4 ovanliga tips för att undvika myggor

Visste du att färgen på dina kläder kan hjälpa dig att undvika myggor? Mörka färger attraherar mer eftersom de fångar koldioxiden från din kropp.
4 ovanliga tips för att undvika myggor

Senaste uppdateringen: 28 november, 2018

Myggor kan vara riktigt irriterande. Det finns även en risk att de överför flera olika sjukdomar. Som vi vet finns det folk som lider i högre utsträckning än andra när det kommer till att attrahera myggor. I den här artikeln ska vi ge dig några ovanliga tips för att undvika myggor med naturliga metoder. De är lösningar som inkluderar allt från eteriska oljor, vitaminextrakt och specifika växter.

Hjälper myggmedel oss verkligen att undvika myggor?

myggmedel

Konventionella myggmedel utgör många problem. De har ingredienser som finns i insektsmedel, såsom DEET, som sina huvudsakliga beståndsdelar, och dessa kan leda till följande problem:

  • Vissa studier hävdar att dessa beståndsdelar kan vara skadliga för hälsan eftersom de påverkar det centrala nervsystemet.
  • Det finns de som fortfarande får myggbett när de använder dessa produkter.
  • De konventionella myggmedlen verkar bli mindre och mindre effektiva. Det beror på att myggorna enligt forskning kan bygga upp immunitet mot dem.

Vi ska idag erbjuda några naturliga alternativ som är enkla och effektiva, så att du kan undvika myggor utan att utsätta dig för hälsorisker.

1. Eteriska oljor

Dessa oljor är alltid ett utmärkt sätt att förebygga alla typer av hälsoproblem på ett naturligt sätt som är behagligt och säkert.

I det här fallet har vi valt tre oljor som effektivt håller myggor borta:

  • Citronella
  • Germanium
  • Blå eukalyptus

Hur använder man dem?

  • Blanda oljan med lite vegetabilisk olja (mandel, kokos, jojoba) eller med en fuktkräm så att du senare kan använda den på huden.
  • Häll blandningen i en aromspridare för att hålla myggor borta från en specifik plats.
  • Häll några droppar på ett plagg du bär.
  • Kombinera oljan med lite vatten och gör en sprej du kan använda på dig själv. Skaka blandningen väl innan du använder den så att oljan och vattnet blandas. När aromen försvinner sprejar du dig igen.

Använd alltid ren och certifierad olja. Använd inte oljor som inte är för terapeutisk användning.

2. Ringblomma

ringblomma

För att undvika myggor nära huset, gården eller kontoret kan du plantera ringblommor i området. Utöver att ha många hälsosamma fördelar kan denna vackra blomma hålla myggor borta. Plantera blommorna vid fönster eller bilda en vägg med dem så att myggor inte kommer nära.

Det är intressant att ringblomma utgör basen för många krämer, tinkturer och geler som hjälper till att lindra irritation från myggbett.

3. Att bära ljusfärgade kläder

Det är uppenbart att ju mer vi täcker oss själva, desto bättre kan vi undvika myggor, även om det är känt att myggor kan sticka genom tyg. En sak som många dock inte känner till är att färgen på kläderna också har ett finger med i spelet.

Mörka färger attraherar myggor eftersom de fångar koldioxid från våra kroppar. Ljusfärgade kläder tenderar att hålla dem borta, precis som de gör med bin.

4. Om du redan blivit biten… rita ett kors!

Myggan har bitit dig och du kan se inflammationen på huden. Vi har en kur för dig som kommer från våra mor- och farföräldrar – den har ingen vetenskaplig grund men är överraskande effektiv. Med fingernageln ritar du ett “X” på bettet; använd lite tryck för att lämna ett märke på huden.

Du behöver inte klia, rita bara de två linjerna för att på nästan magiskt manér få myggbettet att försvinna. På några timmar kommer du inte se något myggbett längre.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.