7 effektiva kurer för att kontrollera lupus

Dessa kurer kan vara ett utmärkt komplement till dina existerande medicinska behandlingar för lupus. Du ska dock alltid prata med en läkare innan du provar dem.
7 effektiva kurer för att kontrollera lupus

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Lupus är en autoimmun sjukdom. Dessvärre vet vi inte mycket om den. Vad vi vet är att sjukdomen orsakar allvarliga förändringar i dina celler. En av de få saker vi vet är att sjukdomen karaktäriseras av en attack mot friska celler i kroppen. Vi vet även att runt fem miljoner människor i världen lider av det.

Sjukdomen attackerar alla organ och kroppsliga system, vilket inkluderar allt från leder och muskler till hud, njurar och lungor. Ett av de huvudsakliga karaktärsdragen för är att sjukdomen är väldigt heterogen. Det betyder att det är väldigt sällsynt att hitta två patienter med samma problem eller symptom.

Lupus skapar antikroppar som överstimulerar B-lymfocyterna – en typ av vita blodceller. Utöver behandlingen en läkare ordinerar kan du även prova på dessa huskurer:

1. Massage mot lupus

Huvudmassage

En utmärkt kur är att ta massage. Det är ett av de äldsta och populäraste sätten att bekämpa lupus eftersom det hjälper dig att:

  • Avgifta kroppen
  • Minska stress
  • Öka den metaboliska effektiviteten
  • Minska inflammation

Massage är ett bra alternativ för att behandla sjukdomen i det långa loppet. Det räcker att ta en massage per vecka, men se till att gå till en specialist. Det må vara dyrare, men fördelarna kommer vara mer uppenbara efter bara en dag.

2. Olivolja

Olivolja innehåller mycket omega-9, som är perfekt för att kontrollera eller minska inflammation. Inflammation är ett av nyckelsymptomen för lupus. Olivolja har även stora mängder fytonäringsämnen, och dessa skyddar våra kroppar från effekterna av kroniska sjukdomar.

Allt du behöver göra är att lägga till olivolja i din diet.

  • Du kan även använda oljan som dressing i dina sallader och som ersättare för andra oljor i matlagningen.
  • Utöver att lägga till olivolja i din kost ska du se till att undvika socker. Det kan hjälpa dig att undvika utbrott från din lupus.

3. Äppelcidervinäger kan lindra lupus

Äppelcidervinäger

Lupus kan minska mängden magsyra din kropp producerar, men äppelcidervinäger är en av de bästa stimulanterna för produktion av magsyra. Att bibehålla balansen är viktigt, och vinägern kan även hjälpa dig med sina utmärkta, avgiftande egenskaper.

Du har många olika alternativ för att inkludera äppelcidervinäger i din kost. Det första är som dressing i dina sallader. Du kan även göra naturligt inlagd gurka för att servera med olika maträtter. Ett annat bra alternativ är att dricka ett glas vatten med äppelcidervinäger varje dag.

Ingredienser

Blanda ingredienserna och drick ett glas varje morgon.

4. Basilika

Växtbaserade kurer är några av favoriterna för att behandla kroniska sjukdomar. När vi pratar om lupus är basilika den första örten du borde ha i tankarna. Basilika hjälper din kropp att anpassa sig till stress och enzymobalanser. Detta tack vare dess naturliga antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper.

Använd lila basilika för att ge mer smak åt dina rätter, och njut samtidigt av de hälsosamma fördelarna!

5. Probiotika

Att bibehålla god maghälsa är av största vikt när man bekämpar lupus. Det är vanligt att de som lider av lupus även drabbas av näringsbrister. Därför är det väldigt viktigt att se till att du får i dig de näringsämnen du behöver.

Att bygga en bas av hälsosamma bakterier i tarmarna är hjälpsamt. Det kan förebygga viss inflammation, vilket i sin tur gör att cytokiner (protein som reglerar cellfunktionen) sprids genom kroppen.

6. Kokosolja

Att lägga till kokosolja i din diet har många fördelar, som att balansera immunförsvaret, snabba upp matsmältningen, kontrollera kolesterolet och minska lupusutbrott. En sak du kan göra är att alternera mellan att använda kokos- och olivolja.

Vi förstår att de flesta är vanare vid att använda olivolja, men det tar bara några dagar att vänja sig vid smaken av kokosolja.

7. Ingefära

ingefära mot lupus

Ingefära äts vanligtvis av folk med ledsmärta eller artrit. Samma karaktärsdrag som gör ingefära bra för dessa krämpor gör att det lämpar sig bra för lupus. Ett av de första och vanligaste symptomen för lupus är svullnad eller inflammation. Det kommer tillsammans med ledsmärta.

Att få lindring från denna smärta kan vara det första steget mot att få tillbaka bra livskvalitet.

Ta till åtgärder för att kontrollera lupus

Lupus är en väldigt farlig sjukdom. Därför krävs mycket vård och uppmärksamhet från dig. Om du har blivit diagnostiserad är det viktigt att du följer alla din läkares ordinationer. Använd sedan dessa naturliga kurer för att komplettera behandlingen; de bör hjälpa till att minska dina symptom.

Huvudbild från © wikiHow.com

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.