12 fantastiska knep för att få dina skor att sluta göra ont

12 fantastiska knep för att få dina skor att sluta göra ont

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

För att göra dina skor lite större och hindra dem från att skava kan du applicera alkohol på dem, eller till och med lägga dem i frysen med en påse vatten inuti. De flesta av oss har upplevt någon form av smärta från skor vi älskar. Materialet och designen är vanligtvis vad som slår fast hur bekväma eller obekväma de är att bära. Lyckligtvis går det att få dina skor att sluta göra ont.

Problemet är att man inte alltid kan identifiera vad som orsakar problemet . Ibland orsakar de helt enkelt inte några problem första gången du använder dem. Det är därför bra att känna till några knep för att forma dina skor efter dina fötter.

Nedan listar vi de 12 enklaste sätten att få dina skor att sluta göra ont, så att du aldrig behöver tänka på att kasta dem åt sidan igen.

1. Använd dubbla strumpor

Använd dubbla strumpor

När dina skor är lite för snäva och känns obekväma att använda är lösningen att sätta på två par tjocka strumpor flera minuter om dagen medan du har skorna på dig. Gå med dem i några minuter och efter några dagar kommer skon att vara bredare och mer bekväm.

2. Ispåse

Lägg vattenpåsar i skorna

Ispåsar har blivit mycket populära eftersom de kan göra små skor större. Fyll en påse med vatten och lägg den i skon. Lägg dem sedan i frysen i en dag eller två, så kommer dina skor att sluta göra ont.

När vattnet fryser expanderar skorna och de blir enklare att använda.

3. Spraya skorna med hårspray

Hårsprej för skor?

För att hindra fötterna från att glida runt i en svettig sko kan du ta lite hårspray och spraya inuti skon, utan att göra den alltför våt. Vi rekommenderar det för höga klackar som är för höga eller som har en öppen tå.

4. Sätt i två innersulor

Lägg en binda i skorna

Det klassiska tricket för skor som töjs ut, eller av någon anledning blir för stora för dig, är att använda två sulor. De är lätta att hitta i butiker och kan också tillverkas hemma av papp, bland andra alternativ.

Faktum är att om det är en nödsituation och du inte har några innersulor kan du lösa det genom att använda dig av bindor. Även om det verkar ganska konstigt fastnar limmet faktiskt bra i skor, vilket gör dem mer bekväma.

5. Använd lite deodorant

Applicera deodorant i skorna

Om en av dina skor gör ont eller skaver kan du gnugga deodorant på de drabbade områdena. Det håller huden där den ska vara och förhindrar blåsor.

6. Använd en hårtork

Värmen från en hårtork kan mjuka upp skor och få dem att formas perfekt efter dina fötter. Sätt på ett nytt par tjocka strumpor, sätt din fot i skon och kör med hårtorken i fem eller tio minuter.

7. Skaffa klisterkuddar

Klisterkuddar minskar obehaget

Kuddremsor eller tejp är användbart för att förhindra skoremmar från att gnugga eller orsaka blåsor. Sätt dem i kanterna på dina skor och se till att de sitter bra, så att de inte påverkar fötterna eller fotleden.

8. Sanda sulorna på dina skor

Sanda sulan för bättre grepp

Sandpapper kan förhindra obekväma halkningar som kan uppstå från att gå i släta sulor. Sandpappra dina skor rejält för att få den perfekta texturen för ett mer pålitligt grepp mot marken.

9. Täck banden med bomull

Linda in obekväma remmar

Band av syntet på vissa sandaler kan orsaka blåsor och skador på baksidan av fötterna. För att förhindra det och få en bekvämare känsla, ta några bitar bomullstyg och täck dina band med dem.

10. Köp silikonskydd för få dina skor att sluta göra ont

Silikonskydd för skor

Det finns för närvarande silikonskydd tillgängliga i butiker som kan förhindra gnidande och smärtsamma blåsor.

11. Lägg tidningspapper med alkohol inuti dem

Tidningspapper i sko

För att mjuka upp skor och hindra dem från att göra illa dig kan du forma tidningsbollar och lägga dem i blöt i alkohol. Lägg sedan tidningsbollarna i dina skor. Vänta några dagar för att de ska torka och efter det kommer dina skor vara större och formade efter dina fötter. Detta kommer få dina skor att sluta göra ont.

12. Applicera vaselin

Vaselin kan förebygga blåsor

Något så enkelt som lite vaselin kan hålla fötterna återfuktade samtidigt som det förhindrar skador från att huden gnids mot skon.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Foot Health. (n.d.) apma.org/learn/FootHealthList.cfm?navItemNumber=498
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.). foothealthfacts.org/conditions/heel-pain-(plantar-fasciitis)
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.).mydoctor.kaiserpermanente.org/ncal/mdo/presentation/conditions/conditionpage.jsp?condition=Condition_Heel_Pain.xml

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.