Rensande detox med citron, ingefära & gurka

Citron, ingefära och gurka hjälper vår kropp att bekämpa vätskeretention och tillhandahåller kroppen med vitaminer och mineraler. Vidare främjar ingefära absorptionen av näringsämnen.

Det finns mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa och förebygga ett stort antal sjukdomar som har sin grund i ålder. En är att regelbundet följa en rensande diet för att göra oss av med det avfall vi inte behöver.

Vår kropp ansamlar ett stort antal gifter och avfall som till slut kan påverka vitala organ. Dessa gifter kommer från en dålig diet, miljöföroreningar, kemiska produkter och till och med en stillasittande livsstil, bland annat.

Därför är det en bra idé att prova på detox och rensa kroppen regelbundet för att hjälpa den göra sig av med dessa onödiga avfallsprodukter.

Det finns många alternativ, men i dagens artikel vill vi dela med oss av en rensande detox-diet med citron, ingefära och gurka som hjälper till att avgifta kroppen och får dig att må bra.

Vad består denna rensande diet av?

Den består av en dryck innehållande citron, ingefära och gurka – tre naturliga ingredienser med rensande och avgiftande egenskaper. Drycken bör konsumeras på tom mage varje morgon och sedan två liter under dagen.

Under denna diet är det viktigt att inte äta bearbetad mat, socker, fett, mjölkprodukter och salt. Konsumtionen av denna dryck bör kompletteras med en diet rik på frukter, grönsaker, spannmål och magert kött.

Vatten med citron, gurka och ingefära

Drycken är väldigt enkel att bereda och ger dig fantastiska fördelar för hälsan. Citronen, gurkan och ingefäran fungerar som ett hjälpmedel för att eliminera gifter från kroppen och hjälper dig till och med att tappa vikt.

Ingredienser

  • 1 citron eller lime
  • 1/2 gurka
  • 1/2 ingefära
  • 1 kvist färsk mynta
  • 1 glas vatten (200 ml)

Hur bereder man den?

För att göra denna rensande dryck behöver du bara tvätta och desinfektera citronen, gurkan, ingefäran och myntabladen. Skär alla ingredienserna i skivor utan att ta bort skalen, och lägg dem sedan i glaset med vatten.

Låt blandningen stå över natten och konsumera den följande morgon. Du kan tillsätta is och honung efter smak.

Vad är fördelarna med denna rensande dryck?

Gurka-citron-vatten

Alla ingredienser i denna dryck har viktiga fördelar för kroppen:

  • Citron är känd för sina rensande egenskaper och är väldigt medicinsk, tack vare dess vitamin C och antioxidanter som förstärker det immunologiska systemet och därigenom förebygger sjukdomar. Citron förbättrar matsmältningen, förebygger förstoppning, motverkar uppsvälld mage, främjar eliminering av gifter och sänker – tack vare sitt höga fiberinnehåll, i form av pektin – absorptionen av fetter.
  • Ingefära agerar naturligt antiinflammatoriskt, förbättrar matsmältningen och påverkar nervsystemet positivt. En av dess huvudsakliga beståndsdelar är gingerol, som enligt experter omvandlas till en substans vid namn shogaol när den förvaras och torkas. Det är denna substans som ger ingefära dess fantastiska fördelar. Roten stimulerar matsmältningssafterna och hjälper till med absorptionen av näringsämnen. Den hjälper till att aktivera ämnesomsättningen för att bränna fett och främjar även elimineringen av ansamlade vätskor.
  • Gurka är mycket vätskedrivande och stimulerar elimineringen av vätskor från kroppen. Den hjälper även till att förbättra ämnesomsättningen och främjar borttagningen av avfall från kroppen. Grönsaken innehåller få kalorier och mycket vatten samt näringsämnen som är fördelaktiga för hälsan. Den har bara 13 kcal per 100 gram och innehåller en liten mängd vitamin A samt vitamin B, C och E, utöver mineraler såsom kalium, kalcium, fosfor, magnesium och järn.
MER FÖR DIG