Tre medel mot dålig andedräkt med hjälp av mynta

Halitos, bättre känt som dålig andedräkt, är inte alltid relaterat till dålig munhygien, så du borde lära dig om de olika medel som hjälper dig att behandla det.
Tre medel mot dålig andedräkt med hjälp av mynta

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att använda hemgjorda medel mot dålig andedräkt med mynta kan hjälpa dig att bli av med ett vanligt problem som många skäms över. I motsats till vad de flesta tror ​​påverkas inte halitos av att du har dålig munhygien. För det mesta är dålig andedräkt är ett symptom på andra förhållanden.

Till exempel kan matsmältningsbesvär leda till halitos. Samma sak händer om du ofta äter stark mat, som lök, varma såser, vitlök, etc. Halitos kan även uppstå av ett tillstånd som kallas för “torr mun”. Även om du kan tugga tuggummi och till och med använda munspray för att täcka dålig andedräkt, är dessa lösningar inte lika naturliga, och många är gjorda med socker och ännu värre, giftiga sockersubstitut.

Fortsätt läsa för att upptäcka tre hemgjorda metoder med mynta som kan hjälpa dig att hålla detta problem under kontroll.

Lindra dålig andedräkt med mynta

1. Te på mynta

dålig andedräkt mynta

Ett av de första medlen för att försöka för att lindra halitos är att dricka te på mynta. Detta är särskilt bra under vintern, för på sommaren kan du vara ovillig att dricka heta vätskor på grund av värmen. Du kan dock också tillreda teet och vänta på att det har svalnat innan du dricker det.

Det perfekta sättet att göra ett te på mynta är att göra det med färsk mynta och undvika färdiga blandningar. Denna åtgärd blir mycket effektivare om du köper färsk mynta i mataffären eller på en lantmarknad. Det kan hända att du kan hitta naturlig mynta någon annanstans på någons trädgård – fråga dina grannar. Eller så kan du alltid odla din egen!

 • Placera fyra blad av färsk mynta i en liten kastrull med vatten (ca 2 dl).
 • Placera kastrullen på spisen och låt det koka i några minuter.
 • När teet är klart, låt det svalna innan du dricker det.

Detta te på mynta ska drickas 2 eller 3 gånger om dagen, helst efter måltid. Du kan dricka det under frukost och efter varje måltid. Du kommer att upptäcka hur snart din halitos förbättras, eftersom du får ett friskt och behagligt andetag.

2. Tugga myntablad

dålig andedräkt ört

Detta är ett annat medel med mynta att komma ihåg för att känna dig mer bekväm med din andedräkt. Istället för tuggummi eller en annan produkt som verkligen inte löser ditt problem som reklamen leder dig att tro, väljer du myntablad istället.

 • Att tugga bara två blad i taget är tillräckligt för att göra andedräkten frisk och att frigöra den från halitos.

För att det ska vara effektivt måste du hålla myntabladen i munnen så länge du kan. Den rekommenderade tiden för att få de flesta fördelarna med att tugga dessa blad är 3 till 5 minuter. Det är ett bra botemedel att bära med dig, och ett naturligt och effektivt sätt att få omedelbar lättnad när som helst.

Om du planerar att äta ute eller om du träffar någon för kaffe, kommer myntablad att hjälpa dig att förhindra dålig andedräkt. Du kan bära det med dig, eller be om några blad på restaurang eller på ett kafé.

3. Naturlig dryck med mynta

Det sista av medlen med mynta för att minska dålig andedräkt är perfekt för sommaren, du kan även dricka det med is om du vill.

Ingredienser

 • Myntablad, ett knippe
 • 2 kiwis i gott skick
 • 2 matskedar honung
 • 1 persika
 • Vatten, att smaka av med

Instruktioner:

 • Tvätta frukten mycket väl och skär dem. Hacka också myntan.
 • Placera alla ingredienser i en mixer. Mängden vatten beror på din smak, om du vill ha den rinnande eller tjockare som en smoothie.
 • Om mängden honung gör blandningen för söt för din smak, minska den bara.
 • När den är väl blandad är den redo att serveras.
 • Det är viktigt att dricka det på morgonen på en tom mage, även om det kan drickas någon annan tid på dagen.
 • Observera att dess effekt är bättre när du dricker det för sig själv.

Denna blandning förbättrar din dåliga andedräkt, inte bara för att det fräschar upp din mun, utan även för att den har en lugnande effekt på magen och hjälper dig att bli av med gifter. Tänk på att dålig matsmältning är en av huvudorsakerna till dålig andedräkt.

Slutsats om dålig andedräkt och mynta

Har du någonsin använt några av de ovan nämnda medlen med mynta för att lindra dålig andedräkt? Vilken har gett dig de bästa resultaten? Vi hoppas att, om du lider av halitos, att du försöker med någon av dessa tre enkla naturläkemedel.

I vilket fall som helst, om dålig andedräkt fortsätter trots din goda munhygien, är det lämpligt att gå till tandläkaren för att utesluta andra förhållanden som hål i tanden. Dessa problem som bara kan lösas med specifika behandlingar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.