Bekämpa munherpes på en natt med detta naturliga knep

januari 1, 2019

Munherpes är en infektion som orsakas av ett väldigt smittsamt virus. De små smärtsamma såren sprids sedan lätt vidare till andra genom hudkontakt. Denna kur botar inte kroppen från viruset, men den är ett effektivt medel för att göra dig av med de synliga såren

Vad orsakar munherpes?

Du kan bota munherpes över en natt

Infektionen orsakas av ett virus vid namn herpes simplex som ofta infekterar personer under 20 år. När en person väl har fått detta virus lägger det sig i vävnaden för att när som helst kunna ”vakna” och skapa besvär.

Det finns två typer av viruset. I de flesta fall drabbas man av Typ 1, som är enklare att lindra då det endast påverkar munnen och leder till munsår. Vid Typ 2 har viruset spridit sig till underlivet, oftast p.g.a. oralsex.

Munherpes sprider sig mycket enkelt från person till person, så därför bör du undvika direkt kontakt med någon som har ett aktivt utbrott av munherpes och inte röra såret eller använda något som har varit i kontakt med det, exempelvis rakapparater, handdukar, bestick och andra artiklar.

Hur bekämpar man munherpes på en enda natt?

munherpes

Du kan använda ett enkelt trick för att bli av med munherpes på en enda natt. Knepet innebär att du använder dig av vitlök, vilken är naturligt antibiotisk och kan motverka virus, bakterier och svamp.

Vitlök innehåller substanser som kalium, natrium, selen, kalcium, kisel, svavel, fosforsyra, vitamin C, D, B, fytosteroler och essentiella oljor.

Den har även en komponent som heter allicin, som enligt undersökningar har visat sig ha en kraftig antibakteriell effekt som snabbt kan motverka infektioner. Många studier har visat att vitlök kan fungera bättre än apoteksprodukter, speciellt eftersom den inte har bieffekter.

Vitlök hjälper också till att förbättra blodcirkulationen, motverkar kardiovaskulära problem, rekommenderas mot diabetes, hjälper till att sänka kolesterol, bekämpar fria radikaler och hjälper till att motverka ett stort antal sjukdomar.

Tips för att bli av med munherpes på en enda natt

munherpes

Hacka en vitlöksklyfta i fina bitar. Applicera sedan direkt på ditt munsår. Om ditt sår är stort kan du upprepa behandlingen flera gånger med nya vitlöksklyftor. Låt massan verka i 10 minuter och skölj därefter med ljummet vatten.

Det kan hända att denna huskur orsakar irritation, men symtomen kommer försvinna på några sekunder. Vitlök kan direkt lindra smärtan och kan ta bort såret på några timmar. Om det inte har försvunnit rekommenderas att du upprepar processen på nytt tills du har fått resultat.

Ett annat sätt är att applicera vitlöksmassan, täcka över med bandage och låta massan verka under natten. Följande morgon kan du skölja bort det och du kommer se hur såret har torkat ordentligt.

Undvik nästa infektion

Kom ihåg att munherpes lätt kan sprida sig via olika personliga föremål. Du bör därför slänga saker som tandborstar och handdukar direkt. Dessa har blivit kontaminerade av viruset och kan orsaka en ny infektion.

Det är även viktigt att använda solskydd för att inte få nya sår. Försök att undvika direkt kontakt med solljus ett tag.

  • Fujeida, S. (2003). Herpes labialis. Otolaryngology – Head and Neck Surgery (Tokyo).
  • Fatahzadeh, M., & Schwartz, R. A. (2007). Human herpes simplex labialis. Clinical and Experimental Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2230.2007.02473.x
  • Opstelten, W., Neven, A. K., & Eekhof, J. (2008). Treatment and prevention of herpes labialis. Canadian Family Physician.
  • Stanberry, L. R. (2008). Herpes viruses. In International Encyclopedia of Public Health. https://doi.org/10.1016/B978-012373960-5.00589-X