Vi kan skada oss själva utan att inse det

Även om det kan tyckas själviskt bör vi tänka på oss själva emellanåt och sluta skada oss själva genom att fastna i det förflutna eller kräva för mycket av oss.

Att älska oss själva är viktigt, men ändå tror vi många gånger att vi är själviska och egenkära genom att göra det.

Vi tror att omtanke om oss själva är pinsamt, och många gånger kan vi skada oss utan att vara riktigt medvetna om det.

Vi rekommenderar: Ingen förtjänar din kärlek mer än du gör

För tänker vi inte på oss själva skadar vi oss, respekterar vi inte oss själva och tar inte hand om oss.

Vi kan skada oss själva på många olika sätt, och en del är så subtila att vi knappt lägger märke till dem. Här ska vi kika närmare på några av de sätt vi kan skada oss själva utan att ens inse det.

Du måste förstå att du genom att skada dig själv tär på dig bit för bit och orsakar mer sorg.

Spegel
Du skadar dig själv när du säger ”ja” i stället för ”nej”

Att vara andra till lags är en av de viktigaste principerna vi får lära oss. Av någon anledning har vi lärt oss att vara vän med alla andra.

Det slutar med att vi mår dåligt om vi säger nej till en förfrågan eller om vi vägrar att göra något. Vi lever i ett samhälle där vi inte är vana vid att acceptera ”nej” som svar. Icke desto mindre måste det få ett slut. Du skadar dig själv när du sätter andras behov före dina egna.

Du kommer först och borde värdesätta dig själv. Om du inte gör det så kommer ingen annan att göra det heller.

Läs också: Inget du gör kommer någonsin vara tillräckligt

Dessutom skulle det vara bra att börja säga ”nej” om du verkligen vill säga ”nej”. Hur många gånger har du inte yttrat dig av rädsla för hur andra kan reagera? Det kan vara början på ett nytt sätt att leva med uppriktighet för dig och andra.

Du skadar dig själv när du insisterar på att vara perfekt

I koppling till vad vi tidigare nämnt tror vi att vi måste vara perfekta i andras ögon. Det leder bara till rädsla för misslyckanden samt misstag som kommer med skuldkänslor.

Naken kvinna

För att sluta tvinga dig själv att vara perfekt måste du ignorera andras åsikter. Om du uppmärksammar dem blir resultatet att du inte längre kommer vara dig själv. Du blir den person som andra vill att du ska vara.

Du skadar dig själv om du inte unnar dig nöje

Det går bra att vänta med att unna sig saker till speciella tillfällen, men om du ständigt skjuter upp något som du skulle vilja göra kommer du aldrig kunna åtnjuta det.

Semester, en tupplur, en gåva, den där jackan som du verkligen vill ha……

Missa inte: 5 saker du måste tillåta dig själv för att utvecklas känslomässigt

Kom ihåg att du bara har ett liv och om du inte lever det nu, när ska du då göra det? Tiden går fort och imorgon kanske du inte kommer kunna göra vad du verkligen vill göra. Sluta skjuta upp det du vill göra. Ta tag i det nu!

Kvinna med öppna armar

Det är lätt att säga det och lika lätt att göra det. Bara du begränsar dig själv och därför kan bara du ta dig över dina hinder. Om du vill uppnå förändring måste du sätta igång. Njut av ditt liv. Håll inte tillbaka.

Du skadar dig själv om du inte lever i nuet

Vi kommer under livet begå många misstag som vi kommer ångra.

Framgång är att veta hur vi accepterar vårt ofullkomliga tillstånd och lär av det. Vi har själva åsamkat oss skadan.

Att leva i det förgångna begränsar oss mer än det borde. Det är svårt att frigöra oss från ett förflutet som bara konsumerar oss, som gör oss bittra och ledsna.

Eftersom det förflutna ligger bakom oss är det nu dags att leva i nuet. Precis som dina nycker lever du här och nu. Det är det enda som betyder något. Det är dags att ta tillfället i akt med äkta god aptit.

Kvinna med blomma

Innan du går, läs också den här artikeln: Var lycklig utan sagor och lyckliga slut

Har du någonsin skadat dig på något av dessa sätt? Om du känner igen dig är det dags att lära av det. Lär dig att undvika dessa situationer som bara leder till att du sjunker ner i en virvel av känslor och negativa vibbar.

Det är dags för förändring, för att gå vidare och sluta skada oss själva utan att vi inser det.

Spara

Spara

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG