Varför bör vi ta ett avkok för levern varje kväll?

Boldo är ett av de bästa avkoken för levern; det renar kroppen och motverkar insomnia.

Levern är ett av de organ i kroppen som skadas mest av en dålig kosthållning och giftiga substanser, negativa känslor, kontaminering, mm. Av denna anledning och för att motverka hälsoproblem bör vi ta hand om den med naturliga huskurer.

I denna artikel kommer vi att förklara hur du kan göra ett avkok som främjar leverns hälsa.

Leverns betydelse för kroppen

Levern är kroppens största organ, och ett av de viktigaste. Bland dess funktioner hittar vi förmågan att omvandla livsmedel till energi, avgifta kroppen och hjälpa till med matsmältningen.

Det är tyvärr ett av de organ som lider mest av våra dåliga vanor, men det kan faktiskt återgenerera sig själv. Med det menas att om celler dör i detta organ kan det skapa nya i dess ställe.

Vi rekommenderar att du läser: Hur du kan rena levern naturligt

ett avkok för levern

Avkok för levern

Avkoken använder sig av medicinalväxter för att förbättra leverns och gallblåsans funktioner och motverka sjukdomar som uppkommer för att detta organ inte fungerar lika bra som vanligt.

De har en smått bitter smak, men är enkla att tillreda. Du behöver bara koka upp dem och därefter låta dem svalna i några minuter.

Du kan välja en eller flera växter och även köpa färdiga produkter i örtapotek och naturapotek.

Vilka växter kan man använda?

Vi har nedan listat några medicinalväxter som du kan använda regelbundet för att motverka åkommor relaterade till levern:

Tistel

Det här är en av de bästa växterna för att regenerera levern. Bland dess komponenter hittar vi vitamin C, mineraler som magnesium, kalium, kalcium och selen, samt flavonoider.

Maskros

Denna växt är jättebra för att förbättra funktionerna i levern och njurarna, samt för att rena kroppen. Den används mycket vid fall av fettlever då den ökar utsöndringen av galla.

Boldo

Boldo innehåller alkaloider som skyddar levern och aktiverar utsöndringen av galla. Den motverkar även matsmältningsproblem, renar kroppen och motverkar insomnia.

Kronärtskocka

Linolsyran och oljesyran i denna växt hjälper levern att återhämta sig från sjukdomar som cirros och hepatit.

Grönt te är också väldigt fördelaktigt för levern; det är rikt på antioxidanter och har många andra fördelar för hälsan. Vi har dock inte lagt till det i denna lista eftersom det är stimulerande, vilket kan orsaka sömnsvårigheter hos vissa personer.

ett avkok för levern

Hur dricker man avkoket?

  • Det bör inte innehålla alltför mycket vatten, för då tvingas du bara gå på toaletten under natten. Det räcker med ett halvt glas.
  • Låt det svalna och drick det sedan smått varmt eller ljummet.
  • För att ge en ännu bättre effekt på kroppen kan du ha i lite juice från en halv citron. Då motverkar du också den bittra smaken.
  • Om du vill ha det sötare kan du använda naturlig stevia.
  • Du bör inte dricka avkoket precis innan sängdags; aldrig senare än kl 10 på kvällen, och helst någon timme innan du lägger dig.

Läs även: 3 avkok för att rensa tarmarna

ett avkok för levern

Varför bör du dricka ett avkok för levern på kvällen?

Enligt traditionell kinesisk medicin regenererar sig levern och gallblåsan under dagens första timmar, så därför är det bättre att ta avkoket på kvällen.

Det är också viktigt att du inte äter kvällsmat för sent och att maten inte är alltför tung. Levern belastas då inte för mycket och kan lägga sin energi på att återhämta sig.

Med dessa enkla knep kommer du märka att du sover bättre och har mer energi när du går upp på morgonen.

Notera

Det rekommenderas alltid att du konsulterar en läkare innan du tar medicinska avkok.

MER FÖR DIG