En mjölk- och myntakur som kan bekämpa tarmparasiter

För att bekämpa tarmparasiter är det viktigt att ha en hälsosam och balanserad kost. Att använda ett avmaskningsmedel en eller två gånger per år hjälper dig att hålla din kropp frisk.
En mjölk- och myntakur som kan bekämpa tarmparasiter
María Belén del Río

Granskad och godkänd av biolog, läkare María Belén del Río.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Tarmparasiter är ett tyst hälsoproblem eftersom många människor förväxlar sina symtom med de från andra tillstånd. De kan dock påverka din kropp avsevärt, särskilt om du inte behandlar dem ordentligt. I den här artikeln ska vi ge dig en överraskande och effektiv kur som kan bekämpa tarmparasiter. Med mjölk och mynta kan du utföra en naturlig behandling för att göra dina tarmar friska igen.

Tarmparasiter

Kvinna som behöver bekämpa tarmparasiter

Oavsett var du bor, är tarmparasiter ett hälsoproblem som du bör vara medveten om. Om du till exempel bor med husdjur bör du avmaska​​ minst en eller två gånger om året. Detta är särskilt viktigt om du har barn. Faktum är att barn drabbas mest av detta problem.

Nyckeln till att ta reda på om du har dem är att känna till några av de vanligaste symtomen. I allmänhet går de obemärkta förbi eller förväxlas med andra tillstånd.

Här är några av de vanligaste symtomen:

 • Gastrointestinala obehag såsom smärta, tunghet, uppblåsthet, förstoppning eller diarré etc.
 • Huvudvärk
 • Aptitstörningar
 • Trötthet
 • Förändringar i sinnestillståndet: nervositet, irritabilitet etc.
 • Klåda i anus eller på nästippen
 • Förändringar i avföringen
 • Plötslig viktminskning

Hur man gör för att bekämpa tarmparasiter

Att eliminera parasiter är ingen enkel uppgift. Faktum är att de överlever för att du föder dem. Många livsmedel som du äter varje dag håller dem starka och hjälper dem också att växa och spridas.

Det första du bör tänka på när du ska bekämpa tarmparasiter är att du måste vara mycket strikt med din kost. Ingen kur kommer att vara effektiv om du inte eliminerar de livsmedel som göder parasiterna. Därför bör du undvika:

Därför är grunden för behandlingen en mycket strikt diet och en antiparasitisk kur. I det här fallet föreslår vi en mjölk- och myntabehandling som du kan komplettera genom att äta rå vitlök och pumpafrön under hela dagen.

Du kanske också vill lära dig: Hur man gör nyttig vitlöksolja hemma

En mjölk- och myntakur som hjälper dig att bekämpa tarmparasiter

Kombinationen av dessa två ingredienser är en uråldrig, effektiv och naturlig kur som kan bekämpa tarmparasiter. Du bör dock också följa kostrekommendationerna som vi nämner ovan. På så sätt kan du förebygga andra tarmproblem.

Mynta är inte bara en aromatisk och matsmältningsfrämjande växt; den har även antiparasitiska egenskaper.

Mynta

Ingredienser

För att bereda denna kur mot bekämpa tarmparasiter behöver du följande ingredienser:

 • 1 dl fettsnål mjölk
 • 15 färska myntablad

Gör så här

 • Tillsätt båda ingredienserna i en kastrull och värm tills det kokar.
 • Stäng av värmen och låt svalna tills du kan dricka det.
 • Vi rekommenderar att du bereder den här kuren när du planerar att dricka den.

Hur man tar den

För behandlingen ska vara som mest effektiv bör du ta mjölk- och myntakuren enligt följande riktlinjer:

 • Ta drycken på tom mage strax efter att du berett den och låtit den svalna.
 • Vänta minst en halvtimme innan du äter fast föda.
 • Upprepa sedan denna process i 9 dagar.

Gör detta minst två gånger om året. Du kan också utföra behandlingen som en förebyggande åtgärd, särskilt om du har husdjur.

Andra sätt att bekämpa tarmparasiter

Att eliminera tarmparasiter kan vara svårt för många människor. Därför väljer vissa farmaceutiska läkemedel. Några av dem förändrar dock också din tarmbakterieflora, vilket kan göra att du drabbas av förstoppning. Tyvärr kan detta gör dig utsatt för parasiter på nytt.

Oavsett om du väljer dessa läkemedel eller dricker mjölk med mynta eller tar andra kurer, rekommenderar vi att du tar probiotika. Dessa tillskott förbättrar tarmfunktionen och dessutom stärker de ditt immunsystem vilket hjälper till att förebygga parasiter.

Hygien och kost

Dessutom bör du också ha hygienen i åtanke. Barn utsätts lättare för parasiter eftersom de tenderar att stoppa händerna i munnen hela tiden. Se till att både du och dina barn tvättar händerna väl under hela dagen.

Det finns emellertid också interna problem som ökar deras risker att drabbas av parasiter, såsom matallergier eller intoleranser. Var medveten om dem om detta är ert fall.

Slutligen, glöm inte att äta en hälsosam kost med både råa och kokta grönsaker och fullkorn varje dag. Fiber är viktigt för att hålla tarmarna rena. Se till att dricka mycket vatten mellan måltiderna för att göra det lättare för kroppen att smälta fiber och förebygga parasiter.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.