Modell med Downs syndrom gör succé i New York

Utöver de vanliga modellerna man brukar se på omslagen finns det idag även andra modeller, som ser ut på andra sätt eller bär andra storlekar.
Modell med Downs syndrom gör succé i New York

Senaste uppdateringen: 27 januari, 2019

Madeline Stuart, Maddy, är en vacker australiensisk tjej på 18 år. Hon har Downs syndrom, men det betyder inte att hon och hennes familj har gett upp om hennes dröm. Närmare bestämt är hon världens första modell med Downs syndrom.

Många tjejer vill bli modeller i allmänhet, men det är inte något för alla då man måste vara väldigt målmedveten. Vissa anser att framgången för Maddy beror på sociala nätverk som har skapat ett socialt tryck, men alla håller inte med om det.

Vi kan säga att vi inte håller med om det. Maddy har tagit sig till catwalken i New York därför att hon förtjänade det, för att hon har självkänsla, skönhet och livskraft. Idag vill vi belysa denna speciella modell med Downs syndrom.

Madeline Stuart, ett ansikte som kamerorna älskar

madeline stuart poserar

Det är inte vanligt att se en modell med Downs syndrom i modevärlden. I tidningar är det ofta en annan typ av ideal som framhålls. Det har framkommit “större” modeller under de senare åren, men det har hittills inte varit så vanligt att se modeller med funktionshinder. Madeline Stuart hade inte bara som mål att bli modell, utan vill även att man ska reflektera över ett par saker:

  • De kvinnor man ser på catwalken representerar till exempel oftast inte de verkliga kvinnorna i samhället.
  • Dessa vackra, smala kvinnor är förstås riktiga kvinnor, men det är även alla andra storlekar, och även någon med funktionshinder.
  • Maddy hade därefter problem med vikten för några år sedan. Hon var överviktig med 20 kg och läkarna sa att hon riskerade hälsoproblem.
  • Skönhet måste gå hand i hand med hälsa. En kvinna är vacker om hon är frisk och det är något som Maddy har lärt sig.

Den första av sitt slag: modell med Downs syndrom

Rosanne Stuart, som är hennes mamma och företräder Maddy, säger att det inte bara är en personlig triumf att se sin dotter på Fashion Week i New York, utan det är även en symbol för införandet av alla slags människor i modevärlden. Denna tonåring och modell med Downs syndrom representerar ett uppriktigt uttryck för kärlek och är en symbol för utveckling av respekt, erkännande och självförbättring.

madeline stuart

Maddy Stuart har i sitt hemland Australien blivit nominerad till en nationell stolthet.

Maddy var alltid medveten om att hennes fysiska förmåga inte passade i modevärlden. Hon hade problem med att tala, kunde inte uttala orden på rätt sätt och hon var även överviktig under en lång tid. Maddy var väl medveten om sina begränsningar men hon kämpade för att ta itu med dem. Nu har hon fortfarande dessa problem till viss grad, men kan göra sig förstådd. Hon har även lyckats gå ner 20 kg.

  • Hon vet hur man bländar kamerorna, hon är mogen och känner sig nöjd med sin image och sin kropp.
  • Maddy Stuart är idag ansiktet som representerar ett kosmetikamärke: Glossigirl.
  • EverMaya har även lanserat en serie med väskor under namnet “The Madeline”.
  • I San Fransisco är man på väg att namnge henne till årets modell och som om det inte vore nog har hon blivit en succé på sociala medier. Hon har tusentals följare på Facebook och Twitter.

Vi kommer förväntansfullt att följa hur det går för både henne och andra som vill fullfölja sina drömmar.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.