Fem enkla pyssel med dekorgummi

Dekorgummi är ett hantverksmaterial med många fördelar och användningar. Vi ska visa dig några pyssel du kan göra med det.
Fem enkla pyssel med dekorgummi

Skriven av Jose Popoff

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dekorgummi är ett roligt material att pyssla med, och det har många fördelar och användningar. Vanligtvis används det till hantverk för barn, men kan även nyttjas för att göra bordsdekorationer eller projekt i skolan.

Dekorgummi är väldigt lätt att använda, så man kan göra många olika saker utan att ens använda lim. Idag ska vi berätta om fem enkla pyssel du kan testa med dekorgummi. De kräver inte mycket arbete, men slutprodukten kommer slå dig med häpnad.

I de flesta fall kommer du främst behöva dekorgummi och en sax – du får dock givetvis inte glömma din kreativitet och konstnärlighet.

Så gör bordet redo och sätt igång!

Vårblommor av dekorgummi

För att göra de här blommorna behöver du varken formar eller klister. De är väldigt lätta att göra och du kommer bli mycket nöjd med resultatet. Du kan variera stegen för att göra blommor av olika typer.

Material du behöver

  • En penna
  • En sax
  • Filtbollar
  • Grillpinnar
  • Dekorgummi i olika färger
  • Valfritt: washitejp i olika färger för att fästa blomstjälken

Instruktioner

1. Rita formen av en blomma du gillar på dekorgummit.
2. Skär ut två cirklar i olika storlekar och färger. De kommer utgöra blommans mitt.
3. Montera blomman genom att lägga de två cirklarna ovanpå din blomform och sedan sticka igenom en grillpinne i deras mitt.
4. Placera en filt- eller plastboll på grillpinnens spets mitt i blomman.
5. För att ge bladen mer volym kan du föra dem mot pinnen genom att applicera tryck och värme.
6. Om du vill kan du sedan dekorera blomstjälken med washitejp eller måla den lite.

Dockor och djur av dekorgummi

Det här är en klassiker bland de som gillar att använda dekorgummi. Du kan göra vilken figur som helst! Populära karaktärer och djur av dekorgummi är väldigt fina och lättare att göra än du tror. Här handlar allt om att använda din fantasi och kreativitet, för det finns hur mycket som helst du kan göra.

En av teknikerna vi anser vara användbara för att göra djur eller figurer är att rita upp dem på dekorgummit. Du kan till exempel göra en fin nyckelpiga av rött och svart; eller vad sägs om ett litet bi med gult och svart? Om du ska fira ett barns födelsedag kan du göra godispåsar med olika motiv. Om du har tid och tålamod kan du till och med göra tredimensionella dockor.

Födelsedagskort

Egna födelsedagskort

Det som är bra med att göra födelsedagskort av dekorgummi är att du kan ge fantasin fria tyglarDu kan göra dem i olika storlekar och till och med använda populära karaktärer. Du kan givetvis även skriva “Grattis” eller “Välkommen till mitt kalas”.

Det är väldigt lätt att göra kort med dekorgummi tack vare hur mångsidigt materialet är. Det kan klippas, klistras, vikas, formas med värme eller sys. Så nästa gång det är någons födelsedag, varför inte göra ett eget kort istället för att köpa ett? Det är billigare och mycket roligare.

Bokstäver och former

För att låta barnen lära sig alfabetet på ett roligt sätt kan du göra bokstäver och former tillsammans med dem. För varje bokstav gör du en form vars namn börjar med den bokstaven. På samma sätt kan du även göra grundläggande former, såsom diamanter, hjärtan, fjärilar eller ägg. Klipp bara ut dem.

Du kan även använda bokstäver för att dekorera väggar med ditt namn, barnets rum, födelsedagskalaset och så vidare. Sanningen är att det inte finns några gränser för alla kreativa saker du kan bygga.

Stämplar

Dekorgummi i olika färger

Du behöver inte gå till affären för att köpa roliga stämplar för dig och ditt barn. Du kan enkelt göra dem med dekorgummi. Allt du behöver göra är att klippa ut en väldigt väldefinierad form och göra en design inuti den. Sedan är det bara bläck som fattas.

För stämpelns handtag kan du använda en liten träpinne; fäst bara stämpeln i ena änden!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.