Guavablad för skadat hår: en naturlig behandling

· augusti 28, 2018
Te på guavablad är väldigt nyttigt, oavsett om man dricker eller applicerar det externt. Fortsätt läsa för att lära dig mer om guavablad och vad de kan göra för skadat hår.

Guava är en tropisk frukt hemmahörande i Sydamerika. Den har mikrobiella och sammandragande egenskaper som hjälper till att rena kroppen. Den används dessutom ofta för att behandla blödande tandkött och dålig andedräkt – men visste du att man även kan använda guavablad?

Guava har sedan länge använts som ett tillbehör till måltider, och skalet för att bli av med dålig lukt. De antiinflammatoriska och smärtstillande medicinska egenskaperna hos bladen kan behandla många sjukdomar, och som sagt även skadat hår.

Guavablad

Guava på träd

Guavablad innehåller mycket näring och har många användningar. De är rika på antioxidanter eftersom de innehåller mycket karotenoider och flavonoider.

  • De är väldigt viktiga inom alternativmedicin eftersom de kan användas för att ta fram en rad olika naturliga produkter.
  • De säljs som ett näringsrikt te och i kapslar som tillskott.

Guava har högt näringsvärde och är bra för hälsan, huden och håret, framförallt tack vare sitt höga B-vitamininnehåll.

  • Vitamin B hjälper håret att växa och förbli friskt. Vitamin B2 är viktig för att reparera vävnader, och det är därför så många hårvårdsprodukter innehåller guavablad.

Man kan använda guavablad för skadat hår, bland annat eftersom de kan förebygga håravfall, speciellt om de kontinuerligt appliceras på skalpen.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 handfull guavablad

Tillredning

  • Koka upp vattnet tillsammans med guavabladen.
  • Låt svalna och applicera varsamt i hela håret från rot till topp.

Guava är också effektiv för att behandla mjäll och kluvna toppar

  • Mal ned bladen och blanda dem i hett vatten för att få en salva.

Läs även: 9 viktiga tips för att förebygga kluvna toppar

Andra användningar för guavablad

Användningar för guavablad

Te på guava har revolutionerat naturmedicinen eftersom det hjälper dig att gå ned i vikt och lindra ångest. Det bekämpar dessutom anemi, diabetes och har flertalet fördelar för hjärtat. Guavablad hjälper till och med till att stoppa diarré.

Ta en titt på: 7 medicinska, naturliga infusioner mot diabetes

Reglerar kolesterol

Beståndsdelarna i bladen hjälper till att sänka kolesterolet.

  • Det minskar blodsockernivåerna och hjälper dig att bibehålla bra kolesterol- och triglyceridnivåer.

Hjälper hjärtat

Man med hjärtproblem

Guava är sur, har en alkalisk reaktion och är rik på vitamin C och A. Den innehåller även kalium, fosfor, svavel och järn. Den är bra för skelett- och lymfsystemet.

Å andra sidan kan te på guavablad även gagna hjärt- och cirkulationssystemet. Beståndsdelarna i bladen kan hjälpa till att sänka blodtryck och hjärtrytm.

Detta publicerades i en studie om djur med högt blodtryck som fick extrakt från guavablad. Det resulterade i en sänkning av blodtrycket och hjärtfrekvensen.

Att dricka te på guavablad kan även förbättra blodets lipidnivåer. På samma sätt kan bladen hjälpa till att minska blodkolesterolet och ohälsosamma triglycerider.

Guava för diabetiker

Antioxidanterna i bladen är nyttiga. De kan minska stress, vilket i sin tur kan förebygga sjukdomar och sakta ned åldrandet. Guavablad är bra för diabetiker och kan användas för att behandla många medicinska tillstånd.

Att dricka te på guavablad vid varje måltid förbättrar till exempel hypoglykemi och insulinresistens. Glöm inte att motionera och äta balanserade måltider om du vill hålla dig frisk!