Förebygg urinvägsinfektioner naturligt

Förebygg urinvägsinfektioner naturligt

Senaste uppdateringen: 14 mars, 2019

En del kvinnor drabbas ofta av urinvägsinfektioner. Trots att de följer särskilda behandlingar är de oförmögna att förebygga dem och lider av obehag och smärta som ett resultat. I den här artikeln kommer vi att ge dig nycklarna till att naturligt förebygga urinvägsinfektioner med hemgjorda och naturliga huskurer.

Vegetarisk kost

Kosten är alltid viktig vid förebyggande och behandling av alla sorters sjukdomar. Vi kommer här ge dig den bästa dieten för just detta fall.

Vi rekommenderar en huvudsakligen vegetarisk diet, särskilt vid de första tecknen på infektion.

Välj ekologiska frukter och grönsaker och ät de flesta av dem råa. Du kan till exempel inkludera dem i sallader eller saft.

Lök är också mycket fördelaktigt.

Lökstuvning
Du bör eliminera dåliga livsmedel och toxiska vanor som irriterar blåsan, såsom koffein, raffinerat socker, vitt mjöl, alkoholhaltiga drycker och nikotin.

Vi rekommenderar att du slutar dricka mjölk och äta mjölkprodukter när du märker de första symptomen på infektion.

Mjöloninfusioner

Du bör alltid dra nytta av medicinalväxter för att förebygga sjukdomar. Om du har för vana att dricka infusioner varje dag kan du slippa framtida behandlingar.

I samband med återkommande urinvägsinfektioner är mjölon (uva-ursi) mycket effektiv. Det kan också intas i pillerform.

Du kan också kombinera den med andra medicinalväxter som är bra för dessa fall, såsom björk, nässlor eller åkerfräken.

Tranbärsjuice

Tranbärsjuice är en utmärkt förebyggande kur för denna sjukdom, men den måste vara av god kvalitet och osötad om möjligt. Den lämpliga mängden är mellan 2 och 5 dl per dag.

Om du inte kan få tag på juice går det också bra att äta torkade tranbär.

Tranbär


Linfrön

Linfrön har en hel del egenskaper som är bra för din hälsa, både i form av frön och som olja. De kommer också bidra till att skydda urinvägarna tack vare deras innehåll av mucilago.

Ta 1 till 3 små matskedar färska linfrön eller linfröolja, företrädesvis blandat med andra livsmedel.

Eteriska oljor

Eteriska oljor är en stor hjälp för att förebygga sjukdomar. Vid urinvägsinfektioner kommer de att hjälpa dig att bekämpa infektionen från och med de första tecknen på obehag. Här bör du satsa på oregano- eller enbärsolja, som båda är effektiva i dessa fall. Ta en droppe av en av dem två gånger om dagen blandat med lite honung eller olja. Se bara till att de är eteriska oljor för oralt bruk och inte konstgjorda essenser.

Du kan också använda dem genom att applicera dem direkt på områdena runt dina njurar, ryggen samt båda sidorna av området ovanför ländryggen.

Slutligen, som en förebyggande åtgärd, kan du tillsätta en liten droppe eterisk teträdolja på dina trosor eller troslinjen varje dag.

Tarmen och Probiotika

I många fall kommer de bakterier som orsakar infektionerna, särskilt när de är kroniska, från tarmen, vilket är anledningen till att vi också kan ta ett tillskott av probiotika med jämna mellanrum för att upprätthålla en hälsosam bakterieflora. Dessa probiotika, som du kan köpa på apotek, bör innehålla acidophilus.

C-vitamin

C-vitamin är ett viktigt komplement till din allmänna hälsa. Du bör få i dig detta dagligen. Om du har ett överskott av det kommer du att eliminera det naturligt med urinen. De flesta av oss brukar dock oftast ha ett underskott av det.

Det kommer att hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar och komplettera den naturliga behandlingen.

Värme på ländryggen

För att slutföra denna förebyggande behandling rekommenderar vi att du applicerar värme regelbundet på ryggens centrala delar, särskilt under kalla eller fuktiga tider på året.

Du kan applicera den på olika sätt:

  • Kinesiska moxa
  • Blöta handdukar med varmt vatten
  • Elektrisk värmedyna
  • Vattenväska
  • Massage med ingefärsolja
Ingefära

Homeopatiska läkemedel

En annan av de bästa, naturliga, förebyggande kurerna vi har är homeopati. I dessa fall för du ta Cantharis 4 CH, särskilt om du lider av infektioner som kliar och bränner. Sätt ett chip under tungan en gång i halvtimmen tills du märker förbättring.

Du ska ta denna kur mellan måltiderna och när du inte har ätit något som är starkt kryddat eller mintsmakande.

Foton av Lablascovegmenu, doc(q)man och Chiot’s Run

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.