Behandla diabetes med stevia och kanel
Typ 2-diabetes är den vanligaste typen av diabetes. Den visar sig normalt sett gradvis. I detta fall producerar bukspottkörteln insulin, men det utnyttjas inte korrekt. Man brukar behandla diabetes med medicinering, insulin eller bådadera. Tillståndet brukar inte uppvisa särskilda symptom, så det kan fortgå ganska obemärkt.
Vi bör försöka behandla denna sjukdom för om vi inte gör det kan med tiden ögon-, njur- och nervskador uppstå, liksom hjärtsjukdomar, stroke och även behovet av att amputera en lem. I den här artikeln kommer du att få lära dig om att naturligt behandla diabetes med stevia och kanel.
Behandlingen
En specialist kommer att bedöma ens fall och ge oss en behandlingsplan att följa. En strikt diet är mycket viktigt, och vi kan se avsevärda förbättringar om vi motionerar regelbundet, kontrollerar vår vikt och följer några naturliga tips. I den här artikeln presenterar vi de två bästa naturliga huskurerna för att behandla diabetes: stevia och kanel.
Stevia
Det är inte förrän på senare år som vi på allvar börjat lära oss om Stevia rebaudiana. Växten är hemmahörande i Paraguay, där den alltid har konsumerats. Denna växt har inte bara uppvisat fantastiska egenskaper som ett naturligt sötningsmedel utan kalorier, utan även många andra hälsoegenskaper, varav den första är att den reglerar blodsockernivån.
Vi kan ta tre dagliga infusioner av den, alternativt ta den direkt i form av extrakt eller tabletter. Det är viktigt att det är ett rent extrakt med mörk färg, och inte ett raffinerat sötningsmedel som inte har några hälsoegenskaper.
Kanel
Vissa studier har visat att kanel (Cinnamomum cassia) sänker glukos-, kolesterol- och lipidnivåer hos personer med typ 2-diabetes och även håller dem i en låg nivå ett tag efter att man ätit det. Enligt dessa studier ökar kanel insulinkänsligheten, som styr glukosnivåer, och dessutom är det också mycket fördelaktigt på grund av sitt stora innehåll av antioxidanter.
Behandla diabetes…
Om vi vill följa en naturlig behandling baserad på stevia och kanel rekommenderar vi att först rådgöra med vår läkare eller naturläkare.
Vägen till ett botemedel är att etablera en fast period på mellan en och tre månader under vilken vi dricker tre infusioner per dag. En på morgonen, en efter lunch och en på eftermiddagen. Vi bereder infusionerna genom att koka två matskedar steviablad eller pulver samt en tesked kanelpulver under fem minuter. Prova ut dem båda för att säkerställa att de är av god kvalitet.
Om infusionen är för söt rekommenderar vi att du tillsätter lite pressad citronsaft.
Andra tips
Under behandlingen rekommenderar vi att du följer upp med din husläkare för att kontrollera glukosnivån i blodet och bedöma effekterna av dessa två växter så att du också kan börja kontrollera din medicinering.
Vi kan också lägga till andra livsmedel till vår diet som kan vara mycket fördelaktiga:
- Öljäst: innehåller krom, som reglerar sockernivåer.
- Färsk vattenkrasse: innehåller också krom.
- Färska ärtor: fungerar som ett växtinsulin.
- Fullkornsspannmål: i synnerhet ris och havre, som reglerar blodsockernivåer.
- Naturligt kokosvatten: har hypoglykemisk verkan.
- Svamparna reishi, maitake och shiitake: glukosregulatorer som också har många andra hälsofrämjande egenskaper.
Dessutom måste du strikt följa medicinska riktlinjer, motionera regelbundet, sola (men undvik de mest intensiva timmarna) och naturligtvis behandla alla känslomässiga problem som du kan ha. Allt detta påverkar vårt välbefinnande och oundvikligen också utvecklingen av alla typer av sjukdomar.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Khan, A., Safdar, M., Ali Khan, M. M., Khattak, K. N., & Anderson, R. A. (2003). Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People with Type 2 Diabetes. Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/diacare.26.12.3215
- Shivanna, N., Naika, M., Khanum, F., & Kaul, V. K. (2013). Antioxidant, anti-diabetic and renal protective properties of Stevia rebaudiana. Journal of Diabetes and Its Complications. https://doi.org/10.1016/j.jdiacomp.2012.10.001
- Panpatil, V. (2008). Assessment of stevia (Stevia rebaudiana)-natural sweetener: A review”. Journal of Food Science and Technology -Mysore-. https://doi.org/10.3109/09637480903193049