7 kurer för urinvägsinfektioner

En urinvägsinfektion är ett hälsoproblem som vanligtvis orsakas av gastrointestinala bakterier, främst E. Coli. Dessa fäster sig vid urinröret och börjar multiplicera sig. Trots att både män och kvinnor kan drabbas av detta är det kvinnor som drabbas mest. Dessvärre ökar risken för att drabbas efter den första urinvägsinfektionen.

En urinvägsinfektion kan inträffa som ett resultat av bakterier, att vänta för länge innan man tömmer blåsan, sexuellt umgänge, graviditet eller klimakteriet, bland annat. De vanligaste symtomen inkluderar frekvent behov att urinera, mindre mängder urin, en brinnande känsla när man urinerar, förändring av färgen på urinen, buksmärtor, feber, illamående och kräkningar.

Det är väldigt viktigt att agera tidigt, vid det första tecknet på urinvägsinfektion, för att förhindra allvarligare skada på njurarna. Trots att det är bra att tala med en läkare finns det några hemgjorda behandlingar som kan hjälpa dig bekämpa detta problem.

Äppelcidervinäger

Hemgjord-äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en rik källa till enzymer, kalium och andra mineraler som kan hjälpa till att förhindra tillväxten av bakterier i urinvägarna och stoppa infektionen. För att behandla en infektion av denna typ kan du använda äppelcidervinäger som ett alternativ till farmaceutiska antibiotikum.

Instruktioner

 • Häll två matskedar äppelcidervinäger i ett glas och drick det. Du kan även tillsätta lite citronsaft och honung för bättre resultat.
 • Du bör dricka detta två gånger om dagen.
 • Ett annat alternativ är att hälla äppelcidervinäger i ditt bad och sedan bada i det.

Tranbärsjuice

Tranbärsjuice har antibiotiska egenskaper som hjälper till att förhindra att bakterien E. Coli fäster sig i urinvägarna och orsakar infektioner. Det är bäst att dricka tranbärsjuice utan socker eller andra tillsatser.

Instruktioner

 • Drick ett halvt glas tranbärsjuice varje dag för att förebygga urinvägsinfektioner.
 • Om du har en urinvägsinfektion bör du dricka minst 3-4 glas tranbärsjuice varje dag.

Notera: du bör inte dricka tranbärsjuice om du tidigare haft njursten.

Tea tree-olja

Tea tree-olja har kraftfulla antibiotiska effekter som kan ta bort bakterier som orsakar urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Blanda tio droppar olja i ditt badvatten och använd det för att tvätta området vid underlivet.
 • Ett annat alternativ är att bereda en blandning av tea tree-olja med lika delar sandelträolja och enbärsolja. Du bör applicera denna oljeblandning på bukregionen – området nära blåsan. Denna kur är perfekt för att lindra smärtan som normalt sett produceras av infektionen.
 • Ett annat alternativ är att lägga två droppar tea tree-olja i dina underkläder, vilket fungerar med värmen för att bekämpa infektioner.

Te på åkerfräken

Åkerfräken

Åkerfräkente har en kraftfullt vätskedrivande effekt som kan bekämpa urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Vid de första tecken på en infektion bör du dricka två eller tre glas åkerfräkente varje dag.
 • Det är inte rekommenderat att dricka det under långa perioder.

Granatäppeljuice

På grund av sitt höga innehåll av antioxidanter kan granatäppeljuice hjälpa till att bekämpa bakterier som fäster sig vid väggarna i blåsan. Den innehåller en stor halt vitamin C, vilket stärker immunförsvaret och hjälper till att bekämpa urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Drick två eller tre glas granatäppeljuice varje dag för att bekämpa infektionen.

Vitlökste

Vitlök är ett livsmedel med antibiotiska och antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa och förebygga tillväxt av bakterier som orsakar urinvägsinfektioner.

Instruktioner

 • Lägg två klyftor krossad vitlök i 25 cl hett vatten och låt det stå i fem minuter, varpå du silar och dricker det. Ta minst tre koppar om dagen för att bekämpa infektionen.
 • Ett annat alternativ är att äta rå vitlök varje dag.

Vattenmelonsjuice

Vattenmelon

Utöver att vara uppfriskande och renande är vattenmelonjuice väldigt bra på att rena urinvägarna och ta bort bakterier som kan orsaka infektioner.

Instruktioner

 • Du kan extrahera juicen från en vattenmelon i en mixer.
 • Om du föredrar kan du helt enkelt äta melonen i bitar.
MER FÖR DIG