De 10 bästa sätten att återvinna gamla jeans på

På grund av materialet i jeanstyg kan du återvinna gamla jeans i flera DIY-projekt. Lär dig allt om dem i den här artikeln!
De 10 bästa sätten att återvinna gamla jeans på

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Visste du att det finns otaliga sätt att återvinna gamla jeans på?

Det finns flera intressanta hantverk som innebär återvinning av gamla jeans när de går ur stil eller om du inte vill ha dem längre. Om du inte vill ge bort dem kan du alltid använda jeanstyget för att göra ett ny sak.

Som du förmodligen vet, är den här typen av plagg gjord av ett långvarigt material som håller sig i gott skick oavsett hur länge du har haft dem. Så, innan du överväger att kasta bort dem, borde du veta att det finns andra alternativ för dem.

Är du redo att ge dessa jeans en andra chans?

Missa inte dessa idéer nedan.

Sätt att återvinna gamla jeans på

Jeanstyg är mycket elastiskt och kan bestå i många årtionden. Men de flesta slutar ha på sig dem efter några år eftersom de förlorar sin ursprungliga färg eller eftersom designen är “out of style”.

Så, istället för att samla gamla jeans i din garderob, kan det vara en bra idé att förlänga deras livslängd med några enkla projekt du kan göra hemma.

I den här artikeln delar vi 10 olika sätt att återvinna gamla jeans.

1. Förkläden

återvinna gamla jeans förkläde

För att göra vackra förkläden från jeans behöver du bara klippa benen från jeansen som du inte längre använder. Sedan skär du tyget med en sax och kortar den enligt den design du vill ha den.

Slutligen sy i remsor och lägg till några tillbehör: knappar, fickor, broderi etc.

2. Väskor

återvinna gamla jeans påsar

Det finns många kreativa sätt att göra påsar av gamla, återvunna jeans. I själva verket är många faktiskt bra tillbehör till dina vanliga kläder.

Allt du behöver göra är att klippa tyget i den form du gillar mest och sedan sy med din symaskin. De detaljer du lägger till är upp till din egen kreativitet.

3. Pennställ

ficka

Genom att sy några fickor på en bit tyg kan du göra en fin arrangör för pennor.

Det här enkla projektet tar inte mycket tid och hjälper dig att organisera de små saker som du vanligtvis missar.

4. Djurkorgar

hundkorg

Vad tycker du om att fylla dina gamla jeans för att göra dem till en husdjurssäng?

Även om det kan tyckas som en galen idé, är det faktiskt ganska intressant. Eftersom tyget är så resistent, är det perfekt för att ge din hund eller katt ett bekvämt utrymme att vila på.

5. Kuddar

jeans kudde

Ett av de enklaste hantverk du kan göra för att återvinna gamla jeans är att göra kuddar till din säng eller till dina möbler.

Tyget kan klippas på många sätt, eller flera olika nyanser kan sättas ihop för att ge den en mer intressant stil.

6. En plånbok

återvinna gamla jeans plånbok

Detta projekt är så enkelt och vackert att du kan ge den en egen speciell touch. För att göra det kan du använda både jeansfickorna och andra delar av tyget.

7. Underlägg

underlägg

När det gäller att servera mat, är det alltid en bra idé att ha dukar för att skydda bordet mot spill eller märken. I det här fallet föreslår vi att du använder gamla jeans i olika färger för att göra unika dukar.

8. Blomsterkrukor

återvinna gamla jeans kruka

Istället för att spendera mycket pengar på dyra krukor till din trädgård, försök med att använda gamla byxor som bara sitter i din garderob. Du kan använda dem i sin normala form eller du kan skära dem i olika former för att få olika pottstorlekar.

9. Mattor

återvinna gamla jeans matta

Att återvinna gamla jeans och göra dem till en matta kan du använda flera metoder till.
  • Det enklaste alternativet är att öppna upp benen och sy ihop tyget så att det är en bra storlek.
  • Ett annat alternativ är att sy flera bitar av olika jeans ihop eller använd flätor eller slipsar.

Missa inte den här artikeln: Gör blomkrukor av återvunna material

10. Anteckningsböcker

bok

Jeans har en modern och ungdomlig stil som kan användas för att skapa vackra, personliga bärbara böcker. Allt du behöver göra är att klippa dem rätt storlek och fixa sedan tyget med ett bra lim!

Har du gamla jeans som länge varit i din garderob? Sluta ackumulera dem. Nu vet du hur du kan återvinna gamla jeans enkelt och ge dem ett nytt liv!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.