10 fantastiska användningar för Vicks VapoRub

Vicks VapoRub är ett utmärkt sätt att ta bort spänningarna från en huvudvärk. Applicera den bara på pannan för att märka av resultatet på några minuter.
10 fantastiska användningar för Vicks VapoRub

Senaste uppdateringen: 02 oktober, 2018

Vicks VapoRub är en salva som har använts i decennier för att lindra hosta och andra symtom från förkylningar. Många kommer förmodligen ihåg en tid när deras mamma eller mormor använde denna produkt för att lindra nästäppa eller andra förkylningsproblem.

Men visste du att man kan använda den för mer än att lindra förkylning? Vicks VapoRub har många andra fördelar, och användningarna kan överraska dig. Vill du veta mer om din burk med Vicks VapoRub? Ta en titt på dessa tio alternativa användningar.

Fotsmärta

Dina fötter är ditt dagliga stödsystem och de blir ofta trötta och svullna. För att lindra fötter som gör ont efter en hård dag är allt du behöver göra att gnugga en bra mängd Vicks VapoRub på båda fötterna innan du går till sängs. Använd varsam massage och sätt sedan på dig ett par strumpor. Nästa dag kommer du vakna med mjuka och friska fötter.

Lindra huvudvärk

Vicks VapoRub vid huvdvärk

Vissa typer av huvudvärk kan vara ett resultat av spänningar eller stress. För att lindra smärtan något kan du applicera lite Vicks VapoRub på pannan. Inom några minuter kommer du märka skillnaden.

Bekämpa pormaskar och finnar

Vicks VapoRub och dess ingredienser kan hjälpa till att bekämpa pormaskar och finnar på huden. Allt du behöver göra är att applicera lite av denna salva på det drabbade området.

Muskeltrötthet

Vicks VapoRub vid ryggsmärta

Efter ett hårt träningspass drabbas du förmodligen av muskeltrötthet och smärta på mer än ett ställe. För att lindra dina ömmande muskler är allt du behöver göra att applicera Vicks VapoRub på regionen med varsam cirkelmassage. Detta stimulerar blodflödet och ger dig snabb lindring.

Behandla brännsår

Oavsett om du bränt dig i solen, på varm olja eller på grund av något annat kan Vicks VapoRub ge dig lindring och främja läkande.

Håll myggor borta

myggor gillar inte Vicks VapoRub

De flesta typer av myggor verkar ogilla den starka lukten från Vicks VapoRub. Denna kräm hjälper till att hålla insekter borta och behandlar även bett du redan fått. Applicera bara VapoRub när du är i områden med mycket mygg eller gnid in den på existerande bett för att lindra.

Lindra röd och irriterande hud

Vicks VapoRub har även använts för att behandla rosacea eller röd och fläckig hud. Applicera en god mängd av denna salva på det drabbade området innan du går till sängs och återigen när du vaknar.

Spruckna läppar

Vicks VapoRub för torra läppar

För att exfoliera torr hud och återfukta dina läppar är allt du behöver göra att gnugga lite Vicks VapoRub när du känner att de är torra.

Smörj gångjärn på dörrar

Gör någon av dina dörrar det där irriterande, gnisslande ljudet när du öppnar och stänger dem? Om du vill få slut på det kan du smörja gångjärnen med gott om Vicks VapoRub.

Hemgjord, slimmande kräm

Vicks VapoRub kan till och med hjälpa dig att bli av med kroppsfett på vissa områden. Naturligtvis utför den inte mirakel, men den kan stimulera fettförbränning i de regioner som är svåra att få till med träning, som lår och buk.

Denna hemgjorda, slimmande kräm kan hjälpa dig att bekämpa ansamling av fett, eliminera celluliter och göra huden fastare. Den rekommenderas för att minska dubbelhakor, få plattare mage och ta bort centimeter från låren.

Allt du behöver göra är att blanda till krämen med Vicks VapoRub, kamfer, bikarbonat och lite rengöringssprit. När du berett krämen gnuggar du den på områden du vill åtgärda och täcker dem sedan med plastfolie. Du kan göra detta hemma, på jobbet eller till och med innan du tränar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.