Shake med rödbeta och persilja för att undvika åderbråck

Genom att konsumera denna dryck, träna och äta bra kan vi förbättra cirkulationen, assistera venöst återflöde och undvika åderbråck.
Shake med rödbeta och persilja för att undvika åderbråck

Senaste uppdateringen: 12 mars, 2019

Alla vet vi att det inte finns några mirakel när det kommer till att undvika åderbråck. Du kan dock förebygga att detta tillstånd såväl som djup ventrombos uppstår genom att följa en nyttig kost och träna.

Om dina åderbråck nått ett avancerat skede ska du inte tveka att kontakta din läkare så att han eller hon kan undersöka dem.

Denna shake med rödbeta och persilja är lyckligtvis användbar för att behandla alla fall av åderbråck, från ådernät till djupare åderbråck.

Dess fördelar är definitiva och exceptionella. Denna shake kan till exempel hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i benen såväl som venöst återflöde. Vi ska berätta mer om fördelarna med denna shake nedan.

Rödbeta och persilja assisterar cirkulationen avsevärt

Åderbråck dyker huvudsakligen upp på grund av en subtil kombination av genetik och vår livsstil. Men det finns många sätt att bekämpa och undvika åderbråck.

Om din mamma till exempel lider eller har lidit av åderbråck, är det vitalt att du har detta faktum i åtanke för att hindra deras uppkomst.

Något så enkelt som att undvika att sitta ned under längre perioder och följa en kost som är rik på antioxidanter, vatten och färsk frukt samt grönsaker kan hjälpa mycket.

Bland de många livsmedel du kan äta dagligen finns det två du bör inkludera i din kost: rödbeta och persilja.

Du kan dra nytta av dessa grönsaker på ett enkelt och snabbt sätt. Du kan till exempel göra en naturlig shake med dessa ingredienser.

Rödbetor

Rödbetor tar hand om våra blodkärl och kan hjälpa oss att undvika åderbråck

Om dina ben känns trötta, tunga och svullna i flera dagar, är denna shake med rödbeta och persilja din lösning.

 • Rödbetsjuice är rik på nitrater, som förbättrar blodcirkulationen.
 • Nitraterna som hittas i rödbetor öppnar upp blodkärlen för att möjliggöra ett högre flöde av syre, vilket sänker blodtrycket. Detta är specifikt tack vare kväveoxid.
 • Vidare innehåller rödbetor även betalain – en kraftfull antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper som verkar svampdödande. Den låter oss även avgifta kroppen.
 • Vidare tar rödbetor hand om vår lever genom att assistera med de grundläggande processerna, såsom rening av blodet och syntes av vissa hormoner.
 • Låt oss heller inte glömma det magnesium som finns i rödbetor, som hjälper oss att uppnå bra blodcirkulation och venöst återflöde.

Persilja: kraftfullt antiinflammatoriskt

Persilja innehåller två väldigt kraftfulla ämnen som minskar och behandlar åderbråck: luteolin och C-vitamin.

 • Dessa två beståndsdelar fungerar som utmärkta antiinflammatoriska medel och minskar uppkomsten av trombos. De lindrar även svullnad och tunghet i benen när de konsumeras regelbundet.
 • Persilja har en stor “arsenal” av antioxidanter som kan rena kroppen och assistera i bra blodcirkulation. De hjälper även till att uppnå korrekt venöst återflöde.
 • Vi får heller inte glömma att persilja är ett livsmedel rikt på kalium – ett viktigt mineral som reglerar blodtrycket. Kalium bekämpar till och med högt blodtryck.

Hur man bereder denna shake med rödbeta och persilja

Rödbetsshake

Ingredienser

 • 1 rödbeta
 • 1 tesked persilja
 • Citronsaft (från 1/2 citron)
 • 2 dl vatten

Gör så här

 • Välj ut en medelstor rödbeta som inte är för mogen. Det bästa sättet att dra nytta av en rödbetas egenskaper är att äta den färsk. Du ska skölja den väl, skala den och sedan skära den i fyra bitar så att du kan mixa den enkelt.
 • Efter det sköljer du även persiljan väl. Även om persilja har stark smak är det värt att lägga till den i denna naturliga dryck för att behandla och undvika åderbråck.
 • Lägg de fyra ingredienserna ovan i mixern.
 • Mixa dem tills du fått en jämn juice utan klumpar.

Vi rekommenderar att du dricker denna shake på morgonen tre gånger per vecka. Detta kommer förbättra din cirkulation och motståndskraft. Den kommer även hjälpa dig att tackla dina dagliga aktiviteter med mer energi.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.