Behandla nagelsvamp naturligt med 3 ingredienser

Den kortaste tiden för den här behandlingen är två månader men det kan ta upp till ett år att helt behandla nagelsvamp och återväxa nageln.
Behandla nagelsvamp naturligt med 3 ingredienser

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Nagelsvamp är resultatet av dermatofyter, jäst eller mögel. Dessa mikroorganismer växer lätt i varma, fuktiga miljöer. Det är ett vanligt tillstånd som uppskattas drabba mellan 3 och 4 procent av världens befolkning. Man kan behandla nagelsvamp på många olika sätt, och idag ska vi lista några av de naturliga metoderna.

Svampinfektionen drabbar naglarna på både händer och fötter, även om det är vanligare på fötterna, särskilt för män. Naglarna blir då gula och tjocka, och huden omkring blir röd och inflammerad. Vad som är speciellt oroande är att om det lämnas obehandlat, kan det leda till total förlust av nageln. Därför är det absolut nödvändigt att vara uppmärksam på hur dina naglar mår och börja behandla nagelsvamp vid första tecknet på en infektion.

Nedan kommer vi att avslöja en helt naturlig lösning som bara behöver tre ingredienser för att behandla nagelsvamp och rädda nageln.

Behandla nagelsvamp naturligt

Den här naturliga svampbekämparen används på det aktuella området. Den innehåller antimykotika, som förstör de mikroorganismer som orsakar infektionen i nageln. Behandlingen tar minst två månader i de flesta fall, men kan behöva pågå i upp till 8–12 månader för att helt behandla nagelsvampen och återväxa nageln.

Till att börja med måste du förstå att tålamod är nyckeln med dessa åtgärder. De kan inte att erbjuda omedelbara effekter och kräver kontinuerlig tillämpning.

Behandlingen vi pratar om består av väteperoxid, 90% etylalkohol och vitvinsvinäger. Dessa tre ingredienser är kända för sina naturligt svampdödande och antiseptiska egenskaper som behandlar olika typer av skador och hudåkommor.

Fördelarna med väteperoxid

Väteperoxid har många fördelar

Väteperoxid används för att desinficera sår tack vare sin kraftfulla antibakteriella verkan. Den säljs vanligtvis på de flesta apotek som en 3-procentig lösning. Det är ett miljövänligt desinfektionsmedel som oxiderar för att döda patogener.

Vid användning på tånaglar förintas jäst och dermatofyter som orsakar infektion.

Fördelarna med 90-procentig etylalkohol

Etylalkohol destilleras för medicinska ändamål och kan hittas i nästan alla första hjälpen-kit. Det är ett desinfektionsmedel som kan användas på hudskador. Det har visat sig vara effektivt mot de flesta bakterier och svampar, men inte mot bakteriesporer.

Det används kosmetiskt vid manikyr och pedikyr för att behandla nagelsvamp och för att desinficera de redskap som används.

Fördelarna med vit vinäger

Vinäger och citron

De sura föreningarna i vinäger har använts sedan antiken för behandling av svampinfektioner på huden. Vinäger verkar antiseptiskt och svampdödande, och kan därför behandla nagelsvamp och fotsvamp. Dess tillämpning minskar klåda och gulfärgning samt vanprydande förhårdnader.

Hur kan jag göra detta botemedel mot nagelsvamp?

Kur mot nagelsvamp

Ingredienser

 • 5 msk 90-procentig etylalkohol
 • 5 msk väteperoxid
 • 2 msk vitvinsvinäger

Redskap

 • 1 glasbehållare

Anvisningar

 • Kombinera alkohol och väteperoxid i glasbehållaren.
 • Tillsätt vinägern och rör om för att blanda allt.
 • Täck och förvara på en sval, torr plats.
 • Tvätta den drabbade nageln och torka försiktigt med en handduk.
 • Applicera lite av lösningen med en bomullstuss.
 • Om nageln är riktigt tjock, fila försiktigt ytan och applicera sedan lösningen.
 • Använd två gånger om dagen.

För bäst resultat, desinficera dina skor, strumpor och annat som har kommit i kontakt med den infekterade nageln/de infekterade naglarna.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.