"Nu är vi likadana." Pappan tatuerade sonens cancerärr

Efter sin operation hade Gabriel kvar ett cancerärr på huvudet som stal all hans glädje och lust att lämna huset.
"Nu är vi likadana." Pappan tatuerade sonens cancerärr

Senaste uppdateringen: 12 maj, 2019

Gabriel Marshall är en 8-årig pojke som vet två saker mycket väl: han har bästa pappan i världen och ett långt liv framför sig. Detta är historien om en pappa som valde att tatuera sonens cancerärr för att ge honom leendet åter.

Han är en modig pojke, mycket älskad av de runt omkring honom, och ändå har hans hjärncancer lämnat ett djupt ärr på huvudet som stal en del av hans själ och hans självförtroende.

Om Gabriel är en nyhet dessa dagar så är det på grund av en vacker och uppmuntrande anledning. För inte allt för länge sedan firade många länder fars dag, och hans pappa, Josh Marshall, ville göra något speciellt.

Gabriel bär ett slående cancerärr på huvudet som han skäms för. Det påminner honom om hans sjukdom, som nu nästan är borta.

Eftersom ärret berövade sonen hans leende beslöt pappan att göra en tatuering. På samma ställe, i samma färg, för att simulera samma sår för ett mycket specifikt syfte: för att ge sin son styrka.

Låt oss dela med oss av deras historia.

Ett exempel på en pappa som älskar sin son – därför tatuerade han sonens cancerärr

Föräldrar älskar sina barn över allt annat. Det finns kanske inte något som är mer skrämmande än att få reda på att ens barn har diagnostiserats med en allvarlig sjukdom som cancer.

Statistiken säger att överlevnaden för barn med cancer i åldrarna mellan fyra och 18 är 80%.

Det är goda nyheter, men icke desto mindre är kampen, rädslan och smärtan av att se ditt barn utsättas för hårda behandlingar och ingrepp utan tvekan mycket svårt.

Gabriel Marshall fick sin diagnos förra året och effekten var överväldigande: han hade en sällsynt form av hjärncancer känd som anaplastiskt astrocytom.

Tatuering av cancerärr

Det är en elakartad tumör i centrala nervsystemet som vanligtvis förekommer hos vuxna män.

Även om prognosen inte är bra är överlevnaden för barn större, vilket gav Gabriels familj hopp som de aldrig förlorat, inte ens för en dag.

Cancer i ett 8 år gammalt barn

När barn diagnostiseras med en sjukdom av den här omfattningen är de ännu inte fullt medvetna om vad det innebär.

Deras liv förändras drastiskt och vardagliga aktiviteter som skola, vänner, spel och läxor störs av sjukhusvistelser, behandlingar, nålar och rädsla.

Något av det svåraste de måste acceptera är den fysiska förändringen.

Cellgiftsbehandling gör inte bara att patienter förlorar sitt hår. Deras ansikte sväller, de går ner i vikt, deras uttryck förändras och trötthet är en konstant följeslagare hos varje cancerpatient.

  • Gabriel överlevde en tuff operation, under vilken onkologer avlägsnade mycket av tumören. Det var ett komplext ingrepp som inte helt kunde eliminera all skada som orsakats av astrocytom.
  • Dock är hans diagnos bra. Sjukdomen är nu stabil och inaktiv. Det är något som är positivt och som familjen klamrar sig fast vid.
Efter operation
  • Men det bestående problemet är att Gabriel har förlorat sitt självförtroende. Varje gång han tittar sig i spegeln är allt han kan se sitt cancerärr.
  • Det stora, inflammerade ärret som slingrar sig över och runt hans öra som en pil som pekar på hans sjukdom.
  • Han har förlorat sina drömmar, vägrar lämna huset, återvända till skolan, leka i parken… allt han ser är detta märke.

Vikten av att behålla hoppet

Josh Marshall är Gabriels pappa. Han är en 28-årig optimist och en modig man som inte har lämnat sitt barns sida vid något tillfälle. Trots hur orättvist livet kan vara vet han att det viktigaste du måste upprätthålla är din attityd och ditt hopp.

  • Det är därför det var tydligt att, när läkarna hade gjort sitt jobb för att ta bort tumören, det var dags för honom att “läka sin sons känslor,” återställa hans förtroende, energi och optimism.
Far och son
  • Fars dag gjorde att Josh kunde ge sin son en otrolig överraskning: han hade rakat huvudet och gjort en tatuering som såg ut precis som Gabriels cancerärr. Nu “var de likadana“.
  • Sedan dess har den lilla pojken gått utomhus igen med förnyad styrka.
  • Han skäms inte längre eftersom hans pappa är med honom för att visa världen deras ärr, och tillsammans är de starkare människor som har möjligheten att ta sig igenom vad som helst.

Vi önskar lilla Gabriel all lycka i världen, som nu har varit stabil i nio månader.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.