Vad du bör göra om du lider av kronisk astma eller allergi
Kronisk astma och allergi är tyvärr två vanligt förekommande åkommor i dagens samhälle och kan på många sätt påverka livet hos dem som lider av dem. Men det är alltid möjligt att pröva olika naturliga läkemedel när man är astmatiker eller allergiker. Om du vill veta mer om de här terapeutiska medlen, läs vidare.
Kombinerad kronisk astma och allergi?
Samma substanser som orsakar hösnuva kan också orsaka tecken och symtom på astma, som svårigheter att andas, väsande eller rosslande och att det känns trångt i bröstet. Det här kallas för allergisk astma.
Vissa substanser som pollen, dammkvalster och päls eller liknande från husdjur kan ofta utlösa astma. Hud- eller matallergi kan också framkalla symtom på astma hos vissa människor.
Hur kan allergiska reaktioner framkalla astmatiska symtom?
En allergisk reaktion uppstår när immunförsvarets proteiner felaktigt identifierar en ofarlig substans, som pollen, som en inkräktare. I ett försök att skydda kroppen från den här substansen griper antikropparna tag i allergenen.
De kemiska substanserna som immunförsvaret ger ifrån sig skapar tecken och symtom på allergi, som nästäppa, kliande ögon eller reaktioner på huden. För vissa påverkar samma reaktion även lungorna och luftvägarna, vilket resulterar i astmatiska symtom.
Naturliga läkemedel till hjälp
- Det är väldigt viktigt att reducera kramper i luftvägarna. Magnesium är effektivt för att mildra muskelkramper, även i musklerna som omger luftvägarna i lungorna.
- Grönt te är bronkdilaterande och lätt att använda.
- Om du lider av kronisk astma och allergi måste du se till att de organ i kroppen som påverkas av astma är i balans. Fettsyror med omega 3, som finns i linfrön och fisk, kan vara ett effektivt sätt att göra det. En undersökning visade att barn som äter fisk mer än en gång i veckan löper en tredjedels mindre risk att utveckla astma än barn som inte äter fisk regelbundet.
- Undvik artificiella färgämnen, konserveringsmedel, aspirin eller ibuprofen och andra antiinflammatoriska mediciner utan steroider. De här substanserna gynnar produktionen av leukotrien och kraftiga, inflammatoriska substanser förvärrar astma.
- Många astmatiker producerar inte tillräckligt med magsyra, vilket kan orsaka matallergi och minska näringsupptaget. Det här problemet kan rådas bot på med tillskott av saltsyra.
De här råden bör dock aldrig ersätta receptbelagd medicin. Kom ihåg att det alltid är viktigt att rådfråga en specialist om sjukdomen.
Under läkares tillsyn och i kombination med några naturliga läkemedel är det möjligt att minska användningen av astma- och allergimedicin. Genom att tänka på och utnyttja allt som naturen ger oss kan vi på ett betydligt sätt förbättra vår hälsa.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Linares Borges A, Rodríguez Muñiz J, Betancourt B, Alemán Aguiar H, Jiménez Hernández L, Chala Tadrón J. Efecto clínico de una formulación de teofilina de liberación sostenida en asmáticos moderados o severos con intercrisis. Revista Alergia México 2000; 42 (2): 64-68. Available at: https://www.researchgate.net/publication/289061294_Efecto_clinico_de_una_formulacion_de_teofilina_de_liberacion_sostenida_en_pacientes_asmaticos_moderados_o_severos_con_intercrisis. Accessed 01/17, 2019.
- Tovar-Peña O, Varela-Martínez C. Estudio comparativo de la eficacia del sulfato de magnesio o de la aminofilina adicionados a la terapia convencional en el tratamiento de pacientes con crisis asmática severa. Revista Médica de los Postgrados de Medicina 2002; 7 (3). Available at: http://65.182.2.244/RMP/pdf/2002/pdf/Vol7-3-2002-4.pdf. Accessed 01/17, 2019.
- Valenzuela R, Tapia G, González M, Valenzuela A. Ácidos grasos omega-3 (EPA y DHA) y su aplicación en diversas situaciones clínicas. Revista chilena de nutrición 2011; 38 (3): 356-367. Available at: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182011000300011&script=sci_arttext. Accessed 01/17, 2019.