Sluta hosta med hjälp av naturliga botemedel

Sluta hosta med hjälp av naturliga botemedel

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att hosta är ett mycket vanligt obehag året runt. Detta symptom kan vara ett tecken på en rad olika tillstånd, så som influensa, allergier, förkylning, lungproblem och annat. Den dyker upp som ett sätt för kroppen att snabbt göra sig av med skadliga substanser i andningssystemet. Generellt sett så är hosta något som orsakar obehag genom hela kroppen och som kan förvärra den drabbades situation.

Vad ska man göra?

Att använda hemmagjorda botemedel är generellt sett väldigt användbart för att behandla hosta och du slipper dessutom att göra av med mycket pengar och energi. Om detta låter bra så ska du uppmärksamma processen för botemedlen som vi visar nedan.

1. Lök

Lök

Detta lökbaserade botemedel är ett av de mest effektiva för att bekämpa hosta. Med sina fantastiska egenskaper för desinfektion, hostdämpning och slemlösning så hjälper löken till att lindra många sjukdomar. Dess enzymer möjliggör även för syre att fästa sig vid celler, vilket förbättrar andningen.

För detta alternativ ska vi visa dig två olika sätt på vilka löken kan fungera som en huskur .

Hur man gör

Första metoden:

Denna process är enkel även om den tar lite tid. Metoden går ut på att skala löken och hacka den i småbitar. Placera dem sedan i en skål och lägg till saften från en citron plus lite honung. Efter att alla ingredienser har blandats så ska du låta dem stå i sex timmar. När tiden har passerat så kan du dricka tre matskedar av blandningen. Gör detta tre gånger per dag under så många dagar du vill för att må bättre.

Andra metoden:

Skär löken i skivor och placera dessa på ett fat. Lämna sedan fatet på ditt nattduksbord. Du behöver inte göra något annat. Du kommer märka hur din hosta börjar släppa medan du sover och göra att du lättare kan vila.

2. Vitlök

Skära vitlök

Precis som lök så har vitlök ett flertal egenskaper som bekämpar problem med andning, matsmältning samt kardiovaskulära och epidermiska sjukdomar. Det är en fantastisk bacilldödare. Den agerar även som ett kraftfullt desinfekterande medel och rengörare. Att läka med vitlök är generellt sett säkert.

Vad ska jag göra?

Du vill ha en sirapsliknande substans med vitlök som bas. För detta så behöver du endast några knippen vitlök, timjan och olivolja. När du har alla ingredienser så mixar du vitlöken och blandar i timjan och olivolja. När blandningen är tjock eller tillräckligt bra för att dricka så är den klar. Vi rekommenderar att dricka en matsked innan frukost för bäst effekt. Drick denna blandning varje dag.

3. Slemlösande juice

Detta alternativ är utan tvekan att föredra framför de båda ovan när det kommer till doft och smak. Här ska vi kombinera de helande egenskaperna hos vindruvor och selleri. Vindruvor innehåller vitaminer och antioxidanter, och kan även hjälpa till att sänka blodtrycket. De utgör en effektiv metod för att avgifta kroppen. Selleri har å andra sidan avslappnande egenskaper som vidgar blodkärlen och tillåter mer blod att flöda fritt. Den agerar även som en kraftfull reglerare av kroppsvätskor och hjälper kroppen att göra sig av med överflödig vätska.

Vad är processen?

För att skapa en läkande, slemlösande juice så behöver du bara en liten klase vindruvor, sellerikälkar och så mycket vatten du vill ha. När du har ingredienserna så mixar du dem tills de är väl blandade. Drick juicen nattetid och lämna, om möjligt, inte huset.

Kommer du sluta hosta?

Generellt sett så är dessa hemmagjorda botemedel väldigt effektiva, men hur effektiva de är beror självklart på dig. Försök att äta citrusfrukter och drick ordentligt med vatten. Undvik att gå ut på kalla kvällar och se alltid till att klä på dig ordentligt.

Notering: Om din hosta försämras eller fortsätter, uppsök läkare. Ta hand om dig.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.