"Låt oss bli tillsammans igen" - Bli medveten om riskerna

Kan vi verkligen motstå frestelsen att skylla den andra personen för allting? Låt oss svara på detta med äkta ärlighet och utan att döma oss själva för det.
"Låt oss bli tillsammans igen" - Bli medveten om riskerna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vill du bli tillsammans igen med ditt ex?

Att starta från noll i ett förhållande är något som vi ibland vill göra. Det kan antingen bero på att vi ber den andra personen att testa, eller att båda medlemmarna av förhållandet har kommit överens.

Men vi kanske inte är medvetna om de risker som detta medför.

När vi bestämmer oss för att börja om från noll, gör vi det med stor entusiasm. Men allt som vi har upplevt med den personen och det som har lett oss till att vilja bli tillsammans igen, kommer inte att försvinna.

Att bli tillsammans igen kommer inte göra att du glömmer

Att förlåta och bli tillsammans igen

Vi kanske vill börja om från början med vår partner eftersom vi till exempel har varit otrogna, och vi lovar att vi aldrig kommer att vara det igen.

Denna önskan kan dock vara självbedrägeri.

Vet vi verkligen att vi inte kommer göra samma misstag igen? Är vi så rädda för att bryta upp att vi ljuger för vår partner och oss själva?

Vi måste komma ihåg att vi i verkligheten aldrig någonsin kan börja om från början. Naturligtvis kommer det inte att göra att den andra personen glömmer vad som hände.

Det som vanligtvis händer i de flesta fall är att den andra personen instämmer. Men med tiden blir denne kall och distanserad. Detta beror på att han eller hon inte kan lita på oss igen.

Därför måste vi vara fullt medvetna om riskerna med att vilja bli tillsammans igen. I verkligheten finns det inget “börja om från scratch” som vi önskar.

Nu är vi inte längre två främlingar som inte vet någonting om varandra. Vi har gått igenom vissa erfarenheter och upplevelser.

Detta kan leda till vrede. Relationen kan inte utvecklas, och istället för att gå framåt kan vi växa ifrån varandra.

Är du villig att förlåta för att kunna bli tillsammans med ditt ex igen?

Kram

Med tanke på ovanstående, om vi verkligen vill bli tillsammans igen, måste vi vara mycket säkra på att det är vad vi vill.

Som vi har sagt är det möjligt för två personer att komma överens om att bli tillsammans igen. Men det tar inte bort all förbittring, misstro och dålig eftersmak som kan ha uppstått av den tidigare relationen.

Att förlåta den andra personen kan vara mycket svårt om han eller hon har varit otrogen, misshandlat oss eller uppfört sig på ett sätt som gjorde att vi förlorade vårt förtroende för honom eller henne.

Av den anledningen är det viktigt att vi rensar alla dessa känslor och lämnar dem bakom oss. På så sätt kastar vi dem inte i ansiktet på vår partner eller låter dem negativt påverka den nya möjligheten som vi ger oss själva.

Tvinga inte fram något. Om vi ​​finner det omöjligt att göra detta måste vi vara ärliga och säga nej till att bli tillsammans igen.

På så sätt undviker vi att skada oss själva och den andra personen och göra förhållandet mycket destruktivt för oss båda.

Släpp bindeln

Ledsen

Om vi ​​kan vara medvetna om allt ovan, vara ärliga mot oss själva och säga, “Nej, vi kan inte bli tillsammans igen eftersom du skadar mig och jag kan inte fortsätta som om det inte betydde någonting”, då kommer vi att släppa bindeln.

Många par som vill börja om från noll gör det baserat på illusion, hopp och orealistiska förväntningar.

De vill inte ta hänsyn till att de fortfarande känner smärta, att de behöver tid att läka och att deras förhållande är helt brutet som ett resultat av de negativa erfarenheterna.

Det är dock svårt för oss att inse att vårt förhållande har misslyckats. Så vi fortsätter att försöka, men egentligen vet vi innerst inne vad det sanna resultatet kommer att bli.

Kan vi bli tillsammans igen?

Det är inte nödvändigt att göra så mycket skada. Det är sant att det kommer att finnas människor som kan bli tillsammans igen eftersom de verkligen kan förlåta. Men det här är inte något enkelt som alla kan göra.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.