De otaliga fördelarna med vitlök och honung
Det finns inget bättre än att använda naturliga behandlingar när du drabbas av mindre obehag eller lindrigare åkommor, och därför vill vi idag tala om fördelarna med vitlök och honung.
För de som inte redan vet kan man blanda vitlök och honung för att få en fantastisk behandling för hälsan. Kuren kan bekämpa influensan och förkylningar, avgifta kroppen, stärka immunförsvaret och mycket mer.
Fördelarna med vitlök
Först och främst vill vi belysa fördelarna med vitlök, och det finns det många av.
Vitlök är vetenskapligt bevisad att kontrollera och förebygga följande:
- Ateroskleros
- Hjärtinfarkt
- Hjärtsjukdom
- Högt kolesterol
- Högt blodtryck
Det är även en väldigt fördelaktig produkt om du försöker kontrollera symptom på diabetes, prostataproblem och osteoartrit. Vitlök är ett potent alternativ för avgiftning av kroppen, och hjälper dig att eliminera gifter och stärka immunförsvaret, så länge du tar vitlök regelbundet.
Vitlök är rik på vitamin B6, mangan, selen och fibrer.
Vi rekommenderar att läsa: Det här är vad du behöver veta om diabetes
Fördelarna med honung
Honung är rik på antioxidanter, enzymer, mineraler (järn, zink, kalium, kalcium, fosfor, magnesium och selen), såväl som vitaminer (B6, tiamin, riboflavin och niacin).
- Det är en utmärkt produkt för att främja matsmältningen.
- Honung hjälper dig att bibehålla din idealvikt tack vare att det är ett substitut för socker.
- Vitamin- och mineralinnehållet hjälper till att balansera dina kolesterolnivåer.
- Honung är en utmärkt källa till energi.
Hur man gör en naturlig kur med vitlök och honung
Ingredienser
- 1 vitlök
- 2 1/2 dl honung
Redskap
- Träsked
- Förslutningsbar burk på 2 1/2 dl (t.ex. en tom marmeladburk)
Beredning
- Först skalar du vitlöksklyftorna.
- Lägg dem i burken.
- Häll honung över vitlöken och använd träskeden för att ta bort eventuella bubblor.
- Förvara i ett skåp eller annan mörk plats i rumstemperatur i en vecka. Efter det är blandningen redo att konsumeras.
Rekommendationer
- För att få ut mest fördelar av vitlöken ska du alltid äta eller använda den rå. Annars förlorar du många av egenskaperna.
- Det är bäst att ta blandningen varje dag på tom mage för att verkligen nyttja fördelarna med vitlök och honung. Det hjälper dig att förebygga sjukdomar och lindra symptom på förkylning och influensa.
- Om möjligt ska du försöka lämna runt 1,5 centimeter utrymme i burkens överkant.
- Om du förseglar behållaren ordentligt kan blandningen hålla sig i upp till två år. Den är hållbar, lätt att göra och väldigt effektiv.
Läs även: Minska rynkor med 5 honungsmasker
Fördelarna med vitlök och honung
För att dra maximal nytta av kuren borde du ta den i sju dagar i sträck, varpå du väntar två veckor innan du börjar igen.
1. Den hjälper till att kontrollera dåligt kolesterol (LDL)
Tack vare det allicin som släpps ut ur den råa vitlöken när den krossas kan du avgifta blodet och eliminera överflödigt kolesterol. Blandningen hindrar även produktionen av triglycerider, som kan öka om man har en dålig kost.
2. Den stärker immunförsvaret
Som sagt är behandlingen perfekt för att stärka immunförsvaret. Tack vare dess antimikrobiella och svampmotverkande egenskaper stärker du din kropps svar på virus, bakterier och andra patogener som kan invadera.
3. Den minskar inflammation
Fördelarna med vitlök och honung inkluderar även lindring av inflammation samt smärtlindrande effekter. Det är den perfekta kuren för personer som lider av artrit, vätskeretention och muskelmässiga åkommor.
4. Den minskar blodtrycket
Både vitlök och honung minskar ditt blodtryck, vilket förbättrar den kardiovaskulära hälsan. Att ta blandningen på tom mage varje dag är ett perfekt sätt att naturligt kontrollera blodtrycket.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
-
Josué Gonzalez. (2013). Colesterol. 1. https://doi.org/10.1109/FCST.2015.28.
-
Ulloa, J. A., Mondragón, P. M., Rodríguez, R., Reséndiz, J. A., & Rosas, P. R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente Año. https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6.
-
Gómez, L. J. G., & Sánchez-Muniz, F. J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion. https://doi.org/10.1080/09528820500472530.