3 masker med öljäst för snabbare hårväxt

3 masker med öljäst för snabbare hårväxt

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att behålla bra lyster och längd på håret är inte lätt och kräver mycket tålamod. För att lyckas måste du ge håret de näringsämnen det behöver för att växa. Som vi alla vet finns det många kommersiella produkter som inte ger speciellt bra resultat, så därför vill vi idag berätta hur du kan använda öljäst för att snabba upp din hårväxt naturligt.

Öljäst för snabbare hårväxt och bättre hälsa

Detta är ett kosttillskott som är väldigt bra för huden, håret, naglarna och den allmänna hälsan. När det gäller håret kan du använda det för att snabba upp din hårväxt, samtidigt som du gör det starkare och friskare.

öljäst för att accelerera hårväxt

De främsta fördelarna med denna substans för snabbare hårväxt är att den innehåller vitamin B, folsyra, riboflavin, niacin, tiamin och piroxin, som är viktiga för hårets struktur och tillväxt. Det innehåller även kalcium, koppar, krom och järn, som hjälper till att bevara hårets naturliga färg och förebygger samtidigt håravfall och skador.

Öljäst är dessutom bra för att ge håret volym och en bra lyster. Applicera direkt på håret när det är vått, låt verka i 5 minuter och tvätta sedan med ditt vanliga schampo.

Hårmask med öljäst #1

Eftersom denna produkt är så bra för håret kan du använda den som huvudingrediens i en mask för att motverka håravfall och samtidigt förbättra dess tillväxt. Masken appliceras i hela håret och är perfekt för att reparera skador från sol, värme, kemiska produkter och kontamination, mm.

Ingredienser

  • 3 matskedar öljäst
  • 5 matskedar honung

Hur gör man?

Blanda alla ingredienser ordentligt tills du har fått en massa och applicera sedan i hela håret. Låt verka i 10 minuter och skölj sedan med ljummet vatten.

Hårmask med öljäst #2

Honung på sked

Denna mask kan användas som ett naturligt balsam och kan även stärka ditt hår och motverka håravfall. Den återfuktar också håret och gör det friskare.

Ingredienser

Hur gör man?

Blanda ingredienserna i en behållare tills du har fått en krämig textur och applicera sedan i vått hår. Låt verka i 10 minuter. Öljästen hjälper hårsäckarna och stärker håret, medan olivoljan motverkar kluvna hårtoppar.

Hårmask med öljäst #3

Denna mask är ett annat bra alternativ för att stärka håret och stimulera dess tillväxt. Du kan utföra behandlingen två gånger per vecka för bäst resultat.

Ingredienser

  • 1 tesked öljäst
  • två äggulor
  • 4 droppar vinäger
  • 1 matsked honung

Hur gör man?

Blanda alla ingredienserna i en behållare och applicera masken i hela håret. Linda in håret i en hårinpackningsmössa eller påse och låt verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Du, B., Bian, Z., & Xu, B. (2013). Skin Health Promotion Effects of Natural Beta-Glucan Derived from Cereals and Microorganisms: A Review. Phytotherapy Research, 28(2), 159–166. https://doi.org/10.1002/ptr.4963
  • Majtan, J., & Jesenak, M. (2018). β-Glucans: Multi-Functional Modulator of Wound Healing. Molecules, 23(4), 806. https://doi.org/10.3390/molecules23040806
  • Medeiros, S. D. V., Cordeiro, S. L., Cavalcanti, J. E. C., Melchuna, K. M., Lima, A. M. da S., Filho, I. A. et al. (2012). Effects of Purified Saccharomyces cerevisiae (1→3)-β-Glucan on Venous Ulcer Healing. International Journal of Molecular Sciences, 13(7), 8142–8158. https://doi.org/10.3390/ijms13078142
  • Wang, J., Guleria, S., Koffas, M. A., & Yan, Y. (2016). Microbial production of value-added nutraceuticals. Current Opinion in Biotechnology, 37, 97–104. https://doi.org/10.1016/j.copbio.2015.11.003

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.