Trick för att upptäcka din bebis kön hemma
När det kommer till att upptäcka din bebis kön finns det många metoder. Vissa är traditionella medan andra är moderna. Det finns faktiskt till och med antika matematiska formler samt mer formella och tekniska metoder, såsom ultraljud.
Det finns många sätt att upptäcka din bebis kön i den medicinska världen, men det finns även metoder du kan arrangera hemma. Vi måste påpeka att dessa metoder kommer från populärkultur och därför kan de ge dig en ledtråd, men är inte 100% pålitliga.
Trick för att upptäcka din bebis kön
Ringmetoden
Många säger att det aldrig har fel. Metoden består av att hänga en ring med jämn yta (såsom en vigselring) på en guldkedja som en pendel. Håll pendeln över kvinnans hand, och beroende på hur ringen rör sig kommer ni veta om det är en pojke eller flicka.
Enligt traditionen är det en pojke om ringen rör sig från sida till sida. Om den rör sig i en cirkel är det istället en flicka.
Matematiska formler
Du kan använda formler som baseras på den gravida kvinnans ålder plus födelsemånaden plus befruktningsmånaden (som börjar 14 dagar efter den första dagen på hennes menstruation). Enligt den teorin blir det en flicka om summan blir jämn. Om summan blir udda är det en pojke.
Oljetestet
Häll några oljedroppar på den högsta delen av kvinnans mage. Om oljan snabbt rinner av är bebisen en pojke. Om den inte gör det är det en flicka.
Magens form
Det finns de som säger att naturen “talar” till oss genom former. Med dessa ska du sedan kunna upptäcka din bebis kön. När magen är runt är barnet en flicka. Om den är spetsig är det en pojke.
Hjärtslag
Ett av de vackraste ljuden för en förälder är ljudet av barnets hjärtslag. De säger även att frekvensen hos dessa slag kan de dig användbar information. Du kan använda det för att gissa ditt barns kön. Om bebisens hjärtslag är fler än 140 per minut är det en flicka. Om det är färre än så är det en pojke.
Rödkålstestet
Rödkål är ett av de mest aptitliga livsmedlen under graviditeten, men har även andra användningar. När du kokar rödkålen kan du behålla vattnet du använder. För att upptäcka ditt barns kön måste du blanda några droppar urin med detta vatten.
Om vattnet blir lila kommer det bli en pojke. Om det blir rosa kommer du få en flicka.
Vitlökstricket
För mödrar som gillar vitlök är vitlökstestet perfekt. När du äter vitlök kommer du få en pojke om du märker att huden luktar illa. Om den inte luktar alls kommer du få en flicka.
Bebisens position
Om bebisen ligger ned på rygg i magen kommer det bli en ficka. Om den ligger ansikte nedåt är det en pojke.
Sött eller salt
Matsug kan också indikera barnets kön. När du känner sug efter sötsaker såsom choklad, kakor eller godis har du en flicka i magen. Om du väljer pommes frites eller andra salta saker har du en pojke.
Test med bikarbonat
För att göra det här testet behöver du 250 ml vatten med bikarbonat. Tillsätt sedan några matskedar urin. Om det producerar bubblor har du en pojke. Om inget händer och vätskan förblir lugn är det en flicka.
Finnar i ansiktet
Ibland får man finnar under graviditeten. Förr i tiden sade man att kvinnor som fick finnar hade en flicka i magen. När mamman inte fick akne sade man att det var en pojke.
Mammans ansikte under graviditeten
Under graviditetens lopp har kvinnans ansikte en tendens att bli rundare. Det beror i grund och botten på viktuppgång. Traditionellt sett trodde man att det berodde på att det var troligt att hon var gravid med en flicka. Om moderns ansikte förblev normalt var det en pojke.
Influenser från testosteron
Under graviditeten kan kroppshår växa på olika delar av kroppen. Om detta hår växer snabbare än normalt är det testosteronet som påverkar, och bebisen är en pojke.
Om motsatsen är fallet är det en flicka.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
-
Cáceres Manrique, F. de M., Molina Marín, G., & Ruíz Rodríguez, M. (2014). Maternidad: un proceso con distintos matices y construcción de vínculos. Aquichan. https://doi.org/10.5294/aqui.2014.14.3.4.
-
Maldonado-Durán, M., Sauceda-García, J. M., & Lartigue, T. (2008). Cambios fisiológicos y emocionales durante el embarazo normal y la conducta del feto. Perinatol Reprod Hum. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-08-098259-5.00024-X.
-
Bustos, G. (2007). Guía de Cuidados del Recién Nacido en la Maternidad. https://doi.org/10.1007/978-3-319-40397-7_11.