Det finns 5 saker som är bäst att hålla hemliga...

Om du inte vill att saker du sagt i förtroende till andra ska föras vidare, varför skulle du då sprida deras hemligheter?
Det finns 5 saker som är bäst att hålla hemliga...

Senaste uppdateringen: 19 december, 2018

Ibland kan det vara för säkerhet. Andra gånger kan det vara för att skydda vår egen självkänsla och för att skydda vår emotionella och psykologiska balans. I vilket fall som helst finns det vissa aspekter av våra liv som är bäst att hålla hemliga och inte dela med sig av till någon.

Vi är alla medvetna om att sociala och emotionella band leder till att man delar med sig av vissa tankar och erfarenheter som vi berättar för andra eftersom vi litar på dem. Vänskap eller kärlek kännetecknas av denna process.

Men för att ta hand om vår psykologiska hälsa är det nödvändigt att vi förstår att vår identitet kräver att vi etablerar skyddsgränser.

Det är nästan ingen som säger allt som han eller hon tänker, känner eller uppfattar högt utan filter eller tabun – om personen inte har någon form av åkomma. Det är därför inte lämpligt att vi tar bort barriärer och delar allt om oss själva med personerna i vår omgivning.

I denna artikel vill vi gå igenom aspekter, dimensioner och personlig dynamik som är bäst att hålla hemliga.

Planer, drömmar eller projekt som är bäst att hålla hemliga

Vissa drömmar är bäst att hålla hemliga

Vi har alla projekt som vi ibland vill prata med någon om.

Senare kan det hända att vi sätter dessa mål åt sidan, lägger dem på hyllan eller struntar i dem. Det är sådant som kan hända.

Detta gör tyvärr ofta att andra väljer att kritisera oss. De kan använda det som orsaker att tro att vi är personer som ger upp och inte kämpar för något.

I andra fall kan det röra sig om ett mer komplext fenomen: folk som står oss nära kan ta på sig samma mål eller så tar de över våra egna önskningar.

Av dessa samt andra anledningar (som exempelvis avundsjuka kommentarer där folk säger till oss att “du kommer inte kunna uppnå detta”) är det bäst att vi är diskreta med våra egna livsmål, vilka är bäst att hålla hemliga.

En tyst, konsekvent och diskret kamp kommer ge bättre resultat.

Saker som är relaterade till dina vänner eller familj är bäst att hålla hemliga

Allt som tillhör sfärer där vi inte befinner oss är inte vårt territorium. Det är därför inte något man bör dela med sig av.

Detta är något nästan “vitalt”: allt som har att göra med vänner , familj och kolleger är som en privat skatt som måste skyddas.

Inget av detta kan röjas för tredje part. Man kan inte göra övertramp på något av detta (inget som de har gått igenom, genomlidit, genomlevt, skrattat åt eller gråtit över).

Det rekommenderas även att man kräver detta från andra: ingen annan kan heller sprida våra hemligheter till andra.

Det är en ömsesidighetsprincip som säger mycket om folk och vad vi bör praktisera.

Vårt emotionella liv

Röj inte för mycket information om vad som händer i sovrummet

Ibland när vi har en stark vänskap med någon tvekar vi inte att prata om våra sexliv , eller de där intima och privata detaljerna som vi upplever med vår partner.

Det kan verka normalt och roligt samt något som visar att man har etablerat en god vänskap med någon, iallafall till en början.

Men det är bäst att inte börja röja för mycket information angående vad som händer i sovrummet eller detaljer som bara rör relationen.

Det är inga problem att man diskuterar vissa aspekter av relationen som är en del av vår dagliga rutin.

Men det finns områden som är privata och som man inte pratar om p.g.a. grundläggande respekt för personen vi älskar.

Många av dina tankar bör bara vara för dig

Det finns vissa aspekter av våra personliga universum som inte bara är obekväma att berätta för någon, utan som även många gånger inte ens kan förklaras.

Det finns gånger då vi upplever känslor eller intuitioner som vi inte kan definiera.

Det finns de som exempelvis säger till oss att vi bör undvika vissa typer av personer. De kanske säger till oss att vi bör välja en väg och inte en annan, eller att vi bör lämna en plats, köpa en viss sak eller göra något visst.

Det finns verkligheter som helt enkelt bara uppstår “för att de gör det och så är det bara”. Det finns därför inget att förklara. Om vi förklarar det kommer folk antagligen inte att förstå och kan även få fel uppfattning om oss.

Dina dygder och dina ädla handlingar

Var ödmjuk

2001 återupplivade jag en man som hade drunknat på stranden. Förra året tog jag hand om min mamma med Alzheimers tills hon dog… Jag såg till att mina farföräldrar hade kylen full och att huset var i bra skick varje dag. Visste du att jag samarbetar med välgörenhetsorganisationer? Jag har räddat 10 övergivna djur…

Detta handlar inte bara om saker som är bäst att hålla hemliga. Det handlar om att inte ta på sig en medalj, att vara diskret, att vara ödmjuk.

Det finns miljontals dagliga hjältar och goda människor som utför denna typ av handlingar. De är egentligen inga hjältedåd utan normala handlingar som vi alla bör utföra.

Det är handlingar som berikar oss och som belönar våra egna hjärtan, inte andras.

Vi behöver därför inte visa upp dem. Ibland nämner vi dem inte ens.

Det är en verklighet som vi ibland bara kan förstå själva…

Bilder: wikiHow.com


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.