feber, illamående och kräkningar.

Låt oss gå vidare till våra naturliga kurer för urinvägsinfektioner!

7 effektiva kurer för urinvägsinfektioner

1. Äppelcidervinäger

Prova våra kurer för urinvägsinfektioner

Äppelcidervinäger är en rik källa till enzymer, kalium och andra mineraler som kan hjälpa till att förhindra tillväxten av bakterier i urinvägarna och stoppa infektionen. För att behandla en infektion av denna typ kan du använda äppelcidervinäger som ett alternativ till farmaceutiska antibiotikum.

Instruktioner

 • Häll två matskedar äppelcidervinäger i ett glas och drick det. Du kan även tillsätta lite citronsaft och honung för bättre resultat.
 • Du bör dricka detta två gånger om dagen.
 • Ett annat alternativ är att hälla äppelcidervinäger i ett bad och sedan bada i det.

2. Tranbärsjuice

Tranbärsjuice har antibiotiska egenskaper som hjälper till att förhindra att bakterien E. Coli fäster sig i urinvägarna och orsakar infektioner. Det är bäst att dricka tranbärsjuice utan socker eller andra tillsatser.

Instruktioner

 • Drick ett halvt glas tranbärsjuice varje dag för att förebygga urinvägsinfektioner.
 • Om du har en urinvägsinfektion bör du dricka minst 3-4 glas tranbärsjuice varje dag.

Notera: du bör inte dricka tranbärsjuice om du tidigare haft njursten.

3. Tea tree-olja

Tea tree-olja har kraftfulla antibiotiska effekter som kan ta bort bakterier som orsakar urinvägsinfektioner. Denna olja kan användas i olika kurer för urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Blanda tio droppar olja i ditt badvatten och använd det för att tvätta området kring underlivet.
 • Ett annat alternativ är att bereda en blandning av tea tree-olja med lika delar sandelträolja och enbärsolja. Du bör applicera denna oljeblandning på bukområdet – området nära blåsan. Denna kur är perfekt för att lindra smärtan som vanligtvis produceras av infektionen.
 • Ett annat alternativ är att droppa två droppar tea tree-olja i dina underkläder, vilket reagerar med värmen för att bekämpa infektioner.

4. Te på åkerfräken

Åkerfräken är vätskedrivande

Åkerfräkente har en kraftfullt vätskedrivande effekt som kan bekämpa urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Vid de första tecknen på en infektion bör du dricka två eller tre glas åkerfräkente varje dag.
 • Det är inte rekommenderat att dricka detta te under längre perioder.

5. Granatäppeljuice

På grund av sitt höga innehåll av antioxidanter kan granatäppeljuice hjälpa till att bekämpa bakterier som fäster sig vid väggarna i blåsan. Den innehåller en stor halt vitamin C, vilket stärker immunförsvaret och hjälper till att bekämpa urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Drick två eller tre glas granatäppeljuice varje dag för att bekämpa infektionen.

6. Vitlökste

Vitlök är ett livsmedel med antibiotiska och antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa och förebygga tillväxt av bakterier som orsakar urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Lägg två klyftor krossad vitlök i 25 cl hett vatten och låt det stå i fem minuter, varpå du silar och dricker det. Ta minst tre koppar om dagen för att bekämpa infektionen.
 • Ett annat alternativ är att äta rå vitlök varje dag.

7. Vattenmelonjuice

Vattenmelon rensar urinvägarna

Utöver att vara uppfriskande och renande är vattenmelonjuice väldigt bra på att rena urinvägarna och ta bort bakterier som kan orsaka infektioner.

Instruktioner

 • Du kan extrahera juicen från en vattenmelon i en mixer.
 • Om du föredrar kan du helt enkelt äta melonen i bitar.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.