9 naturliga kurer för att behandla koloncancer

De naturliga kurerna i den här artikeln kan enkelt inkluderas i ditt vardagliga liv för att hjälpa till att förebygga och behandla symptomen på koloncancer. Det är dock viktigt att komma ihåg att alltid lyssna på din läkare och följa ordinerade behandlingar.
9 naturliga kurer för att behandla koloncancer
Nelton Abdon Ramos Rojas

Skriven och verifierad av läkare Nelton Abdon Ramos Rojas.

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Precis som andra typer av cancer kan koloncancer attackera snabbt och bli livshotande. Det är den tredje vanligaste cancertypen i världen, och det farligaste är att den kan förbli oupptäckt tills det är för sent.

Koloncancer är resultatet av tillväxten av onormala celler i kolon. Som ett resultat kan man drabbas av organsvikt och progression till andra delar av kroppen. De goda nyheterna är att en koloskopi enkelt kan utföras och ta bort polyper samt identifiera huruvida de är cancerösa eller inte.

Om du har diagnostiserats med tidig koloncancer ska du veta att det finns naturliga kurer som kan minska obehaget och skadan den orsakar.

1. Ginseng

Ginseng

Att dricka ginsengte är ett populärt alternativ när du vill behandla en rad olika sjukdomar, speciellt sådana som är lika allvarliga som koloncancer. Den höga koncentrationen av antioxidanter i ginseng stör direkt tillväxten av cancerceller. I vissa fall kan teet få dessa celler att förgöras.

2. Grönt te

Grönt te är en utmärkt källa till katekiner och epikatekiner. Dessa organiska beståndsdelar ansvarar för att:

  • Minska närvaron av fria radikaler
  • Förebygga spridning av cancerceller
  • Bekämpa tumörer

Av alla anledningar ovan är det ett bra val att dricka grönt te istället för kaffe. Kom ihåg att du kan dricka så många koppar du vill.

3. Träning

Att få fysisk träning är redan rekommenderat för din kropps välmående, men är ännu viktigare när du ställs inför koloncancer. Träning hjälper dig att förbättra blodflödet, och din ämnesomsättning blir mer effektiv.

Vidare kan träning även hjälpa dig att avgifta kroppen samtidigt som det stimulerar immunförsvaret. Detta minskar risken för att drabbas av allvarliga åkommor, såsom diabetes och fetma.

4. Vitlök

Rå vitlök eller vitlöksextrakt används vanligtvis för att förebygga att cancerceller sprider sig och skadar andra friska celler. Generellt är det ett av de effektivaste komplementen till vanliga cancerbehandlingar.

5. Linfröolja

Olja på linfrö mot koloncancer

Vegetabiliska oljor används i köket för en rad olika recept. Det är därför du kan byta ut en du har nu mot linfröolja utan problem.

Denna olja är packad med omega 3-fettsyror. Dessa hjälper inte bara till att förebygga cancer med sitt höga innehåll av antioxidanter, utan kan även hjälpa till att minska symptom och hälsoproblem som bidrar till att koloncancer bryter ut, inklusive fetma, hjärtsjukdom och diabetes.

6. Blåbär

Dessa små bär innehåller massor av antioxidanter, inklusive katekin, quercetin, flavonoider, fenolföreningar och mer. Allt detta gör blåbär till en antioxidantbomb som förgör cancerceller och stärker immunförsvaret.

Att äta en handfull blåbär om dagen hjälper dig att eliminera fria radikaler och minska cellmutationer.

7. Sluta röka

Det är ett välkänt faktum att rökning har negativa effekter på alla aspekter av din hälsa, och en av dem är ökad risk för koloncancer. Detta eftersom rökning ökar hastigheten vid vilken polyper utvecklas i grovtarmen.

Detta kan i sin tur göra att dessa celler blir cancerösa på kortare tid. Om du framgångsrikt slutar röka gör du av med ett stort antal carcinogener från systemet och bidrar till din kropps generella hälsa.

8. Olivolja

Olivolja är en av världens mest berömda oljor. Utöver att vara en utmärkt huskur för en rad olika sjukdomar har den även följande fördelar:

  • Verkar för att motarbeta cancer
  • Främjar produktionen av viktiga enzymer i tarmarna
  • Förbättrar avsevärt absorptionen av näringsämnen

Om du regelbundet konsumerar olivolja kan det hjälpa till att behandla koloncancer i ett tidigt skede.

9. Spenat

Grön smoothie

Spenat innehåller en hög koncentration av näringsämnen och fibrer som gör den till en naturlig kur mot koloncancer. Några av tillstånden som kan få dig att utveckla denna cancertyp är framförallt förstoppning och hemorrojder.

För att behandla dessa finns det inget bättre än att regelbundet konsumera fibrer så att dina tarmar fungerar som de ska. Lägg till en handfull spenat och andra gröna bladgrönsaker till din dagliga kost.

Ta förebyggande åtgärder mot koloncancer

De naturliga kurer vi nämnt här kan generellt sett enkelt inkluderas i ditt dagliga liv.

Det är dock viktigt att komma ihåg att du måste tala med en läkare först om du har fått koloncancer, och följa den behandling som ordineras.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.