5 sätt att se yngre ut på liten budget

maj 25, 2018
För att se yngre ut utan att spendera en massa pengar ska du se till att få tillräckligt med sömn och hålla vätskebalansen, både externt och internt.

Alla vill vi se snyggare ut och kanske till och med skala bort några år från ansiktet. Men de flesta har en väldigt begränsad budget för sådant, så hur kan man se yngre ut utan att tömma plånboken?

Det finns otaliga krämer, behandlingar och produkter idag – vanligtvis väldigt dyra. Lägg därtill det faktum att man aldrig kan vara säker på om de kommer fungera.

Men man behöver inte lägga ut en mindre förmögenhet för att se yngre ut. Låt oss se vad vi kan göra åt saken.

Se yngre ut på liten budget

För att se yngre ut utan att spendera hela sparkontot kommer här några tips du kan följa. Det bästa är att vissa av dem inte kostar en enda krona!

1. Prova att byta frisyr

Frisyren kan få ansiktet att se yngre eller äldre ut beroende på vilken stil du väljer. Det lättaste är att gå till en frisör och prova en modern, fräsch stil.

Det må kosta lite, men det är en bra investering med tanke på hur stor skillnad det gör. Det finns även andra hårmässiga förändringar man kan göra:

En ny frisyr

 • Prova på en ny stil med hjälp av förlängningar. Det kommer bli en stor, omedelbar förändring.
 • Försök att tillföra volym till håret. Du kan göra det genom att vända ansiktet nedåt när du torkar det.
 • Du kan även tillföra glans och fukt. På så sätt ser ditt hår yngre ut, vilket har en direkt effekt på ditt ansikte.

Vad händer om du upplever håravfall? Oroa dig inte: här har vi några naturliga sätt att lösa problemet.

2. Ta hand om ansiktet inifrån

Om en radikal förändring av ditt hår inte räcker kan du kika på hur du kan föryngra ansiktet inifrån. Vad du äter har en direkt påverkan på hur din hud ser ut. Om du till exempel inte håller en bra vätskebalans och äter dåligt är din hud antagligen inte lika spänstig, återfuktad och strålande som den annars skulle vara.

 • Det är lätt: försök att lägga till mer frukt och grönsaker i kosten.
 • Prova på nya recept, lär dig att laga mat och ät ny mat som du aldrig provat tidigare.

Om du tar hand om insidan med start i ung ålder kommer din kropp tacka dig när du är äldre. Det är dock aldrig för sent att börja ta hand om dig själv och åstadkomma synliga resultat.

3. Kom i form

Att träna är bra för dig på så många sätt, även om du kanske tittar på hängande armar och lös hud och säger ”är det ens lönt?” Sanningen är att det kommer göra dig mycket gott, och vi ska förklara varför.

Träning är bra vid alla åldrar

När du tränar kommer du märka att olika delar av kroppen blir tonade, dina celluliter blir mindre märkbara och att din midja ser slankare ut. Allt detta hjälper dig att se yngre ut, och du får dessutom mer energi.

Om du inte orkar träna på egen hand kan du ladda ner olika appar till telefonen eller gå med i ett gym. Där finns det många bra program och även rabatter om man tar med en vän.

Att gå på pass med instruktörer kommer göra dig mer motiverad. Det är ett sätt att se yngre ut utan att spendera alltför mycket pengar.

4. Ge ditt leende lite uppmärksamhet

Om du vill se yngre ut måste du ta hand om dina tänder. Ditt leende är väldigt viktigt. Ett vackert leende med vita, friska tänder ger dig det ungdomliga utseende du är ute efter.

Det finns massor av budgetvänliga alternativ på apoteket eller i livsmedelsbutiken som ger dig vita och rena tänder, och även naturliga varianter. Det är också en bra idé att besöka tandläkaren minst en gång om året.

5. Ta hand om påsar under ögonen

Påsar under ögonen kan ge ansiktet ett trött utseende. Det kan få det yngsta och mest energiska av ansikten att se flera år äldre ut. Det är därför viktigt att ta hand om mörka ringar under ögonen, för det finns sätt att bli av med dem.

Med och utan påsar

 • Du kan använda gurkskivor eller tepåsar med koffein som du placerar under ögonen, eller viss kosmetika som är framtagen just för detta.
 • Du får dock inte glömma en annan sak som är viktig: att hålla vätskebalansen i kroppen och få tillräckligt med sömn. Får du nog med sömn? Sover du bra? Om inte, försök att ta tag i problemet.

Alla våra tips för att se yngre ut går att följa även på en liten budget. Man ska inte behöva lägga ut en förmögenhet på att se fräsch och vacker ut! Kom ihåg att det du äter har en påverkan på din hud.

Dessutom kan träning ge dig en mer tonad och frisk kropp. Och glöm inte bort att vila!

Följer du redan några av våra råd?

 • Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimentarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….
 • Ministerio de salud de Chile. (2015). Promoción de la salud. Subsecretaría de Redes Asistenciales. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2
 • Rojas, A., León, M., & Sánchez, O. (2003). Formación de hábitos alimentarios y de estilos de vida saludables. Curriculum de Educación Inicial.
 • Kumar, V., Abbas, A. K., & Aster, J. C. (2013). Piel. In Robbins Patología Humana. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
 • Rosés, J. M., & Pujol, P. (2006). Hidratación y ejercicio físico. Apunts Medicina de l’Esport. https://doi.org/10.1016/S1886-6581(06)70013-5