Tips på hur du kan utvecklas av en skilsmässa

Även om vi ser det som ett misslyckande kan en skilsmässa vara ett tillfälle att växa som människor utan att förlita sig på en annan person och lära sig att omfamna ensamhet. 
Tips på hur du kan utvecklas av en skilsmässa

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du kan göra en skilsmässa till ett tillfälle att växa om du ser på det hela från rätt synvinkel. Du kan till och med utvecklas av en skilsmässa.

Vår tendens är dock att klaga, känna att vi är offer för omständigheter och, om vi kan, skylla på den andra personen för uppbrottet.

Många människor kan inte hantera en skilsmässa väl. Felen och den ilska som hölls inne sen en lång tid släpps fri.

Men i verkligheten kan vi göra en separation till en möjlighet utvecklas av en skilsmässa som individer om vi uppmärksammar följande tips.

Skilsmässa sätter oss i en unik situation

Kvinna som genomgått skilsmässa

För att göra skilsmässa till en möjlighet att växa är det nödvändigt att vi slutar se det som något att skämmas över och börjar se det som ett nytt sätt att gå framåt. Det är en möjlighet att stänga dörren till ett förflutet som kan irritera oss.

När ett par bryts upp har vi den stora möjligheten att kunna förlåta den andra personen och också förlåta oss själva för tidigare misstag.

Dessutom kommer skilsmässa att sätta vår vrede på test. Är vi hämndlystna? Hur mycket hämnd kan vi hålla inne? Det är en situation som gör det möjligt för oss att lära känna oss själva bättre och frigöra saker som kan göra oss bittra. Det är ett tillfälle att utvecklas av en skilsmässa.

Glöm inte att du börjar ett nytt kapitel. Du kan göra nya saker, starta nya projekt, träffa nya människor … Situationen skulle inte kunna inte vara bättre att tänka på positiva förändringar.

Nu vet du vad du vill ha eller inte ha från ett förhållande. Du är också medveten om att relationer slutar, att tron ​​på “tillsammans för livet” gör mer skada än nytta och främjar en ohälsosam förväntan.

För att göra skilsmässa till en möjlighet att växa måste man hantera ensamhet

Par som ligger i skilsmässa

Ofta är ensamhet den största fienden. Men för att göra en skilsmässa till ett tillfälle att växa, måste vi se möta den rädslan.

Känslan av att “jag kommer att vara ensam för evigt“, “jag hittar ingen annan som älskar mig” är byggd på tendensen att söka lycka i relationer.

Vi tror att ha en partner är det som ger oss höjden av lycka. Vi glömmer att många väljer att vara singel eller har många relationer som inte är “för livet” och lika glada för det.

Ensamhet orsakar sådan panik att vi börjar drabbas av känslomässigt beroende och ofta klamrar oss fast vid skadliga människor som undergräver vår självkänsla och manipulerar oss.

Skilsmässa är ett utmärkt tillfälle att möta denna stora rädsla och njuta av det ensamma livet i alla avseenden.

Varför inte resa ensam? Vad händer om du går med i kursen där du inte känner någon? Varför försöker du inte gå ut med dina vänner bara för att ha kul och inte för att “se om jag kan hitta någon”?

Ansvaret för barn

Ligger i skilsmässa

Om du vill göra en skilsmässa till en möjlighet att växa, kan du inte glömma barnen. Många människor skiljer sig inte eftersom de vill att deras barn ska växa upp i en nära familj. Det här är ett misstag.

Skilsmässa kan vara en stor kärlekshandling, för att förhindra att barn bevittnar bråk, brist på kärlek eller respekt mellan sina föräldrar.

Det är viktigt att du har dina barn i åtanke och framför allt, att du inte använder dem mot din partner.

Skilsmässa kan vara en fantastisk möjlighet till utveckling på många vis: personligt, arbete, familj …

Vi borde inte se en skilsmässa som något att skämmas för. Om ett förhållande inte har fungerat, inget problem! Det skulle vara värre att inte inse detta och försöka fortsätta i en outhärdlig situation.

För att sammanfatta, de erfarenheter som vi anser mest negativa är de som vi kan dra de mest positiva lärdomarna från. Så, få ut det mesta av situationen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.