8 klädesplagg som hjälper dig att forma figuren

mars 28, 2019
Om man vet hur man klär sig så kan man framhäva de delar av kroppen som man tycker om mest. Dessa klädesplagg kommer hjälpa dig med figuren och ge dig fantastiska resultat!

Att se slank och lång ut har mycket att göra med genetiken och de egenskaper som vi är födda med. Du bör dock aldrig underskatta hur kläderna kan hjälpa dig att forma figuren.

I den här artikeln kommer vi ta upp några klädesplagg som kommer hjälpa dig att forma figuren för att du ska kunna få en stil du aldrig hade kunnat föreställa dig.

Vill du veta hur?

Här är några väldigt viktiga tips.

8 plagg som kommer hjälpa dig att forma figuren

Pennkjol

Pennkjolar förlänger och framhäver dina ben. Detta är ett bra alternativ för långa kvinnor.

Vi säger inte att du måste ha en kropp som en skulptur för att ha på dig dem. Raka motsatsen! Man kan känna sig lite osäker då man har på sig dessa kjolar, men det är en variant som passar nästan alla kroppstyper.

Du bara måste prova dem!

Långa skor

Högklackat är utan tvekan bättre än platta skor när det kommer till att förlänga din figur.

Regelbunden användning av högklackat kan orsaka hälsoproblem, men du kommer definitivt se längre och smalare ut då du använder dem för speciella tillfällen.

Högklackade skor.

Vertikala ränder

Oavsett om det rör sig om blusar eller kjolar så kommer vertikala ränder att förlänga kroppen och få dig att se mycket slankare ut. Det är även ett bra val då man väljer design för en klänning.

Du måste såklart vara försiktig så att du inte använder dem för mycket, för annars kan det ha motsatt effekt. Dessa linjer kan täcka över ett mindre bröst eller för breda höfter.

Byxor med hög midja

Byxor med hög midja är fantastiska plagg om man försöker gå ner några extra kilon. De får även dina ben att se längre ut.

Tanken med dessa byxor är att du ska kunna balansera kroppens utseende; med andra ord döljer de eller förklär de det som du har för mycket av och förstärker det som du saknar.

Bälte

Detta är en accessoar som vi definitivt kan lägga till på listan.

Bälten hjälper med att forma midjan och visa upp din siluett på ett bra sätt.

Begränsa inte dig själv till att bara använda dem med byxor: du kan också använda dem med klänningar, jackor eller andra plagg. Det finns många olika stilar att upptäcka!

Långa klädesplagg

Vi kommer nu att rata om två olika typer av klädesplagg som tillsammans kan framhäva din siluett.

Tro det eller ej, men långa kläder som kappor, blusar eller västar kommer få din figur att se längre ut. Dess mönster kommer hjälpa dig att balansera din stil.

Som du säkert vet kommer effekten ge extra volym, något som kan låta motsägelsefullt i relation till det som vi försöker uppnå.

Men om du har breda höfter och lite bredare ben så kan du använda tröjor med mönster för att balansera kroppens still. Om du har en större torso så gör du det motsatta.

Alla dessa klädesplagg kan hjälpa dig på något sätt; du måste bara veta hur man använder dem.

V-formad nacklinje

Den klassiska och älskade v-formade nacklinjen kan också hjälpa dig med din stil. Ju djupare desto bättre.

En bra nacklinje kommer få dig att se smalare ut. Det fungerar både för kvinnor med större och mindre byst.

Kläder som hjälper dig att forma figuren

En färg

Det kan vara bra att ha på sig plagg av samma färg. Det är såklart bäst med mörka varianter som svart eller brunt.

Men om du är modig så kan du även prova med rött eller vitt. Experimentera och hitta din bästa stil med detta trick!

Med dessa tips för att forma figuren kommer du inte längre behöva tänka på vilka kläder som får dig att se bättre ut och vilka som inte gör det. Den stil som varje kvinna väljer beror såklart på hennes kroppstyp och smak. Testa dig fram och ha kul!