6 naturliga tips för att bli av med flugor

Kryddnejlikor hjälper dig inte bara att bli av med flugor, utan fräschar också upp luften i hemmets alla rum.
6 naturliga tips för att bli av med flugor

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Flugor är motbjudande insekter som kan överföra sjukdomar till ytorna de kommer i kontakt med, inklusive din mat. De finns i nästan alla delar av världen, med undantag för polerna och på höga höjder. Lyckligtvis finns det några naturliga knep som kan hjälpa dig att bli av med flugor i ditt hem.

I den här artikeln ska vi visa dig hur du kan eliminera dem utan att använda ohälsosamma kommersiella produkter laddade med gifter.

Bli av med flugor med vattenpåsar

Med plastpåsar fyllda med vatten kommer du effektivt kunna bli av med flugor på ett naturligt sätt. Allt du behöver göra är att fylla genomskinliga plastpåsar till ¾ med vatten och knyta ihop dem så att de inte läcker. Placera dem utomhus nära fönster och dörrar.

Hemligheten bakom detta naturliga knep är att vattnet inuti påsarna bryter solljuset som ett prisma. Det är denna optiska effekt som stöter bort flugorna.

Vinägerfälla för flugor

Bli av med flugor med äppelcidervinäger

Vinäger innehåller ättiksyra som sin aktiva ingrediens. När den sprejas på insekter blir de långsammare vilket gör det lättare att komma åt dem. Vi kommer att kombinera det med ett par andra ingredienser för att göra det än mer effektivt i kampen mot flugorna.

Du behöver:

  • Vatten
  • Genomskinlig tejp
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk handdiskmedel
  • 1 plastflaska
  • Sax

Gör så här:

  • Klipp av toppen av flaskan vid halsen. Sedan vänder du upp och ner på toppen och placerar den i flaskan som en tratt.
  • Fäst den med tejp och fyll flaskan till en femtedel med vatten. Tillsätt diskmedlet och vinägern och skaka om för att blanda det väl.
  • Använd denna fälla på de ställen i huset där problemet med flugor är som värst. De kommer att lockas av vinägern, ta sig in och kan inte komma ut.

Aromatiska örter

Vissa aromatiska örter har egenskaper som hjälper dig att bli av med flugor i hemmet. De avvärjer också andra insekter, så det är en utmärkt förebyggande åtgärd.

Du kan göra olika påsar med aromatiska växter som mynta, timjan, rosmarin och kamfer. När de är redo placerar du dem på platser nära fönster och dörrar.

Kryddnejlika

Kryddnejlikor

Även om kryddnejlika inte dödar flugor driver lukten bort skadedjur. Stick i omkring 20 till 30 hela kryddnejlikor i ett äpple eller någon liknande frukt och placera den på ett ställe där du vill bli av med flugor. Kryddnejlikor fräschar också upp luften i hemmets alla rum.

Majsmjöl med honung

Detta är en naturlig och effektiv metod för att hålla flugorna borta från maten.

Blanda bara honung eller lönnsirap med majsmjöl. Lägg lite i små behållare och placera dem på olika ställen i hemmet för att hålla flugorna borta. Sockret drar till sig flugorna och fångar dem.

Håll rent i ditt hem

Att hålla hemmet rent är viktigt för att hålla flugorna borta. Det är viktigt att göra en grundlig städning och hålla det fritt från matrester som lockar in dem. Använd en sophink med lock för att förhindra att dess lukter drar till sig flugor.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.