Graviola: en naturlig mirakelkur mot cancer
Graviola (ett lövträd som bär den tropiska frukten taggannona, en del av kirimojafamiljen) är ett naturligt alternativ för behandling och förebyggande av cancer. Lär dig allt om dess fördelar i den här artikeln!
Under lång tid har behandlingarna för flera dödliga sjukdomar, som cancer, baserats på “vetenskapliga” metoder med tvivelaktig effektivitet i de flesta fall. Kombinationen av rädsla bland allmänheten och starka påtryckningar från medicinska myndigheter, ledande tillverkare av traditionella mediciner samt läkemedelslaboratorier inriktade på att finna behandlingar för cancer har lett till att personer som får reda på att de har denna skräckinjagande sjukdom inte vågar leta efter mindre aggressiva och mer naturliga alternativ.
Men om du inte vill gå igenom en plågsam behandling finns det naturliga medicinska behandlingar, med testad och bevisad effektivitet, som allt fler patienter börjar öppna upp ögonen för. Dessa behandlingar har visat sig vara minst lika effektiva som konventionella behandlingar för olika typer av cancer.
Kanske viktigast av allt är att de inte ger svåra biverkningar (försämrat immunförsvar, håravfall, mm.) eller andra sekundära effekter som uppstår från kemoterapi, som farlig viktnedgång (känd som “kakexi”). Dessa tråkiga konsekvenser är många gånger inte bara är ett resultat av sjukdomen, utan även av den kemoterapeutiska behandlingen, som till exempel konstanta, okontrollerbara kräkningar.
Med det sagt ska man givetvis allt följa läkarnas rekommendationer.
Graviola: ursprung, odling och egenskaper
I verkligheten vet ingen exakt var graviola uppstod, men med tanke på att infödda mesoamerikaner odlade det i alla delar av det tropiska Amerika och att den även finns i Afrika tror många människor att dess naturliga utbredningsområde ursprungligen var de fuktiga tropikerna. Graviola är ett lövträd som under en viss tid på året fäller sina blad och under denna period producerar det inte någon frukt.
Trädet blommar mellan oktober och januari och bär frukt (den utsökta taggannonafrukten) mellan december och april. Det är mycket motståndskraftigt mot vind, torka och angrepp av termiter.
Graviolaträdet är mycket välkänt för sin frukt, taggannona, som påminner mycket om en stor kirimoja, eller äggostäpple. Den är täckt med taggar och har mycket saftigt kött. Den ger en mycket uppfriskande och välsmakande juice, och av detta skäl används den ofta vid framställning av desserter med is, samt geléer, marmelader och uppfriskande drycker.
Graviola – den naturliga kemoterapin
Så i denna artikel ska vi prata om denna växt med det vetenskapliga namnet Annona muricata, känd som taggannona, graviola, och många andra namn på olika platser runt om i världen (till exempel “guanábana” på spanska, eller “Stafeli” på kiswahili). Graviolaträdet växer vilt över hela Mesoamerika.
Den främsta anledningen till att vi pratar om graviola idag är dock dess naturliga cancerbekämpande förmåga. Det finns många studier som har bevisat detta faktum.
På United States National Institute of Cancer visade man 1976 att graviola har en “kemoterapeutisk” kraft som är över 10,000 gånger större än föreningen Adriamycin – en av de mest aggressiva föreningar som används inom praktiserad kemoterapi.
Men i tillägg till detta har graviola också en extra egenskap som är radikalt annorlunda än de inom traditionell kemoterapi. Medan traditionell kemoterapi attackerar friska celler i lika hög grad som cancerceller (eftersom kemoterapi inte kan skilja mellan sjuka celler och vanliga celler) skonar graviola friska celler samtidigt som det (med stor effekt) angriper cancerceller, vilket bromsar eller stoppar deras tillväxt inom så lite som 48 timmar.
Många andra studier har också visat på dess cancerbekämpande förmåga. I en studie vid Purdue University i Indiana år 1997 kunde man visa att graviolas anticancerogena effekter verkar vid hjärtcancer, prostatacancer, bröstcancer, cancer i urinblåsan, ändtarmscancer, matstrupscancer och tjocktarmscancer. Likaså har det visat sig effektivt som behandling mot leukemi.
Anticancerogena egenskaper
Tack vare närvaron av en naturligt kemoterapeutisk kemikalie som kallas Acetogenin i sina blad har graviola en cancerbekämpande förmåga som är 10 000 gånger starkare än Adriamycin (ett giftigt ämne av artificiellt ursprung).
Naturlig kemotaxis är en process där den aktiva föreningen angriper celler som innehåller vissa kemiska ämnen (sådana som är unika för maligna celler eller cancerceller) samtidigt som friska celler skonas, medan onaturlig kemoterapi verkar genom att “skjuta på måfå”, vilket innebär att de attackerar både cancerceller och friska celler – en process som skadar hela kroppen.
Korrekt dosering
Det bästa sättet att ta graviola är att ta ett preparat av graviolablad, antingen i form av kapslar eller piller, ca 15 till 20 minuter före en måltid.
- Förebyggande användning: Tillräcklig mängd är cirka 500 mg en halvtimme innan du börjar äta.
- Behandling: Ta den förebyggande dosen på 500 mg, multiplicerat med 2 (1 gram) eller upp till 4 (2 g), beroende på typen och svårighetsgraden av din sjukdom.
Andra användningsområden för graviola
Även om den huvudsakliga nyttan av graviola är dess anticancerogena effekter har den också antibakteriella, antiparasitära, kramplösande (hjälper till att kontrollera muskelkramper), sammandragande, insektsbekämpande, blodtryckssänkande (bidrar till lägre arteriellt tryck) och inälvsmasksbekämpande egenskaper. Därför rekommenderar vi att du åtminstone tar den förebyggande dosen.
Graviola är ett sant mirakel för att hålla dig frisk, och det är en av de mest kraftfulla naturliga läkemedlen som finns. Den kan vara svår att hitta i ett land som Sverige, men den går att köpa i vissa livsmedelsbutiker och, såklart, online.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Edwards, S. E., Rocha, I. da C., Williamson, E. M., & Heinrich, M. (2015). Graviola. In Phytopharmacy. https://doi.org/10.1002/9781118543436.ch52
- Ioannis, P., Anastasis, S., & Andreas, Y. (2015). Graviola: A Systematic Review on Its Anticancer Properties. American Journal of Cancer Prevention. https://doi.org/10.12691/AJCP-3-6-5