Går det egentligen att bota reumatoid artrit?

Går det egentligen att bota reumatoid artrit?
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 29 december, 2022

Det är inte lätt för en läkare att meddela en patient att det trots all forskning som görs ännu inte har hittats något botemedel för den specifika sjukdom som denne lider av. I det här fallet talar vi om att bota reumatoid artrit.

Även om det inte finns något botemedel, kan patienter som kämpar med reumatoid artrit genomgå vissa behandlingar som gör det möjligt för dem att upprätthålla en bättre livskvalitet och undvika ytterligare komplikationer. En bra läkare kan orientera oss i riktning mot dessa behandlingar.

Vad kan vi göra för att leva med denna sjukdom?

För närvarande saknar de flesta typer av artrit ett botemedel vilket bekräftas av Arthritis Foundation. Det finns dock vissa behandlingar som kan hjälpa till att drastiskt minska smärtan och de handikapp som detta tillstånd ger upphov till.

Vilka är symptomen vid reumatoid artrit?

Vanligtvis är de första symptomen på detta tillstånd värk och smärtor i armar och ben tillsammans med begränsad rörlighet. Tillståndet är betydligt vanligare hos personer över 50 år, men det finns många fall av unga människor som lider av symptom som smärta i knän, fotleder och handleder.

Reumatoid artrit orsakar inflammation i leder och vävnader, vilket är det som gör normala rotationsrörelser så svåra. Det är en autoimmun sjukdom, vilket innebär att den uppstår när individens immunförsvar angriper denne av misstag.

Hur diagnostiseras detta tillstånd?

Reumatoid artrit är ett av många tillstånd som inte kan diagnostiseras med enkla tester eftersom inga sådana tester för detta existerar ännu. För att en läkare ska kunna vara säker när patienten får en diagnos måste han eller hon ta noggrann del av alla de symptom som patienten upplever.

Nästan alla människor som lider av denna sjukdom har erfarenhet av intensiv smärta i lederna som är mycket starkare tidigt på morgonen; de upplever ofta intensiv värme, rodnad eller deformering av lederna, liksom att händer och fötter ofta somnar.

Vilka behandlingar rekommenderas vid reumatoid artrit?

Vissa läkemedel som en läkare kan ordinera är oerhört viktiga för människor som lider av detta tillstånd eftersom de kan stilla smärta, lindra inflammation och i vissa fall även förhindra att tillståndet utvecklas till det sämre.

Även om det för närvarande inte går att bota reumatoid artrit, är familjens stöd ovärderligt för att patienterna ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt.

Som vid alla krämpor, svåra eller ej, är det viktigt att noggrant och precist följa sin läkares råd. Endast på detta sätt kan vi få möjlighet att ta oss framåt med en bättre livskvalitet.

Detta kanske intresserar dig
6 effektiva naturläkemedel mot artrit
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
6 effektiva naturläkemedel mot artrit

Här presenterar vi 6 utmärkta naturläkemedel mot artrit som kommer att lindra din smärta. Välj ut din favorit och prova den redan idag!
Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.